Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Тепер на прийом до відділу державної реєстрації можна записатись онлайн

Тепер на прийом до відділу державної реєстрації можна записатись онлайн

Така послуга доступна на оновленому веб-сайті Головного територіального управління юстиції у Харківській області у розділі «Управління державної реєстрації».

 

 

 

 

 

 

 

Для того, щоб записатись на прийом, необхідно зайти у розділ відповідного відділу державної реєстрації актів цивільного стану за місцем проживання та заповнити онлайн-форму. Зокрема, необхідно обрати зручну дату прийому та час, питання, з якого звернулись, а також зазначити прізвище, ім’я та по батькові, адресу, контактний телефон та e-mail. Потягом робочого дня співробітник відділу ДРАЦС вийде на зв’язок для узгодження деталей щодо прийому.

«Така інновація дозволить людям не лише спланувати свій графік, але й суттєво зекономити час», - зазначила заступник начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації - начальник Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Харківській області Наталя Когут.

Довідка. Відповідно до статті 2 Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану» від 1 липня 2010 р. №2398-VI (далі - закон) актами цивільного стану є події та дії, які нерозривно пов’язані з фізичною особою і започатковують, змінюють, доповнюють або припиняють її можливість бути суб’єктом цивільних прав та обов’язків. Відповідно до закону державній реєстрації підлягають народження та походження людини, шлюб, розірвання шлюбу у випадках, передбачених законом, зміна імені, смерть. Про факт державної реєстрації акта цивільного стану органами державної реєстрації видається відповідне свідоцтво.