Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

При складанні плану заходів в області на 8 і 9 травня прислухалися до побажань ветеранів

При складанні плану заходів в області на 8 і 9 травня прислухалися до побажань ветеранів

Сьогодні, 17 квітня, у малому залі Будинку рад відбулася розширена нарада під керівництвом голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райнина, присвячена підготовці до 70-річчя Перемоги над нацизмом у Європі, Дня пам'яті і примирення і Дня Перемоги. «Я ще раз це підкреслюю, що День Перемоги у Харківській області - святкується, щоб ніхто не спекулював на цій темі. Усі заходи пройдуть в повному обсязі. Мною, як головою обласної адміністрації, затверджено план всіх заходів, пов'язаних з 8 та 9 травня. Він налічує понад 90 підготовчих і організаційних заходів. Складено план на підставі декількох нарад, а також рекомендацій і побажань ветеранських організацій, органів місцевого самоврядування, районних адміністрацій, підприємств і установ Харківської області», - зазначив Ігор Райнин.

Крім того, керівник області підкреслив, що ніякого політичного шоу 8 і 9 травня не буде. «Я звертаюся до всіх - не використовувати у День пам'яті і примирення і День Перемоги партійну символіку. Тільки державний прапор України і прапор Перемоги», - додав голова ХОДА.

Учасники наради ще раз обговорили план заходів, які пройдуть в області 8 і 9 травня, а також заходи безпеки, які буде вжито напередодні і в дні цих свят.

Так, 8 травня - в День пам'яті та примирення - пропонується провести на Меморіалі Слави урочисто-траурну панахиду за всіма загиблими воїнами, покладання квітів, вінків. До участі в цьому заході будуть запрошені не тільки ветерани, а й учасники АТО, волонтери, молодь, повідомив директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Михайло Черняк.

9 травня святкові заходи пройдуть на Меморіалі «Висота Маршала Конєва». Заплановано проведення урочисто-святкової церемонії вшанування учасників Другої Світової війни, покладання квітів до стели, святковий концерт та польова каша. Також на «Висоті Маршала Конєва» відкриється експозиція фотографій Сергія Лойка «Пекельний аеропорт» та ін.

9 травня на площі біля ХНАТОБу відбудеться парад оркестрів.

Всі інші заходи в обласному плані святкування Дня Перемоги залишаться без змін. 7 травня відбудеться урочистий прийом головою обласної державної адміністрації ветеранських організацій, а також святковий концерт.

Заходи, приурочені до 8 і 9 травня, пройдуть у всіх районах і містах області.

Також в ході наради обговорили питання забезпечення ветеранів транспортом для участі у святкуваннях.