Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протокол № 5 засідання обласної Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА

КОМІСІЯ
З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО – ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ
ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

 

  ЗАТВЕРДЖУЮ
Голова обласної державної адміністрації

М.М. Добкін

«_30__» _____05_______2012 року

Протокол № 5
засідання обласної Комісії
м. Харків 23 травня 2012 року
 

 

Головував:
перший заступник голови обласної державної адміністрації,
голова обласної Комісії В.Г.Дулуб
Присутні:
члени Комісії (за окремим списком);
запрошені особи (за окремим списком).

 

 

І. Підготовка лісових господарств та лісокористувачів до пожежонебезпечного періоду.
(Мусієнко С.І., Гриневич С.І., Козленко А.М., Фадєєв В.І.)
За результатами доповідей та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
 
1. Головному управлінню з питань надзвичайних ситуацій обласної державної адміністрації уточнити План реагування на виникнення пожеж у природних екосистемах ( код 20610 надзвичайна ситуація, пов’язана з лісовою пожежою).
Термін виконання: до 30.05.2012
2. Харківському обласному центру з гідрометеорології забезпечити оперативне надання лісокористувачам прогнозів про клас пожежної небезпеки.
Термін виконання: протягом пожежонебезпечного періоду
3. Головному управлінню Держтехногенбезпеки у Харківській області:
3.1. Посилити контроль за виконанням вимог пожежної безпеки лісокористувачами, виконанням приписів та постанов про застосування запобіжних заходів.
Термін виконання: протягом пожежонебезпечного періоду
3.2. Забезпечити інформування населення про заборону відвідування та заїзду транспортних засобів у хвойні ліси при високому класі пожежної небезпеки у районних засобах масової інформації.
Термін виконання: протягом пожежонебезпечного періоду
4. Управлінню у справах преси та інформації Харківської обласної державної адміністрації організувати трансляцію на телебаченні і радіо інформації про пожежну ситуацію в лісових насадженнях області та протипожежної агітації на правах соціальної реклами.
Термін виконання: протягом пожежонебезпечного періоду
5. Районним державним адміністраціям:
5.1.Вирішити питання щодо закріплення безгоспних лісових насаджень за постійними лісокористувачами та організувати роботу щодо їх протипожежного захисту.
Термін виконання: до 01.07.2012
5.2. Провести уточнення планів реагування на можливі лісові пожежі.
Термін виконання: до 01.06.2012
5.3. Провести роботу з керівниками підприємств району щодо заборони спалювання сухої рослинності, стерні на сільськогосподарських угіддях, придорожніх смугах.
Термін виконання: до 01.06.2012
5.4. Організувати взаємодію з правоохоронними органами, територіальними підрозділами ГТУ МНС України в Харківській області щодо проведення профілактичних протипожежних заходів.
Термін виконання: протягом пожежонебезпечного періоду
5.5. Поповнити запас ПММ в місцевих матеріальних резервах на випадок гасіння лісових пожеж.
Терміни виконання: до 25.12.2012
Рекомендувати виконавчим органам міст обласного значення виконати аналогічні заходи.
6. Харківському обласному управлінню лісового та мисливського господарства:
6.1. Забезпечити взаємодію з органами управління національних природних парків «Гомільшанськи ліси», «Слобожанський», «Дворічанський» на випадки надзвичайних ситуацій пов’язаних лісовими пожежами.
Терміни виконання: до 1.06.2012
6.2. Спільно з територіальними підрозділами ГУ МВС в Харківській області, лісокористувачами та власниками лісів забезпечити неможливість заїзду транспортних засобів до лісових насаджень області.
Термін виконання: протягом пожежонебезпечного періоду
6.3. Вирішити питання щодо придбання плаваючих мотопомп, особливо в тих лісових господарствах, де не побудовані пірси для водозабору.
Терміни виконання: до 25.07.2012
6.4. Разом з ДП «Південна залізниця» розробити та узгодити порядок взаємодії лісокористувачів з ДП «Південна залізниця» на випадок виявлення і гасіння лісових пожеж.
Терміни виконання: до 25.06.2012
7. Головному управлінню агропромислового розвитку обласної державної адміністрації сумісно з районними державними адміністраціями організувати проведення інвентаризації та обліку лісових насаджень, які залишились безгоспними після реорганізацій агропідприємств області та вжити заходів щодо закріплення їх за постійними користувачами.
Терміни виконання: до 10.07.2012
8. Харківському обласному державному агролісомеліоративному підприємству «Харківоблагроліс»:
8.1. Підготувати детальний звіт щодо стану укладення договорів з підрозділами МНС, органами місцевого самоврядування, підприємствами по залученню протипожежної та пристосованої техніки, на випадок виникнення лісових пожеж. Звіт надати голові Комісії через Головне управління з питань НС ХОДА.
Терміни виконання: до 1.06.2012
8.2. Сумісно з Головним управлінням агропромислового розвитку обласної державної адміністрації підготувати та надати заступнику голови обласної державної адміністрації Алексейчуку В.В. проект звернення голови обласної державної адміністрації до Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів для придбання пожежної техніки підприємству «Харківоблагроліс».
Терміни виконання: до 15.06.2012
9. Керівництву ДП «Новомосковський військовий лісгосп» вжити заходи по усуненню недоліків виявлених ГУ Держтехногенбезпеки у Харківській області та надати звіт голові Комісії через Головне управління з питань НС Харківської обласної державної адміністрації.
Терміни виконання: до 15.06.2012
10. Голові Чугуївської районної державної адміністрації вивчити ситуацію щодо небезпеки для населення, внаслідок неготовності ДП «Новомосковський військовий лісгосп» до пожежонебезпечного періоду та взяти під особистий контроль забезпечення взаємодії та залучення сил та засобів районної ланки єдиної системи цивільного захисту на випадок виникнення лісових пожеж в зазначеному господарстві. Про виконання поінформувати голову Комісії через Головне управління з питань НС Харківської обласної державної адміністрації.
Терміни виконання: до 15.06.2012
 
