Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Лозовій планують оновити систему водопостачання

В Лозовій планують оновити систему водопостачання

Про це розповів директор департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Сергій Магдисюк.

За його словами, система водопостачання Лозової перебуває у незадовільному технічному стані, що призводить до чисельних аварійних ситуацій, поривів та значних втрат води. Працівникам житлово-комунальної сфери доводиться докладати значних зусиль для забезпечення споживачів міста питною водою, яка відповідає санітарним нормам.

«Водозабезпечення Лозової здійснюється з двох водоводів діаметром 700-1000 мм довжиною 33 км кожен. Вони введені в експлуатацію в 1984 і 1989 роках. Термін експлуатації цих водоводів складає 25 років, тож на сьогодні вони відпрацювали свій ресурс і знаходяться в незадовільному технічному стані, на них постійно відбуваються пориви та ведуться ремонтні роботи. А споживачі отримують воду з перебоями, - пояснив Сергій Магдисюк. - Крім того, з моменту їх вводу в експлуатацію значно зменшився обсяг води, необхідної для задоволення потреб міста. Тому насоси працюють напівпотужності, використовуючи при цьому величезну кількість енергії».

За словами директора Департаменту ЖКГ, питання реконструкції системи водопостачання Лозової піднімалося протягом кількох років, але досі ніхто не брався його вирішити.

«У вирішенні цієї проблеми зацікавлені й мешканці Лозової, які мають отримувати якісну послугу, і «Харківводоканал», який забезпечує водопостачання міста, втрачаючи ресурси, і, безумовно, обласна державна адміністрація. Адже ми розуміємо - якщо цю проблему не вирішити зараз, за декілька років Лозова залишиться без води», - наголосив Сергій Магдисюк.

Крім того, це важливо для збереження ресурсів Краснопавлівського водосховища, з якого здійснюється водозабезпечення Лозової.

Питання стабільного та якісного водопостачання міста обговорили під час наради за участю керівництва Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА та представників «Харківводоканалу», «Лозоваводоканалу» та підприємства «Харківський водоканалпроект». За результатами наради було прийняте рішення про розробку робочого завдання до проектування робіт щодо санації водоводів.

Робоче завдання, яке розроблять до кінця наступного тижня, визначить головні вимоги до майбутнього проекту. Після цього представники обласної ради та міського керівництва Харкова і Лозової спільно вирішуватимуть питання щодо фінансування проекту.