Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Понад 430 поранених в зоні АТО бійців прийняла Ізюмська центральна міська лікарня

Понад 430 поранених в зоні АТО бійців прийняла Ізюмська центральна міська лікарня

Польові медичні пункти сил антитерористичної операції тісно співпрацюють із цивільними лікарнями, розташованими в Харківській області. За словами представників штабу АТО, за час ведення бойових дій на Донбасі тільки Ізюмська центральна міська лікарня прийняла понад 430 поранених військовослужбовців Збройних Сил та інших силових відомств. «На даному етапі проведення АТО, більшість поранених вояків направляється саме до південно-східного регіону Харківщини, а вже звідти – до військово-медичних закладів по всій країні. Тож, цивільні лікарі врятовують життя багатьом воїнам-визволителям і, тим самим, роблять свій внесок у перемогу над підступним ворогом», - розповів начальник медичної служби АТО.

За словами керівництва Ізюмської центральної міської лікарні, перший поранений військовослужбовець поступив 13 квітня. З того часу вояки прибувають цілодобово. Максимальна кількість поранених, що поступила до ескулапів за добу, склала 18 осіб. 

«Середній вік постраждалих захисників Вітчизни складає 20-25 років. Мені щодня телефонують з Департаменту охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації та запитують, чим можна допомогти. Свої дії ми координуємо й з Харківським військовим госпіталем, з яким ми, так би мовити, об’єдналися в плані роботи з пораненими», - повідомив головний лікар Ізюмської центральної міської лікарні Дмитро Зинов’єв.

В штабі АТО відзначають, що більшість мешканців прифронтових регіонів усвідомлюють важливу функцію Збройних Сил у встановленні миру в країні. Тому, чимало благодійників допомагають із лікуванням бійців, забезпечують їх необхідними речами в польових медпунктах, госпіталях та цивільних закладах охорони здоров’я.