Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині продовжують розробку генпланів територій

На Харківщині продовжують розробку генпланів територій

24 грудня відбулося заключне в 2015 році засідання архітектурно-містобудівної ради при Департаменті містобудування та архітектури обласної державної адміністрації.

В ході засідання були розглянуті генеральні плани сіл Мельникове та Велика Губщина Валківського району.

«На село Велика Губщина генеральний план розробляється вперше, а до генерального плану Мельникового вносяться зміни у зв’язку з соціально-економічним розвитком села та включенням нових територій до його меж», - розповів директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабінович.  

Також під час засідання розглянули два детальні плани територій в районі вулиць І.Франка та І.Сірка в місті Мерефа Харківського району. Тут планують виділити земельні ділянки для учасників АТО.

«Садибні ділянки, що передбачені цими детальними планами, планується надати під будівництво житлових будинків учасникам АТО – мешканцям міста Мерефа», - уточнив Михайло Рабінович.

Крім того, учасники засідання розглянули детальний план території, яким передбачається розширення цвинтарю та будівництво каналізаційної насосної станції в селищі Комсомольський Зміївського району.

«Вирішення питань містобудівної сфери надає можливість громадянам, інвесторам та управлінцям вирішувати дуже важливі соціальні та економічні сьогоденні проблеми», - зазначив Михайло Рабінович.