Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області активно реалізується програма організації територіальної оборони, введено посилений режим патрулювання. Ігор Райнін

У Харківській області активно реалізується програма організації територіальної оборони, введено посилений режим патрулювання. Ігор Райнін

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін доповів про стан оборонної та мобілізаційної роботи в області на розширеному засіданні Кабінету Міністрів України під головуванням Президента України Петра Порошенка, Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка та голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана. «Що стосується роботи з територіальної оборони, то сьогодні для області це пріоритет номер один. Ми маємо близько 600 кілометрів лінії вогню - лінії кордону з Росією і регіонами Донбасу. На всій ділянці кордону забезпечений дієвий контроль. За підтримки Міністерства внутрішніх справ і Міністерства оборони в області введено режим посиленого патрулювання, реалізується програма організації територіальної оборони. Підприємства оборонного комплексу мобілізують усі ресурси і працюють у кілька змін для своєчасного виконання замовлень», - зазначив Ігор Райнін.

Голова Харківської ОДА підкреслив, що в цілому ситуація в регіоні контрольована. «Область як ні коли зміцнилася патріотично, духовно, і готова до виконання завдань, які ставить перед регіоном Президент України і Уряд України», - сказав Ігор Райнін.

Також керівник області зазначив, що найбільш вузьким місцем для Харківської області стала мобілізація. «Станом на січень робота не була налагоджена належним чином. Зроблено серйозні оргвисновки, в тому числі і кадрові: Зокрема, відсторонений від посади військовий комісар Харківської області, та призначено службове розслідування. Сьогодні я можу доповісти, що, починаючи з 5 лютого, темпи мобілізації військовозобов'язаних в області зросли практично вдвічі», - додав Ігор Райнін.