Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протокол № 4 засідання обласної Комісії з КТЕБ та НС

УКРАЇНА
 
КОМІСІЯ
З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ
І НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ
 
Салтівське шосе, 73  м. Харків, 61038, телефон/факс 738-03-60; 738-02-53
E-mail: uchs_kteb@mail.ru
 
                                                                                 ЗАТВЕРДЖУЮ
Голова обласної державної адміністрації
 
                                 І.М. Балута
 
«        » ____________ 2014 року
 
 
 
Протокол № 4
засідання обласної Комісії
м. Харків                                                                                     4 квітня  2014 року
 
Головував:
заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації В.В. Хома.
Присутні:
перший заступник голови Комісії В.І Фадєєв; заступник голови Комісії П.В. Одарюк; члени Комісії (за окремим списком); запрошені особи (за окремим списком).
 
 
І. Про систематичні неплатежі за спожиту електричну енергію Комунальним підприємством «Харківводоканал» та негативні наслідки для енергопостачання споживачів Харківської області.
(Губа В.М., Кирик С.В., Корінько І.В., Грива Р.С.)
 
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
 
1. Визначити ситуацію, обумовлену низьким рівнем розрахунків за електричну енергію підприємствами водопостачання та водовідведення, як таку, що може призвести до виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру та створення передумов для:
- неможливості функціонування підприємств водопостачання, водовідведення та теплопостачання;
- скорочення чисельності працівників АК «Харківобленерго» та неможливості своєчасної ліквідації аварійних ситуацій внаслідок відсутності коштів для проведення планових ремонтних робіт.
 
2. Департаменту житлово-комунального господарства Харківської обласної державної адміністрації сумісно з Департаментом комунального господарства Харківської міської ради та відповідними комунальними підприємствами опрацювати пропозиції щодо приведення тарифів на послуги водопостачання та водовідведення до економічно обґрунтованого рівня та підготувати їх до затвердження  в установленому законодавством порядку.
Термін виконання : до 01.05.2014
3. Департаменту житлово-комунального господарства Харківської обласної державної адміністрації, Управлінню паливно-енергетичного комплексу Харківської обласної державної адміністрації спільно з відповідними комунальними підприємствами та АК «Харківобленерго»:
3.1.Підготувати пропозиції щодо переліку комунальних підприємств водопостачання, водовідведення для яких, необхідно встановити розподіл коштів за надані комунальні послуги.
Термін виконання: до 21.04.2014
3.2. За результатами розгляду зазначених вище пропозицій, розробити в установленому порядку проект розпорядження голови обласної державної адміністрації про встановлення диференційованих розмірів розподілу коштів, за надані комунальні послуги відповідними комунальними підприємствами та підготувати для погодження на черговому засіданні комісії з питань ТЕБ та НС.
Термін виконання: до 21.04.2014
 
ІІ. Про хід виконання Протоколу №8 засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС від 27 грудня 2013 року щодо обладнання потенційно-небезпечних об’єктів та об’єктів підвищеної небезпеки системами раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення.
(Губа В.М., Одарюк П.В.)
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
 
1.  Виключити автозаправні станції з переліку потенційно-небезпечних об’єктів та об’єктів підвищеної небезпеки, які підлягають обладнанню системами раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення, затвердженого рішенням обласної Комісії (протокол № 8 від 27.12.2013), до затвердження нових Правил улаштування, експлуатації та технічного обслуговування систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення відповідно до норм ст. 53 Кодексу цивільного захисту України.
2. Департаменту цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації, Управлінню паливно-енергетичного комплексу Харківської обласної державної адміністрації сумісно з Головним управлінням ДСНС України в Харківській області розглянути питання щодо можливості подовження термінів затвердженого Графіку обладнання об’єктів підвищеної небезпеки системи раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення з урахуванням пропозицій наданих операторами ринку нафтопродуктів області. Пропозиції підготувати на чергове засідання обласної Комісії.  
Термін виконання: до 21.04.2014
 
ІІІ. Різне.
1. Про виділення паливно-мастильних матеріалів з обласного матеріального резерву.
(Фадєєв В.І.)
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
Відповідно до п.16 Порядку створення і використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків, який затверджено постановою Кабінету Міністрів України № 308, від 29 березня 2001року, виділити Головному управлінню ДСНС України у Харківській області паливно-мастильні матеріали з регіонального матеріального резерву в кількості:

- 1500 літрів бензину А-76;

- 3000 літрів дизельного пального.

 

Інформацію щодо виконання протокольних рішень надати у встановлений терміни до секретаріату обласної комісії з питань ТЕБ та НС в паперовому вигляді за адресою: 61038, м. Харків -38, Салтівське шосе, 73 кім. 412 та на електронну адресу: uchs_kteb@mail.ru або за факсом: 738-03-60.
 
 
 
 
Перший заступник голови Комісії,
директор Департаменту цивільного
захисту Харківської обласної
державної адміністрації                                                                          В.І. Фадєєв
 
 
 
 
 
Відповідальний секретар
обласної Комісії                                                                                   О.В. Ільєнко