Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ЮНІСЕФ планує реалізувати на Харківщині ще один проект з підтримки переселенців

ЮНІСЕФ планує реалізувати на Харківщині ще один проект з підтримки переселенців

18 січня заступник голови ХОДА Михайло Черняк зустрівся з делегацією представництва ЮНІСЕФ в Україні.

Учасники зустрічі обговорили реалізацію міжнародних донорських проектів в Харківській області, а також намітили плани майбутньої співпраці.

Михайло Черняк відзначив, що сьогодні в Харківській області ефективно реалізується багато проектів, що фінансуються європейськими партнерами, зокрема, і ті, що пов'язані з допомогою переселенцям.

«Ми зацікавлені в пропозиціях і готові надавати всю необхідну підтримку для реалізації таких проектів. Дуже актуальними для нас залишаються проекти, що пов'язані з допомогою внутрішньо переміщеним особам, офіційна кількість яких в області продовжує зростати», - розповів заступник керівника області.

Він зазначив, що якщо раніше акцент робили на первинній допомозі переселенцям, то тепер необхідно реалізувати проекти, спрямовані на їх адаптацію: розвивати соціальну інфраструктуру, створювати умови для розвитку дітей та молоді.

Михайло Черняк також підкреслив необхідність приділити особливу увагу внутрішньо переміщеним особам, які проживають у віддалених районах області, оскільки там їх питання вирішуються складніше, ніж в обласному центрі.

Керівник представництва ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс повідомила під час зустрічі про те, що найближчим часом в Харківській області планується реалізувати низку проектів ЮНІСЕФ, які фінансуватиме уряд Німеччини. Вони будуть спрямовані на розвиток освіти та соціальної сфери регіону.

«Уряд Німеччини вже прийняв рішення про фінансування проекту, найближчими днями його представлять уряду України, і ми сподіваємося на підтримку. Проект реалізовуватиметься в 5 регіонах України, у тому числі - у Харківській області. Всього на його фінансування передбачено 12,5 млн євро», - розповіла Джованна Барберіс.

Для реалізації проекту на Харківщині відкриють офіс, де працюватимуть різні фахівці - від соціальних працівників до архітекторів.
 

Більше фото