ІІ. Стан підготовки дитячих оздоровчих таборів до літнього оздоровчого сезону.
(Перепелиця Д.І., Віцько О.В., Козленко А.М., Колпакова Т.М.)
За результатами доповідей та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
 
1. Головному управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту разом з райдержадміністраціями, виконкомами міст обласного значення провести роботу з власниками, керівниками дитячих закладів оздоровлення щодо питань:
1.1. Заборони відкриття закладів оздоровлення та відпочинку без погодження з територіальними органами Держсанепідслужби та Держтехногенбезпеки.
Терміни виконання: 01.06.2012
1.2. Забезпечення закладів оздоровлення та відпочинку безперебійним постачанням води гарантованої якості, холодильного, технологічного обладнання, мийними та дезінфекційними засобами, своєчасного проведення дератизаційних, дезінфекційних та дезінсекційних робіт.
Терміни виконання: протягом оздоровчого періоду
1.3. Організації виконання протокольного рішення Кабінету Міністрів України від 21.09.2011 № 68 щодо проведення перевірок готовності дитячих закладів оздоровлення та відпочинку до роботи в літній період.
Терміни виконання: 01.06.2012
2. Головному управлінню охорони здоров’я, обласній санітарно-епідеміологічна станції забезпечити виконання наказу МОЗ України від 23.04.2012 № 294 «Про організацію медичного забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2012 року».
Термін виконання: постійно
3. Районним державним адміністраціям:
3.1. Створити оперативні робочі групи (комісії, штаби) для вирішення питань оздоровлення та організації відпочинку дітей на території району влітку 2012 року.
Термін виконання: до 01.06.2012
3.2. Організувати взаємодію з районними відділами ГУ МВС України щодо організації безпеки, додержання громадського порядку у місцях оздоровлення та відпочинку дітей.
Термін виконання: протягом оздоровчого періоду
3.3. Провести роботу з керівниками дитячих закладів оздоровлення та відпочинку (ДЗОВ) щодо створення з числа співробітників дитячих оздоровчих таборів добровільних пожежних дружин (ДПД) та страхування їх членів.
Термін виконання: до 01.06.2012
Рекомендувати виконкомам міст обласного значення здійснити аналогічні заходи.
4. Харківській обласній санітарно-епідеміологічній станції забезпечити державний санітарно-епідеміологічний контроль за додержанням вимог санітарного законодавства (якості питної води, продуктів харчування, профілактики спалахів кишкових інфекцій, харчових отруєнь) у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.
Термін: протягом оздоровчого періоду
5. Комунальному підприємству «Харківводоканал» забезпечити вирішення питання щодо енергопостачання відомчих ДЗОВ «Факел» та «Ромашка» на оздоровчий період.
Терміни виконання: 01.06.2012
6. Головному управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту надати розширений звіт голові обласної Комісії щодо організації безпечного перебування дітей в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку (ДЗОВ) розміщених на території Харківської області.
Терміни виконання: 01.06.2012
7. Запропонувати заступнику голови Харківської обласної державної адміністрації Савіну Є.Є. провести нараду з залученням Головного управління Держтехногенбезпеки у Харківській області, обласної санітарно-епідеміологічної станції, Головного управління охорони здоров’я, Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту щодо усунення недоліків, які заважають відкриттю дитячих закладів оздоровлення та відпочинку на території Харківської області.
Терміни виконання: 01.06.2012
 
