Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Дергачівському районі обговорили актуальні питання об’єднання громад

У Дергачівському районі обговорили актуальні питання об’єднання громад

На питання лідерів місцевих громад відповіла керівник Харківського регіонального Офісу з підтримки реформи місцевого самоврядування Діана Баринова.

У своєму зверненні вона зазначила, що Закон України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» надає місцевим громадам реальну можливість стати спроможними.

«Можна багато казати про відсутність достатньої нормативної бази, а можна взяти все у свої руки й провести реформи на своїй території, - так, як це зробили перші 159 об’єднаних громад, які вже створені в Україні», - підкреслила Діана Баринова.

Учасники зустрічі - голова Дергачівської РДА Олександр Політуха та голова райради Геннадій Лазарєв – у свою чергу, розповіли про роботу з об’єднання громад, яка триває у районі. Так, Дергачівська міська та Солоніцівська селищна ради, які згідно з Перспективним планом мають стати центрами спроможних громад, вже провели громадські обговорення та розіслали запрошення до сусідніх сільських рад.

За результатами зустрічі домовилися організувати візит зацікавлених голів сільських та селищних рад до однієї з перших об’єднаних громад з метою вивчення практичного досвіду. Вивчатимуть дергачівці також і досвід польських колег.