Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інформація щодо виконання відділом у справах релігій заходів із запобігання і протидії корупції у ІІ кварталі 2015 року.

Відділ у справах релігій облдержадміністрації інформує про стан роботи у ІI кварталі 2015 року по дотриманню вимог Закону України "Про запобігання корупції".

У відділі робота з дотримання вимог законодавства України про боротьбу з корупцією є одним з пріоритетних напрямів. Відповідальність покладено на начальника відділу.

Усі працівники відділу ознайомлені із законодавством та неухильно дотримуються його положень.

Відділ у справах релігій у встановлені строки інформує обласну державну адміністрацію про дотримання вимог чинного законодавства про боротьбу з корупцією, щорічно надає узагальнену інформацію.

Усі працівники відділу попереджені про спеціальні обмеження, передбачені у Законах України "Про державну службу" та "Про запобігання корупції".

У ІІ кварталі 2015 року у відділі не було порушень законодавства України щодо боротьби з корупцією та не було порушень фінансової дисципліни.

Відповідно до Закону України "Про запобігання корупції" всі державні службовці відділу вчасно до 1 квітня подали за місцем роботи декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2014 рік. 

Головні спеціалісти відділу, що звільнилися з посади у  2014 році, відповідно до вимог Закону України "Про державну службу" та "Про запобігання корупції" подали до 1 квітня поточного року декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2014 рік.

На виконання у ІІ кварталі 2015 року розпорядження голови облдержадміністрації від 18 вересня 2013 року № 362 «Про заходи щодо мінімізації можливості виникнення конфлікту інтересів осіб, уповноважених на виконання функцій держави, та врегулювання конфлікту інтересів у разі його виникнення» (зі зміною) інформуємо про наступне.

На виконання п. 1 Заходів щодо мінімізації можливості виникнення конфлікту інтересів осіб, уповноважених на виконання функцій держави, та врегулювання конфлікту інтересів у разі його виникнення, повідомляємо, що у відділі відсутні конфлікти інтересів державних службовців. У разі його виникнення працівник, що відповідає у відділі за роботу щодо запобігання та виявлення корупції, у письмовій формі повідомить начальника відділу про наявність конфлікту інтересів.

На виконання п. 3 при зайнятті посад, пов’язаних із виконанням функцій держави у відділі буде забезпечено проведення спеціальної перевірки осіб щодо неможливості виникнення конфлікту інтересів.

На виконання п. 4 у відділі проводитиметься робота з роз’яснення антикорупційного законодавства та попередження осіб, які претендують на зайняття посад державних службовців, про встановлені законодавством обмеження, пов’язані з прийняттям на державну службу та проходження державної служби.

На виконання п. 7 працівники відділу попереджені про недопустимість виникнення конфлікту інтересів під час розгляду звернень громадян, юридичних та фізичних осіб.

На виконання п. 9 у відділі у разі притягнення державних службовців відділу до адміністративної та кримінальної відповідальності, застосовуватимуться до винних відповідні заходи реагування, передбачені Законами України «Про запобігання корупції», «Про державну службу».

На виконання п. 11 у разі включення службових осіб до складу колегіальних органів (комісії, колегії, ради тощо), у відділі здійснюватиметься постійний аналіз з метою попередження виникнення конфлікту інтересів.