Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Чотири тисячі абітурієнтів вже зареєструвалися для проходження ЗНО-2015

Чотири тисячі абітурієнтів вже зареєструвалися для проходження ЗНО-2015

Про це 23 січня повідомив директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти (ХРЦОЯО) Олександр Сидоренко під час прес-туру в Регіональний центр оцінювання якості освіти. Також він додав, що це найбільший показник (10%) серед всіх регіонів України. Під час прес-туру журналістам показали лінію безпосередньої реєстрації документів абітурієнтів і процес формування сертифікату учасника ЗНО, ознайомили з науково-методичним відділом ХРЦОЯО та розповіли про процедуру реєстрації на проходження ЗНО цього року та про роботу регламентної комісії центру. 

«Цього року 12,5 тис. 11-класників закінчують школу, і це є ті майбутні абітурієнти, які, скоріш за все, забажають стати студентами. З 5 січня в нас триває реєстрація для проходження ЗНО, яка закінчиться 20 лютого. Ми вже звернулися до керівників закладів освіти скоріше надсилати документи випускників, щоб на початку лютого ми вже мали 95% зареєстрованих бажаючих пройти ЗНО-2015», - відмітив директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев.

За словами Олександра Сидоренко, зараз в ХРЦОЯО працює 27 основних працівників та сумісників. З них 3 доктори наук і професори та 4 кандидати наук, доцента. ХРЦОЯО обслуговує три області - Харківську, Сумську та Полтавську, куди входять 97 відділів (управлінь) освітою та 3 Департаменти науки і освіти, 1441 загальноосвітній навчальний заклад, 188 закладів I-IV рівнів акредитації. Центр щорічно обслуговує майже 40 тис. майбутніх абітурієнтів.

Крім того, Олександр Сидоренко нагадав, що у цьому році обробку реєстраційних документів абітурієнтів Луганської області здійснює ХРЦОЯО. «Особи, які проживають на непідконтрольній українській владі території Луганської області, мають можливість надіслати реєстраційні документи до Харківського або Донецького РЦОЯО, і далі пройти ЗНО в одному з регіонів», - сказав директор ХРЦОЯО.