Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина очолила рейтинг соціально-економічного розвитку областей України (інфографіка)

Харківщина очолила рейтинг соціально-економічного розвитку областей України (інфографіка)

Кабінет Міністрів України опублікував дані моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів за 2015 рік.

Наша область посіла перше місце серед інших областей України та друге - після міста Київ, що має спеціальний статус.

Відповідні дані розміщено на офіційному сайті Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

«Це приємний для нас прецедент. Ми багато над цим працювали. Прецедент для світової економіки, коли прифронтова територія розвивається краще, ніж територія всередині країни, - підкреслив голова ХОДА Ігор Райнін. - Перше місце Харківщини серед областей України за соціально-економічним розвитком - це безумовна заслуга всіх жителів області, місцевого бізнесу та громадськості. Досягти такого результату було б складно і без всебічної допомоги наших міжнародних партнерів, яку ми постійно відчуваємо».

Загальну рейтингову оцінку регіонів розраховували за 64 показниками, які згруповані за 12 напрямками. За 5 напрямками Харківська область входить до п'ятірки лідерів. Це «Фінансова самодостатність», «Розвиток малого і середнього підприємництва», «Відновлювана енергетика та енергоефективність», «Раціональне природокористування та якість навколишнього середовища». А за таким важливим напрямком, як «Доступність і якість послуг у сфері освіти», Харківщина посіла 1-е місце серед регіонів, випередивши столицю України.

«Сфера науки і освіти є одним з головних пріоритетів керівництва області. Ми неодноразово на цьому наголошували, і такий результат моніторингу свідчить про те, що робота, яку проводить команда Харківської облдержадміністрації в цьому напрямку, ефективна», - зазначив керівник ХОДА.

Довідка. Рейтингове оцінювання соціально-економічного розвитку регіонів проводиться відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.2015 № 856 «Про затвердження Порядку та Методики проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації державної регіональної політики». За даними моніторингу, за 9 місяців 2015 року Харківська область перебувала на 4-й позиції. Якщо ж розрахувати показники області на 2014-й - початок 2015 року з обраних Кабінетом міністрів 64-х параметрів, то наш регіон у цей період займав 21-е місце в рейтингу.