Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протокол № 4 засідання обласної Комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської обласної державної адміністрації

Голова обласної державної
адміністрації

М.М. Добкін

«_4_» __травня___ 2012 року


Протокол № 4
засідання обласної Комісії
м. Харків 24 квітня 2012 року


Головував:
перший заступник голови обласної державної адміністрації,
голова обласної Комісії В.Г.Дулуб.
Присутні:
члени Комісії (за окремим списком);
запрошені особи (за окремим списком).
 

І. Стан готовності служб цивільного захисту області до забезпечення безпеки населення під час проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.
(Куров М.В., Одарюк П.В., Галацан О.В., Грива Р.С., Колпакова Т.М.)
 
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
 
1. Рекомендувати заступнику голови - керівнику апарату обласної державної адміністрації провести спільне засідання Регіонального міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку і обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на якому розглянути питання:
- про стан підготовки перехоплюючих паркінгів при в’їзді до м. Харкова та забезпечення заходів безпеки на них;
- про стан медичного забезпечення заходів турніру з футболу ЄВРО 2012 в м. Харкові та Харківській області (участь у здійсненні медичного забезпечення Приватної клініки «Борис»).
Термін: до 18.05.2012
 
2. Головному управлінню з питань надзвичайних ситуацій разом з начальниками служб цивільного захисту (цивільної оборони) Харківської області:
2.1. Забезпечити готовність обласної системи оповіщення населення на випадок виникнення НС.
Термін: постійно
2.2. Провести уточнення відповідних схем оповіщення керівного складу служб на випадок виникнення надзвичайної ситуації.
Термін: до 10.05.2012
2.3. Уточнити порядок інформаційної взаємодії служб цивільного захисту з пунктом управління начальника ЦО (ЦЗ) області.
Термін: до 10.05.2012
2.4. Перевірити готовність сил та засобів відповідних служб до реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру.
Термін: до 10.05.2012
2.5. Організувати усунення недоліків, які були виявлені під час перевірки стану готовності служб до дій за призначенням відповідно вимог наказу начальника цивільного захисту (цивільної оборони) Харківської області від 23 січня 2012 року № 1 "Про перевірку обласних служб цивільного захисту (цивільної оборони)» в період з 14 лютого по 29 березня 2012 року.
Термін: до 10.05.2012
3. Головному територіальному управлінню МНС України в Харківській області (протипожежна служба ЦО(ЦЗ)області(аварійно-рятувальна служба)):
3.1. Забезпечити готовність сил та засобів для реагування на можливі НС під час проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.
Термін: на період проведення ЄВРО 2012
3.2. Провести сумісну нараду з Головним управлінням охорони здоров’я, обласною санітарно-епідеміологічною станцією, департаментом охорони здоров’я Харківської міської ради, департаментом комунального господарства Харківської міської ради та відпрацювати питання щодо облаштування пунктів спеціальної обробки (деконтамінації), визначити необхідні масштаби розгортання пунктів, які можна провести без залучення додаткових ресурсів. Про результати доповісти голові Комісії.
Термін: до 3.05.2012
4. Головному управлінню МВС в Харківській області (служба охорони громадського порядку ЦО (ЦЗ)області):
4.1. Забезпечити контроль за станом громадського порядку на території м. Харкова та зокрема на об'єктах інфраструктури, які задіяні у проведенні фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.
Термін: постійно
4.2. Організувати залучення до складу чергових нарядів районних відділів МВС України у місті Харків фахівців зі знанням іноземних мов.
Термін: на період проведення ЄВРО 2012
4.3. Організувати проведення занять з особовим складом щодо порядку спілкування та надання допомоги іноземним гостям під час проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року
Термін: до 25.05.2012
4.4. Провести спільно з Головним територіальним управлінням МНС України в Харківській області тактико-спеціальні навчання по відпрацюванню дій особового складу Харківського гарнізону на випадок можливих порушень громадського порядку вболівальниками  під час проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.
Термін: до 25.05.2012
4.5. Завершити проходження курсів іноземної мови працівниками МВС України, які задіяні для охорони громадського порядку під час проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.
Термін: до 25.05.2012
4.6. Забезпечити оперативне регулювання транспортними потоками поблизу об’єктів ЄВРО 2012 на випадок виникнення надзвичайних ситуацій.
Термін: на період проведення ЄВРО 2012
4.7. Відпрацювати  маршрут проходження вболівальників від фанзони на площі Свободи до стадіону «Металіст», розробити схеми регулювання транспортних потоків, на час пересування вболівальників по визначеному маршруту.
Термін: до 25.05.2012
5. Головному управлінню охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації (медична служба ЦО (ЦЗ)області) розробити та погодити з Департаментом охорони здоров’я Харківської міської ради «Порядок взаємодії між Головним управлінням охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації та Департаментом охорони здоров’я Харківської міської ради  при виникненні надзвичайних ситуацій у м. Харкові».
