Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завдяки впровадженню «ProZorro» з початку року у Харківській області зекономлено понад 9 млн грн

Завдяки впровадженню «ProZorro» з початку року у Харківській області зекономлено понад 9 млн грн

Про це повідомила перший заступник голови ХОДА Юлія Світлична.

В середньому, при проведенні електронних закупівель бюджетні установи Харківщини економлять близько 20% коштів. Найбільшу економію наразі зафіксовано при закупівлі продуктів харчування Обласною дитячою клінічною лікарнею, де вдалося заощадити 37% від їх очікуваної вартості.

«Така економія досягається завдяки системі відкритого аукціону, яка підвищує конкуренцію та дозволяє постачальникам знижувати ціни на свої товари в реальному часі, аби зробити більш вигідну пропозицію, ніж інші учасники торгів», - підкреслила Юлія Світлична.

«Згідно з розпорядженням голови ХОДА Ігоря Райніна Харківська область приєдналася до системи «ProZorro» в пілотному режимі. Це дозволяє застосовувати електронні торги для здійснення закупівель товарів на так звані «допорогові» суми, які не перебільшують 200 тис. грн, - розповіла перший заступник голови ХОДА. - З 1 серпня згідно з новим законом «Про публічні закупівлі» всі бюджетні закупівлі, які здійснюватимуться на рівні регіонів, будуть переведені в електронний формат. Та робота з підготовки фахівців для роботи в системі «ProZorro», яка форсованими темпами розгорнута в нашій області, вже сьогодні дозволяє стверджувати, що Харківщина повністю готова до застосування цих норм».