ІІІ. Забезпечення протипожежного захисту місць збирання, переробки та зберігання продуктів врожаю 2012 року.
(Клімов П.М., Козленко А.М., Скрипник Ю.Г.)
За результатами доповідей та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
 
1. Головному управлінню Держтехногенбезпеки у Харківській області:
1.1. Провести перевірки протипожежної та техногенної безпеки об’єктів ТОВ «Приколотнянський МЕЗ» та ПрАТ «Вовчанський МЕЗ» із вжиттям відповідних заходів реагування згідно з діючим законодавством.
Термін виконання: до 06.07.2012
1.2. Організувати та провести планові (позапланові) перевірки додержання вимог пожежної безпеки на зернозаготівельних, зернопереробних підприємствах агропромислового комплексу та місць збирання врожаю 2012 року. Про виконання доповісти голові Комісії.
Термін виконання: до 06.07.2012
1.3. Заборонити роботу зернозаготівельних, зернопереробних підприємств агропромислового комплексу до усунення виявлених недоліків та підпитання відповідних актів.
Термін виконання: до 01.06.2012
1.4. Розробити та розповсюдити серед керівників сільгосппідприємств методичні рекомендації щодо заходів безпеки під час збору та зберігання врожаю 2012 року.
Термін виконання: до 01.06.2012
2. Головному управлінню агропромислового розвитку обласної державної адміністрації разом з Державною інспекцією сільського господарства в Харківській області:
2.1. Організувати усунення виявлених порушень вимог нормативно правових актів на хлібоприймальних підприємствах області та приведення у відповідність матеріально технічної бази до приймання зерна нового врожаю.
Термін виконання: до 01.07.2012
2.2.  Провести перевірки щодо готовності хлібоприймальних підприємств до приймання нового урожаю.
Термін виконання: до 01.07.2012
3. Районним державним адміністраціям:
3.1. Провести нараду з керівниками сільгосппідприємств району щодо виконання заходів з пожежної безпеки та стану виконання приписів органів державного пожежного нагляду.
Термін виконання: до 01.07.2012
3.2. Спільно з підрозділами пожежної охорони організувати проведення пожежно-тактичних навчань на хлібоприймальних та сільськогосподарських підприємствах.
Термін виконання: до 01.07.2012
3.3. Провести роботу з керівниками сільгосппідприємств щодо виконання наступних заходів:
-        проведення інструктажів з питання техніки безпеки, охорони праці;
-        приведення в боєздатність пожежних та пристосованих для цілей пожежегасіння автомобілів, які знаходяться в підприємствах;
-        проведення навчання робітників сільгосппідприємств по програмі пожежно–технічного мінімуму;
-        складання схематичних планів протипожежного захисту хлібних полів (вказати обкоси, обпашці, місця скиртування, маршрути об'їждчиків, дислокацію протипожежної ланки).
Термін виконання: до 01.07.2012
Рекомендувати виконавчим органам міст обласного значення виконати аналогічні заходи (у разі наявності агропідприємств на території ради).
 
IV. Про хід виконання робіт по знешкодженню непридатних хімічних засобів захисту рослин в Харківській області.
(Квартенко Р.О.)
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
 
1. Комісії з приймання робіт із забезпечення екологічно безпечного збирання, зберігання, оброблення та знешкодження непридатних до використання пестицидів і тари від них (Георгіян А.П.):
1.1. Після завершення робіт з перезатарення та вивезення на знешкодження з території Первомайського ДП "Хімпром" заявленої кількості відходів виробництва хімічних засобів захисту рослин (1015,00 тонн), провести обстеження території проммайданчика підприємства з метою визначення наявності залишків небезпечних хімічних речовин, їх обсягів та умов зберігання.
Термін виконання: до 01.06.2012
2.1. Інформацію про результати обстеження, наявність та стан зберігання небезпечних речовин, відходів виробництва хімічних засобів захисту рослин надати до голови обласної комісії з ТЕБ та НС через Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Харківській області.
Термін виконання: до 06.06.2012
 
Інформацію щодо виконання протокольних рішень надавати у встановлені терміни до секретаріату обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в паперовому вигляді за адресою: 61038, м. Харків -38, Салтівське шосе, 73 кім. 412 та на електронну адресу: uchs_kteb@mail.ru   або за факсом: 738-03-60.
Інформацію про виконання рішень з терміном виконання «постійно», надавати щоквартально до 25 числа останнього місяця кварталу протягом 2012 року, «протягом оздоровчого періоду» до 25 червня, 25 серпня 2012 року, «протягом пожежонебезпечного періоду» - до 15 червня, 15 серпня, 15 жовтня 2012 року.
 
 
Перший заступник голови
обласної державної адміністрації,
голова обласної Комісії                                                                    В.Г. Дулуб
 
Відповідальний секретар
обласної Комісії                                                                                   О.В. Ільєнко