Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Мистецтво Слобожанщини» запрошує на «Урок історії»

«Мистецтво Слобожанщини» запрошує на «Урок історії»

Виставка патріотичного плаката Микити Шилімова присвячена незалежності України.

«Урок історії» - це вже не дебютна виставка 23-річного студента 5 курсу факультету графічного дизайну Харківської державної академії дизайну і мистецтв. Дебют Микити відбувся на батьківщині автора в лютому цього року в Черкасах.

«Вже минуло два роки після Майдану, більше року - окупації Криму та війні на сході України. Всі ці події, самопожертва, мужність нашого народу і героїзм українських воїнів вже увійшли в історію України, - розповідає автор про концепцію своєї виставки. - Ми не можемо змінити минуле, але ми можемо змінити майбутнє, вивчити цей урок і не допустити його повторення в майбутніх поколіннях».

Урочисте відкриття експозиції відбудеться 24 березня о 17:00.

Виставка працюватиме з 24 березня по 9 квітня. Під час її роботи відбудеться низка культурологічних заходів:

30 березня, 17:00 - популярно-наукова лекція Андрія Козки з циклу «Невідома Україна». Тема: «Космічні таємниці курганів по дослідженню Н. Ю. Шилова».

1 квітня, 17:00 - лекція з мистецтвознавства Андрія Коваля з циклу лекцій «Предмет в мистецтві, взаємодія знаків», тема: «Уявити чоловіче в мистецтві».

6 квітня, 17:00 - лекція з мистецтвознавства Вікентія Пухарєва з циклу лекцій «Простір і час українського мистецтва (ХІХ-ХХ ст.)». Тема: «Українська скульптура ХХ ст. Частина 1: Стильовий діапазон».

7 квітня, 17:00 - творча зустріч з автором персональної виставки плакату та ліногравюри «Урок історії» Микитою Шилімовим.

Вхід – вільний.