Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область надала медичну допомогу понад 3,5 тис. пораненим бійцям різних збройних формувань

Харківська область надала медичну допомогу понад 3,5 тис. пораненим бійцям різних збройних формувань

25 листопада на базі Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця (м. Київ) було проведено Всеукраїнську нараду з питання «Медичне забезпечення потерпілих та учасників антитерористичної операції: проблеми та шляхи їх вирішення». Головне питання, що обговорювалося в ході наради, мало безпосереднє відношення до виконання Указу Президента України від 14 листопада 2014 року № 880 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 04 листопада 2014 року «Про невідкладні заходи із забезпечення державної безпеки».

В нараді взяли участь керівники Міністерства охорони здоров’я України, головні спеціалісти МОЗ за всіма профілями, директори Департаментів та начальники Управлінь охорони здоров’я обласних державних адміністрацій, представники медичних служб Збройних Сил України, Національної Гвардії, внутрішніх військ, інших силових відомств, представники волонтерських організації. Належним чином на нараді була представлена і Харківська область.

Під час виступів учасників наради були проаналізовані результати надання медичної допомоги пораненим та постраждалим в ході антитерористичної операції, проблеми організації та забезпечення роботи військово-медичної служби на території АТО, а також участь в наданні медичної допомоги територіальних медичних закладів комунальної форми власності.

За оцінками спеціалістів, незважаючи на значні труднощі в організації належної військово-медичної допомоги на початковому етапі антитерористичної операції, на сьогодні результати організації та практичної роботи з лікування та реабілітації поранених учасників АТО в Україні
є одними із кращих у порівнянні з аналогічними показниками локальних збройних конфліктів, що відбувалися у світі за останні 10 років.

Свій внесок в надання медичної допомоги нашим патріотам внесла і Харківщина. Фахівцями різних спеціальностей в умовах Військово-медичного клінічного центру Північного регіону, а також деяких комунальних закладів охорони здоров’я Харківської області надана медична допомога понад 3,5 тис. пораненим бійцям різних збройних формувань,
а результати роботи Харківських медиків визнані високими.

За результатами наради будуть розроблені певні методичні рекомендації для медиків всіх рівнів надання медичної допомоги, а також передбачено підготовку та видання декількох наказів МОЗ України з цих важливих питань.