Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Про виконання відділом у справах релігій облдержадміністрації заходів із запобігання і протидії корупції у ІІ кварталі 2014 року.

Відділ у справах релігій облдержадміністрації інформує про стан роботи у ІІ кварталі 2014 року по дотриманню вимог Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції".
У відділі робота з дотримання вимог законодавства України про боротьбу з корупцією є одним з пріоритетних напрямів. Відповідальність покладено на начальника відділу.
Усі працівники відділу ознайомлені із законодавством та неухильно дотримуються його положень.
Відділ у справах релігій у встановлені строки інформує обласну державну адміністрацію про дотримання вимог чинного законодавства про боротьбу з корупцією, щорічно надає узагальнену інформацію.
Усі працівники відділу попереджені про спеціальні обмеження, передбачені у Законах України "Про державну службу" та "Про засади запобігання і протидії корупції".
У ІІ кварталі 2014 року у відділі не було порушень законодавства України щодо боротьби з корупцією та не було порушень фінансової дисципліни.
На виконання у ІІ кварталі 2014 року розпорядження голови облдержадміністрації від 18 вересня 2013 року №362 «Про заходи щодо мінімізації можливості виникнення конфлікту інтересів осіб, уповноважених на виконання функцій держави, та врегулювання конфлікту інтересів у разі його виникнення» (зі зміною) інформуємо про наступне.
На виконання п.1 Заходів щодо мінімізації можливості виникнення конфлікту інтересів осіб, уповноважених на виконання функцій держави, та врегулювання конфлікту інтересів у разі його виникнення, повідомляємо, що у відділі відсутні конфлікти інтересів державних службовців. У разі його виникнення працівник, що відповідає у відділі за роботу щодо запобігання та виявлення корупції, у письмовій формі повідомить начальника відділу про наявність конфлікту інтересів.
На виконання п.3 при зайнятті посад, пов’язаних із виконанням функцій держави у відділі буде забезпечено проведення спеціальної перевірки осіб щодо неможливості виникнення конфлікту інтересів.
На виконання п.4 у відділі проводитиметься робота з роз’яснення антикорупційного законодавства та попередження осіб, які претендують на зайняття посад державних службовців, про встановлені законодавством обмеження, пов’язані з прийняттям на державну службу та проходження державної служби.
На виконання п.7 працівники відділу попереджені про недопустимість виникнення конфлікту інтересів під час розгляду звернень громадян, юридичних та фізичних осіб.
На виконання п.9 у відділі у разі притягнення державних службовців відділу до адміністративної та кримінальної відповідальності, застосовуватимуться до винних відповідні заходи реагування, передбачені Законами України «Про засади запобігання і протидії корупції», «Про правила етичної поведінки», «Про державну службу».
На виконання п.11 у разі включення службових осіб до складу колегіальних органів (комісії, колегії, ради тощо), у відділі здійснюватиметься постійний аналіз з метою попередження виникнення конфлікту інтересів.