Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Про виконання відділом у справах релігій законодавства щодо запобігання і протидії корупції у 2013 році.

Відділ у справах релігій облдержадміністрації інформує про стан роботи у 2013 році по дотриманню вимог антикорупційного законодавства.
1. Аналіз стану виконання вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» у сфері діяльності органу виконавчої влади.
У відділі робота з дотримання вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» є одним з пріоритетних напрямів. Відповідальність покладено на начальника відділу.
Усі працівники відділу ознайомлені із Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції» та неухильно дотримуються його положень.
Відділ у справах релігій щомісяця інформує обласну державну адміністрацію через відділ з питань запобігання та виявлення корупції апарату обласної державної адміністрації, двічі на рік відділ надає узагальнену інформацію.
Усі працівники відділу попереджені про спеціальні обмеження, зазначені у статтями 6 - 10 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції».
Усі державні службовці відділу відповідно до вимог статті 12 Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції" до 1 квітня подали декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2012 рік.
Протягом 2013 року у відділі не було порушень вимог Закону України «Про державну службу».
Протягом 2013 року у відділі не було порушень фінансової дисципліни.
Протягом 2013 року у відділі не було порушень законодавства України щодо боротьби з корупцією.
2. Детальний аналіз стану запобігання проявам корупції серед державних службовців у державному органі.
У січні, лютому та квітні 2013 року на робочих нарадах відділу відбулося планове заслуховування питань про стан роботи з кадрами та дотримання вимог чинного законодавства про державну службу і боротьбу з корупцією.
Протягом року працівники відділу взяли участь у планових тематичних семінарах, що відбувалися у Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, за темою: “Питання запобігання та протидії корупції”.
Працівникам відділу на робочих нарадах відділу регулярно нагадується про відповідальність за здійснення корупційних діянь, порушення спеціальних обмежень або порушення фінансової дисципліни.
У відділі на 2014 рік у січні розроблено та затверджено план процедурних та профілактичних заходів щодо усунення причин та умов, що сприяють вчиненню корупційних діянь та інших правопорушень, пов'язаних з корупцією з чітко вказаними датами виконання і виконавцями.
На робочих нарадах відділу у 2014 році продовжуватиметься практика заслуховування питань, пов’язаних із запобіганням проявам корупції.
Починаючи з 2011 року, відділ у справах релігій надає інформацію щодо запобігання проявам корупції для розміщення на сторінці відділу в офіційному веб-сайті обласної державної адміністрації. У кошторисі видатків відділу на 2013 рік не були передбачені видатки на розміщення матеріалів у засобах масової інформації. Кошторис видатків відділу на 2014 рік поки не затверджений, тому відділ не володіє інформацією стосовно видатків на розміщення матеріалів у засобах масової інформації.
Під час заповнення декларацій про доходи за 2013 рік, працівники відділу звертатимуться за консультацією до співробітників відділу з питань запобігання та протидії корупції апарату облдержадміністрації.
Тендерних закупівель відділ не проводить.
3. Заходи, вжиті для виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації», актів Президента України та Кабінету Міністрів України щодо забезпечення відкритості та прозорості роботи органу виконавчої влади та щодо посилення контролю за відкритістю та прозорістю його роботи.
Для забезпечення відкритості і прозорості у роботі, працівники відділу надають інформацію для розміщення на офіційному веб-сайті облдержадміністрації. Зокрема, на сайті розміщено положення про відділ у справах релігій, штатний розпис, кошторис, номенклатура справ відділу, контактна інформація, інформація про особистий прийом громадян керівництвом відділу, накази з основної діяльності, звіти відділу щодо виконання планів роботи обласної державної адміністрації, звіти відділу щодо запобігання проявам корупції тощо.
4. Висновки та пропозиції щодо удосконалення роботи з питань дотримання антикорупційного законодавства.
Для удосконалення роботи з питань дотримання антикорупційного законодавства провести у разі потреби навчання або підвищення кваліфікації посадових осіб, на яких покладено обов'язки щодо запобігання та протидії корупції, щодо поточних змін в антикорупційному законодавстві та законодавстві про державну службу.


Начальник відділу                                                                                  О.Ю.Чернявська