Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область прийняла більше 30 дітей з Краматорського дитячого будинку «Антошка»

Харківська область прийняла більше 30 дітей з Краматорського дитячого будинку «Антошка»

 Тридцять три дитини віком від 2 місяців до 4 років евакуйовані до Харкова з Краматорського дитячого будинку «Антошка». «Завдяки Міністерству внутрішніх справ України та раднику Арсена Авакова Зоряну Шкіряку, закінчилися переговори з приводу передачі нам більше тридцяти діток, - сказав голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута, який особисто був присутній при передачі дітей. - Наше завдання було прийняти дітей, їх обстежити і відправити з міста Ізюм в місто Харків».

 Первинний огляд дітей було проведено на місці прийому, прямо в машинах швидкої допомоги, потім їх оглянули фахівці Ізюмської районної лікарні. Тут же дітей нагодували і далі відправили на нове місце проживання в Харків у супроводі співробітників дитячих будинків, які спеціально для цього приїхали до Ізюму.

«У нас сьогодні виконана важлива функція, - зазначив заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома, - ми відправляємо діток в Харків, щоб вони знаходилися в нормальних умовах, були забезпечені відповідним доглядом. Це проблемні дітки і важливо, щоб вони потрапили в хороші руки».

Головний лікар Харківського обласного спеціалізованого будинку дитини №1 Роман Марабян зазначив, що всі діти доглянуті, в хорошому стані, незважаючи на стрес, пов'язаний з переїздом. «Діти перебували в колективі, де їх любили, в них вкладали силу і душу», - зазначив лікар.