Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Звіт про виконання відділом у справах релігій законодавства щодо запобігання і протидії корупції у I півріччі 2013 року законодавства

Відділ у справах релігій облдержадміністрації надає аналітичну інформацію про виконання вимог законодавства України з питань боротьби з корупцією за І півріччя 2013 року.

1.Аналіз стану виконання вимог законодавства у сфері діяльності органу виконавчої влади.
 
У відділі робота з дотримання вимог Закону України «Про державну службу» щодо спеціальних обмежень проходження державної служби є одним з пріоритетних напрямів. Відповідальність покладено на начальника відділу.
 
Усі працівники відділу ознайомлені із Законом України «Про державну службу», Законом України "Про засади запобігання і протидії корупції" та неухильно дотримуються їх положень.
 
Відділ у справах релігій щомісяця інформує обласну державну адміністрацію черезвідділ з питань запобігання та виявлення корупції апарату обласної державної адміністрації про дотримання вимог чинного законодавства про боротьбу з корупцією, двічі на рік відділ надає узагальнену інформацію.
 
Усі державні службовці відділу відповідно до вимог статті 12 Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції" до 1 квітня подали декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2012рік.
 
Протягом І півріччя 2013 року у відділі не було порушень вимог Закону України «Про державну службу».
 
Протягом І півріччя 2013 року у відділі не було порушень фінансової дисципліни.
Протягом І півріччя 2013 року у відділі не було порушень законодавства України щодо боротьби з корупцією.
 
2.Детальний аналіз стану запобігання проявам корупції серед державних службовців у державному органі.
 
У січні, лютому, квітні 2013 року на робочих нарадах відділу відбулося планове заслуховування питань про стан роботи з кадрами та дотримання вимог чинного законодавства про державну службу і боротьбу з корупцією.
 
На робочих нарадах відділу у 2013 році продовжуватиметься практика заслуховування питань, пов’язаних із запобіганням проявам корупції.
 
Протягом 2013 року відділ у справах релігій продовжує надавати інформацію щодо запобігання проявам корупції для розміщення на сторінці відділу в офіційному веб-сайті обласної державної адміністрації. Видатки на розміщення матеріалів у засобах масової інформації не передбачені у кошторисі видатків відділу на 2013 рік.
 
Тендерних закупівель відділ не проводить.
 
3.Заходи, вжиті для виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації», актів Президента України та Кабінету Міністрів України щодо забезпечення відкритості та прозорості роботи органу виконавчої влади та щодо посилення контролю за відкритістю та прозорістю його роботи. Для забезпечення відкритості і прозорості у роботі, працівники відділу надають інформацію для розміщення на офіційному веб-сайті облдержадміністрації. Зокрема, на сайті розміщено положення про відділ у справах релігій, штатний розпис, кошторис, номенклатура справ відділу, контактна інформація, інформація про особистий прийом громадян керівництвом відділу, накази з основної діяльності, звіти відділу щодо виконання планів роботи обласної державної адміністрації, звіти відділу щодо запобігання проявам корупції тощо. 
Працівникам відділу на робочих нарадах відділу регулярно нагадується про відповідальність за здійснення корупційних діянь, порушення спеціальних обмежень або порушення фінансової дисципліни.
 
4. Висновки та пропозиції щодо удосконалення роботи з питань дотримання антикорупційного законодавства.

Для удосконалення роботи з питань дотримання антикорупційного законодавства проводити у разі потреби навчання або підвищення кваліфікації посадових осіб, на яких покладено обов'язки щодо запобігання та протидії корупції, щодо поточних змін в антикорупційному законодавстві.