Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін привітав збірну України з синхронного плавання з переможним виступом на чемпіонаті Європи

Ігор Райнін привітав збірну України з синхронного плавання з переможним виступом на чемпіонаті Європи

24 травня голова ХОДА зустрівся зі спортсменками та їх тренерами Світланою Саідовою та Валерією Меженіною на території спорткомплексу «Локомотив».

На чемпіонаті Європи з водних видів спорту, який проходив у травні в Лондоні, збірна України, до складу якої входять виключно харківські спортсменки, завоювала «золото» та сім срібних нагород. Цей чемпіонат був своєрідною репетицією для нашої збірної напередодні Олімпійських ігор, на яких українські майстрині синхронного плавання вперше поборються у всіх видах програми - в дуетах і групах.

«Я стежу за вашими виступами і вболіваю за вас. Вітаю, блискучий результат, - звернувся до спортсменок Ігор Райнін. - Ми у вас віримо і не сумніваємося в ваших успіхах і перемогах. Ви - легендарна команда, у якій всі - заслужені майстри спорту. Ви - гордість Харківської області і гордість України».

Головний тренер збірної України з синхронного плавання Світлана Саідова зазначила, що нинішні успіхи команди - результат копіткої багаторічної роботи.

«Ми до цієї перемоги довго йшли. Це невипадкова перемога. Сьогодні не було ніяких сумнівів у тому, що ми - лідери, і ми вже привчили всі країни змиритися з цим, - сказала Світлана Саідова. - Це дуже радує. Але все-таки хотілося кращих результатів: техніки краще, виконання краще. Але, думаю, все це ми зараз переглянемо і будемо домагатися більшого. Ми з оптимізмом дивимося у майбутнє. Спортсменки - талановиті, вони - фанати своєї справи. Вони люблять цей вид спорту і живуть їм».

Тренер збірної України з синхронного плавання Валерія Меженіна зазначила, що зараз команда активно готується до Олімпійських ігор, які пройдуть в серпні в Ріо-де-Жанейро.

«Суперники у нас дуже сильні. Налаштовані ми на медалі, але спорт - є спорт. Все буде залежати від деяких обставин і від того, як психологічно ми будемо готові. Дівчата дуже стараються: тренуємося по 10 годин на день, щоб зробити сюрприз всьому світу», - розповіла Валерія Меженіна.

Учасниці збірної України з синхронного плавання подякували голові ХОДА за увагу і допомогу.

«Для нас це велика несподіванка, що ви сьогодні до нас прийшли. Ви для нас є не тільки людиною з великої літери, а ще лідером, прикладом для наслідування. Спасибі вам за те, що ви не тільки нас підтримуєте, а ще й виконуєте обіцяне. Це дорогого коштує», - підкреслила, звертаючись до Ігоря Райніна, заслужений майстер спорту України Катерина Садурська.

Більше фото