Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова Держприкордонслужби взяв участь у засіданні колегії Східного регіонального управління

Голова Держприкордонслужби взяв участь у засіданні колегії Східного регіонального управління

У Східному регіональному управлінні відбулося розширене засідання колегії за участю Голови Державної прикордонної служби України генерал-лейтенанта Віктора Назаренка, керівників регіонального управління та прикордонних загонів. На колегії розглядалися результати оперативно-службової діяльності управління упродовж 2014 року та були поставлені завдання на 2015 рік. Як відзначив Віктор Назаренко, минулого року прикордонникам Східного регіонального управління довелося у складних умовах приймати непрості рішення: «З огляду на збройні провокації та відкриту агресію на ділянці регіонального управління, потрібно було у стислі терміни вносити суттєві корективи в організацію охорони кордону, формувати нові прикордонні підрозділи, виконувати інші важливі завдання».

Загалом, минулого року на ділянці регіонального управління було вилучено 16 одиниць зброї у 99 громадян, 6400 боєприпасів, 21 кг наркотичних речовин, затримано 65 незаконних мігрантів, 249 тонн м’ясопродуктів, 27 тонн продуктів харчування, 309 тонн паливо-мастильних матеріалів, понад 10 тисяч тонн вугілля, а також грошові кошти, оргтехніку та інші товари народного споживання.

У даний час у рамках реалізації мирного плану Президента України регіональним управлінням проводяться заходи з відновлення охорони неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону, облаштування смуги безпеки вздовж лінії розмежування в зоні проведення антитерористичної операції. Крім того, прикордонники беруть участь у відсічі збройної агресії проти України та, в межах компетенції, продовжують виконувати інші заходи.

Під час засідання присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять 62 прикордонників, що загинули захищаючи Україну. По завершенню заходу очільник прикордонного відомства вручив охоронцям кордону державні нагороди. Одну з них отримала сім`я військовослужбовця, загиблого під час несення служби на ділянці Луганського прикордонного загону 31 жовтня минулого року. Також прикордонникам були вручені відомчі відзнаки та цінні подарунки.