Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові створили студентську конфедерацію

У Харкові створили студентську конфедерацію

Головна мета нового об’єднання - інформаційна та організаційна підтримка студентів, які хочуть брати участь у міжнародних освітніх програмах.

Створення Конфедерації студентів Харківщини відбулося за підтримки Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації.

Установчі збори, під час яких була підписана угода про створення конфедерації, пройшли 25 січня. В них взяли участь близько 100 представників 31 вищого навчального закладу Харківщини, а також представники молодіжних громадських організацій.

За словами ініціаторів створення конфедерації, вони планують збирати та розміщувати на сайті організації всю інформацію щодо міжнародних проектів та грантів для студентів, які діють в Харківській області. Крім того, вони планують відкрити представництва конфедерації в усіх харківських вишах.

Серед пріоритетних для організації програм - запровадження проектів Erasmus Plus, «Clean University» (присвячений боротьбі з корупцією), створення Центру грантової та стипендіальної підтримки та Школи ефективного бюджетування студентського самоврядування. Крім того, студенти збираються проводити незалежний аудит вищих навчальних закладів.