Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Коштом обласного бюджету відремонтовано 78 об'єктів в районах області

Коштом обласного бюджету відремонтовано 78 об'єктів в районах області

Про це повідомив голова ХОДА Ігор Райнін.

За його інформацією, в 2015 році з обласного бюджету було виділено майже 60 млн грн для проведення відновлювальних робіт на об’єктах соціальної сфери, культури, освіти та комунального господарства регіону. Це вдвічі більше, ніж у попередні роки.

«У 2013-му на ці цілі було спрямовано 32,4 млн грн, у 2014 – 33,2 млн. У цьому році ми вдвічі збільшили обсяг коштів, які спрямували на розвиток інфраструктури області. Усього в переліку об’єктів, які ми запланували відновити в 2015 році, - 96 пунктів. Важливо, що більшість із запланованих робіт – це капітальні ремонти з використанням енергозберігаючих технологій, - підкреслив Ігор Райнін. - На сьогоднішній день майже 80 об’єктів вже завершено, на деяких роботи - на стадії завершення, і буквально на днях вони будуть готові. Ще 18 об’єктів будуть здані до 30 листопада».

Одним з найбільш пріоритетних напрямків фінансування для обласного керівництва в цьому році стало створення належних умов для учнів навчальних закладів області. Загалом на капітальні ремонти шкіл з обласного бюджету спрямували майже 7 млн грн.

Зокрема, капітальний ремонт з використанням енергозберігаючих технологій був проведений в Огіївському НВК, Аполлонівській, Тавежнянській та Шевченківській загальноосвітніх школах Сахновщинського району. Відремонтували та утеплили Нововодолазьку гімназію та Старовірівську школу Нововодолазького району, Самійлівську школу Близнюківського району, Черкасівську школу Дергачівського та  Лісностінківську школу Куп’янського району. В Куньєвській загальноосвітній школі (Ізюмський район) провели капітальний ремонт під відкриття на базі закладу навчально-виховного комплексу. У Зачепилівському районі відремонтували Бердянський НВК з дитячим садочком, а також Руновщинську загальноосвітню школу. В Орільському НВК (Лозівський район) виконали роботи, які дозволили відкрити приміщення для додаткових груп дитсадка. А в Куп’янську відремонтували ДНЗ - ясла-садок №8. Крім того, за кошти обласного бюджету було відремонтовано Куп’янську дитячо-юнацьку спортивну школу, а в Харкові - обласну спеціалізовану школу-інтернат «Обдарованість».

Значну увагу керівництво області приділило відновленню медичних закладів. На ремонт обласних та районних лікарень було направлено більш, ніж 7,5 млн грн.

Так, були капітально відремонтовані приміщення Харківської обласної клінічної психіатричної лікарні №3, Обласної клінічної інфекційної лікарні, Обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом та Обласного протитуберкульозного диспансеру №7.

Крім того, ремонтні роботи з використанням енергозберігаючих технологій проведені у Валківській, Шевченківській та Золочівській центральних районних лікарнях. Також капітально відновили Хорошевський геріатричний пансіонат у Харківському районі. В Сахновщинському районі за кошти обласного бюджету відремонтували Великобучківський фельдшерський пункт.

Ремонту дочекалися і заклади культури області, які зазвичай фінансували за залишковим принципом. На відновлення осередків культурного життя районів з бюджету Харківської області у 2015 році виділили майже 5 млн грн. Завдяки цьому вдалося відреставрувати «Художньо-меморіальний музей І. Ю. Рєпіна» в Чугуївському районі. Крім того, за ці кошти виконали капітальні ремонти районних будинків культури Великобурлуцького та Куп’янського районів, Пархомівського будинку культури Краснокутського району та БК «Дніпро» в Краснопавлівці Лозівського району. Також було відремонтовано сільські будинки культури в Новому Мажаровому (Зачепилівський район) та в Огіївці (Сахновщинський район).

На капітальний та поточний ремонти доріг Харківщини з обласного бюджету цьогоріч направили більше 10 млн грн.

За ці кошти було проведено капітальний та поточний ремонт практично на всіх дорогах селища Сахновщина. В місті Первомайському капітальний ремонт проводили на проспекті Революції та проспекті Перемоги. В Куп’янську капітально відремонтували дороги та центральну площу. В Ізюмі було відремонтовано провулок Соборний,а  також дороги в селищах Капітолівка та Донецьке Ізюмського району. Також відремонтовано дороги у Петрівці та селі Червоне Знамено Первомайського району.

Також за рахунок коштів обласного бюджету в цьому році відремонтовано низку об’єктів ЖКГ. Зокрема, було відновлено водопровідні мережі у Богодухові (водопровід по вулицях Заводській, Загорулька, Робочій, Горького та провулку Садовому), Золочеві (по вул. Коника), Чугуєві. В селищі Комсомольське Печенізького району був зроблений капремонт свердловини для водопостачання. Загалом на ремонт об’єктів комунального господарства з обласного бюджету було спрямовано більше 4 млн грн.

Також у 2015-му продовжувалися роботи з встановлення та реконструкції вуличного освітлення в населених пунктах області. Освітлення з’явилося у Капітолівці Ізюмського району, на території Колонтаєвської та Рябоконєвської сільських рад Краснокутського району, селах Петропавлівка та Кіндрашівка Куп’янського району, Липкуватівці Нововодолазького району, а також на території Манченківської селищної ради Харківського району.