Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкриється виставка Наталі Витязь «Акварельна містерія»

В галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкриється виставка Наталі Витязь «Акварельна містерія»

Експозицію можна буде подивитись з 11 по 27 лютого.

«Як людина, відкрита для всього нового, Наталя Витязь не обмежує власну сюжетну палітру; тут присутні і натюрморти (в основному, флористичні), і анімалістичний жанр, і образи зі скандинавської міфології (ельфи, маги, руни) і навіть ілюстрації до творів Миколи Гоголя», - розповідають організатори.

Наталя Витязь працює виключно аквареллю, завдаючи до п'ятдесяти шарів, аби домогтися потрібного ефекту. Кожна картина авторки вражає делікатністю і грунтовністю опрацювання дрібниць. При цьому вона зберегла імпровізаційний дух матеріалу і створює всі свої зображення без попереднього ескізу, не використовуючи навіть олівець. Іноді починає з якогось невеликого фрагмента, слідом за яким вже вибудовується інша композиція.

Урочисте відкриття виставки — 11 лютого о 17:00.

Під час роботи виставки відбудеться низка культурологічних заходів:

17 лютого о 17:00 — святкування Нового 2016 року за китайським календарем;

18 лютого о 17:00 — лекція з мистецтвознавства з циклу лекцій «Простір і час українського мистецтва (ХІХ-ХХ ст.)». Тема: «Художній процес в Україні 1960-1980-х років. Частина 4: Одеська школа живопису». Лектор — мистецтвознавець Пухарєв Вікентій.

24 лютого о 17:00 — Лекція з циклу лекцій «Україна невідома», тема: «Індоєвропейські особливості України», лектор - Андрій Козка;

25 лютого в 17:00 — творча зустріч з авторкою персональної виставки «Акварельна містерія» Наталєю Витязь;

26 лютого о 17:00 — лекція з мистецтвознавства з циклу лекцій «Предмет в мистецтві, взаємодія знаків». Лектор — мистецтвознавець Олег Коваль. Тема: «Пленерне мистецтво».

Вхід – вільний.

Довідка. Наталя Витязь народилася 20 січня 1974 року в Кіровську Мурманської області. У 1993-му закінчила Харківський механіко-технологічний технікум, з 1994-го бере участь в обласних та всеукраїнських виставках, член Молодіжного об'єднання Харківської організації Національного союзу художників України. У 1999 р. закінчила Харківський національний педагогічний університет ім. Сковороди, член Харківської організації Національної спілки художників України.