Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент України Петро Порошенко вручив нагороди бійцям АТО в харківському військовому госпіталі

Президент України Петро Порошенко вручив нагороди бійцям АТО в харківському військовому госпіталі

Президент України Петро Порошенко 3 лютого під час робочої поїздки до Харківської області відвідав Військово-медичний клінічний центр Північного регіону, де зустрівся з військовослужбовцями з зони АТО, які проходять лікування і реабілітацію. «Швидше одужуйте, ви потрібні Україні. Ми пишаємось вами. Українська армія і весь Український народ дивляться на вас з великою вдячністю», - зазначив Глава держави в ході спілкування з бійцями. Петро Порошенко вручив державні нагороди шістьом воїнам, які проявили особисту мужність і героїзм у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності під час боїв під Дебальцевим та Вуглегірськом. «Маю високу честь вручити державні нагороди за героїзм, за захист тисячі цивільних», – наголосив Президент. Глава держави доручив Міністру оборони забезпечити виплату грошової премії в розмірі 10 тис. грн.

Президент підписав Указ про нагородження: орденом Богдана Хмельницкого ІІІ ступеня - полковників медичної служби Віктора Біленького, Олександра Бородая, Віктора Гріневича; медаллю «За військову службу України» - старшого солдата Сергія Бандуру, солдата Ігоря Петрука, молодшого сержанта Олександра Селюкова, прапорщика Мирослава Тимощука, солдата Крістіана Тофта, старшого солдата Олександра Ушатого.

Довідка. 3 лютого Президент України Петро Порошенко відвідав Харківську область з робочим візитом. Президент побував у Військово-медичному клінічного центру Північного регіону. Після чого провів зустріч з активом Харківської області, на якій представив нового голову Харківської ОДА. Також на зустрічі були присутні Глава Адміністрації Президента України Борис Ложкін, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і міністр оборони Степан Полторак.