Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протокол № 8 позачергового засідання Харківської обласної Комісії

КОМІСІЯ
З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО – ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ
ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ
 

 

ЗАТВЕРДЖУЮ
Голова обласної державної адміністрації
                                 М.М. Добкін
 «      »_____________   2012 року
 
 
Протокол № 8 позачергового засідання Харківської обласної Комісії
 
    «  5 »  вересня 2012 р.                                                                          м. Харків
 
Головував:
Перший заступник голови обласної державної адміністрації,
голова обласної комісії В.Г. Дулуб
Присутні:
-         члени Комісії (за окремим списком);
-         запрошені особи (за окремим списком).
 
І. Про надзвичайну ситуацію, яка склалася 4 вересня 2012 року внаслідок вибуху буд. 2б по вул. Слинько.
(Парамонов А.О., Фадєєв В.І., Волобуєв О.В.)
 
  Заслухавши інформацію заступника Харківського міського голови з питань житлово – комунального господарства Парамонова А.О., начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Фадєєва В.І., заступника начальника Головного територіального управління МНС України в Харківській області Волобуєва О.В. Комісія відзначає що 4 вересня 2012 року в 10 годин 40 хвилин оперативному черговому Головного територіального управління МНС України в Харківській області надійшло повідомлення про вибух в 9-поверховому житловому будинку по вул. Слинько, 2-б.
Попередньо встановлено, що відбувся вибух побутового газу в квартирі № 10 за вказаною адресою.
В результаті вибуху постраждало 5 осіб. З будинку було евакуйовано 118 осіб. Зруйновані та пошкоджені перекриття між першим та четвертим поверхами, утворився отвір у стіні будівлі розміром 40-50см з 1 по 6 поверх.
За попередніми розрахунками профільних Департаментів Харківської міської ради, проектних та будівельних організацій, комунальних підприємств міста завдані збитки, внаслідок зазначеної надзвичайної ситуації, складають більше 18 млн.120 тис.грн.
 
 
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
1. Відповідно до Наказу МНС України №119 від 22.04.2003 року «Про затвердження класифікаційних ознак надзвичайних ситуацій» визначити дану подію, за ознаками пункту 3.4 (безпосередня загроза життю людей (персоналу об’єктів, населенню), що вимагає (призвела до) їх термінової евакуації), пункту 3.14 (руйнування споруд комунального та громадського призначення, у тому числі житлових будинків, унаслідок аварій на газопроводах та виходу з ладу газового обладнання), пункту 3.16 (руйнування окремих будівель та споруд IV-V (III) категорії складності громадського призначення у тому (у тому числі житлового) як надзвичайну ситуацію.
 
2. Відповідно до Державного класифікатора надзвичайних ситуацій ДК 019: 2010 визначити дану надзвичайну ситуацію техногенного характеру, як НС унаслідок пожежі, вибуху у будівлі або споруді житлової призначеності, код класифікації 10213.
 
3. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 368 від 24 березня 2004 року «Про затвердження Порядку класифікації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру за їх рівнями» пункт 3 стаття 5 визначити дану надзвичайну ситуацію, НС регіонального рівня (збитки від якої перевищили 15 тис. мінімальних розмірів заробітної плати).
 
4. Виконкому Харківської міської ради забезпечити своєчасне виконання рішення Харківської міської комісії з питань ТЕБ та НС від 4 вересня 2012 року (протокол № 5), щодо першочергових заходів з ліквідації даної надзвичайної ситуації.
 
Термін: до закінчення ліквідації НС
5. Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації підготувати звернення голови Харківської обласної державної адміністрації до Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів з резервного фонду Державного бюджету на заходи з ліквідації надзвичайної ситуації техногенного характеру відповідно до ПКМУ № 415 від 29 березня 2002 року.
 
Термін: до 6.09.2012 року
6. Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації, Головному управлінню з питань надзвичайних ситуацій, Виконкому Харківської міської ради підготувати пакет документів до звернення голови Харківської обласної державної адміністрації відповідно до ПКМУ № 415 від 29 березня 2002 року та Наказу МНС України від 15.09.2011 № 1000, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 11.10.2011 №1173/19911 «Про затвердження Вимог до переліку та змісту документів для надання експертного висновку про рівень надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру».
Термін: до 15.09.2012 року
7. Контроль за виконанням цього рішення залишаю за собою.
 
Голова обласної Комісії                                                              В. Г. Дулуб
 
Відповідальний секретар
обласної Комісії                                                                           О. В. Ільєнко