Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сьогодні випускники здають ЗНО з української мови та літератури

Сьогодні випускники здають ЗНО з української мови та літератури

Сьогодні, 24 квітня, проходить перший тест зовнішнього незалежного оцінювання знань (ЗНО) майбутніх абітурієнтів. Випускники шкіл з 10:15 почали здавати тест з української мови та літератури. Нагадаємо, що це обов'язковий тест, який повинні пройти всі, хто бажає поступати до вишів у цьому році. За даними Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти, для участі в ЗНО по Харківській області зареєструвалися 18 тис. 500 осіб. Для них підготували приміщення в Харкові, Краснограді, Куп'янську, Лозовій та Балаклеї. Підготовка до тестів пройшла без пригод, зазначили у Центрі. 

Нагадаємо, для демобілізованих із зони проведення антитерористичної операції військовослужбовців термін реєстрації для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні знань продовжено до 20 травня.

Також при проходженні ЗНО в 2015 році випускників шкіл чекають істотні зміни. Нововведенням стануть дворівневі тести з математики та української мови та літератури. Тести розподілять на базові та поглиблені. Істотно зміниться система визначення результатів ЗНО. Для кожного предмета буде встановлений «пороговий бал» - кількість балів, яку може набрати мінімально підготовлений абітурієнт.

Крім цього, з переліку предметів, з яких проводиться ЗНО, вилучили всесвітню історію і всесвітню літературу. ЗНО з англійської, німецької, французької та іспанської мови буде проходити в різні дні, що дозволить учасникам пройти тестування з кількох предметів.