Термін: до 15.05.2012
6. Управлінню паливно-енергетичного комплексу (служба постачання пальним ЦО(ЦЗ) області, служба енергетики та світломаскування ЦО (ЦЗ) області):
6.1. Забезпечити організацію безперебійного електропостачання об’єктів ЄВРО 2012.
Термін: на період проведення ЄВРО 2012
6.2. Визначити порядок забезпечення паливно-мастильними матеріалами підрозділів, які планується залучати під час можливих НС.
Термін: на період проведення ЄВРО 2012
6.3. Підготувати та перевірити пересувні дизельні електростанції, які планується залучати  під час можливих НС на системах електропостачання об’єктів ЄВРО 2012.
Термін: на період проведення ЄВРО 2012
7. Головному управлінню промисловості, транспорту та зв’язку (служба зв’язку та оповіщення ЦО(ЦЗ)області, служба транспортного забезпечення ЦО(ЦЗ)області):
7.1. Підготувати сили та засоби для забезпечення оперативним зв’язком штабу по ліквідації НС, обласної комісії ТЕБ та НС на випадок виникнення можливих надзвичайних ситуацій
Термін: на період проведення ЄВРО 2012
7.2. Забезпечення готовність необхідної кількості транспорту на випадок проведення евакуації та доставки рятівників.
Термін: на період проведення ЄВРО 2012
7.3. Організувати доставку вболівальників з визначених відсікаючих паркінгів поза межами міста, до станцій метрополітену обласними перевізниками.
Термін: на період проведення ЄВРО 2012
8. Головному управлінню житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури (комунальна служба ЦО(ЦЗ)області):
8.1. Забезпечити безперебійну роботу систем водопостачання та водовідведення в першу чергу об’єктів ЄВРО 2012.
Термін: на період проведення ЄВРО 2012
8.2. Підготувати сили та засоби для оперативного реагування на випадок виникнення аварій на системах водопостачання та водовідведення.
Термін: на період проведення ЄВРО 2012
8.3. Разом з Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в Харківській області, Державною екологічною інспекцією в Харківській області організувати вирішення питання щодо недопущення загорянь смітників в районі Харківського аеропорту.
Термін: до 25.05.2012
9. Керівнику ТОВ «Нью Системс АМ» забезпечити виділення приміщення у міжнародному аеропорту «Харків», для розміщення санітарно-контрольного пункту.
Термін: до 15.05.2012
10. Начальнику Харківської обласної митниці забезпечити виділення приміщення у міжнародному автомобільному пункті пропуску «Гоптівка», для розміщення санітарно-контрольного пункту.
Термін: до 15.05.2012
11. Директору «ОСК «Металіст»» вирішити питання щодо обладнання тимчасових медичних пунктів, на території спортивного комплексу у відповідності до вимог чинного законодавства.
Термін: до 15.05.2012
ІІ. Дотримання вимог санітарного законодавства у сфері забезпечення населення доброякісною питною водою.
(Грива Р.С., Колпакова Т.М.)
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
1. Головному управлінню житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури:
1.1. Підготувати розпорядження про утворення обласної комісії з питань виконання Загальнодержавної цільової програми «Питна вода України» на 2011-2020 роки та затвердити її персональний склад;
Термін: до 1.05.2012
1.2. Підготувати доповідь голові Комісії щодо стану забезпечення населення області доброякісною питною водою. Про впорядкування зон санітарної охорони джерел питного водопостачання (водозаборів, свердловин).
Термін: до 15.05.2012
1.3. Щоквартально інформувати голову обласної Комісії з питань ТЕБ та НС щодо виконання заходів Програми «Питна вода Харківської області» на 2012-2020 роки.
Термін: постійно
2. Головам районних державних адміністрацій:
2.1. Організувати роботу щодо проведення ремонту, очищення та дезінфекції шахтних колодязів загального користування. На колодязях, якість води яких за результатами перевірки не відповідає гігієнічним вимогам, організувати розміщення інформації щодо заборони вживання води для питних потреб.
Термін: до 15.05 2012 року
2.2. Розглянути на засіданнях комісій ТЕБ та НС питання щодо безперебійного постачання населенню питної води належної якості.
Термін: до 15.05.2012 року
2.3. Організувати роботу з керівниками (балансоутримувачами) комунальних та селищних водогонів щодо розроблення та погодження з державною санепідслужбою технологічних регламентів виробництва питної води та забезпечення контролю за їх додержанням.
Термін – постійно
2.4. Вжити заходів щодо додержання необхідного регламентного обслуговування на системах доочистки води (у разі наявності) в школах та дошкільних навчальних закладах району.
Термін – постійно
Міським головам міст обласного значення запропонувати здійснити аналогічні заходи.
Інформацію щодо виконання протокольних рішень надавати у встановлені терміни до секретаріату обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за адресою: 61038 м. Харків, Салтівське шосе, 73, кім. 412. (факсом: 738-03-60) та на електронну адресу: uchs_kteb@mail.ru
Інформацію про виконання рішень з терміном виконання «постійно», надавати щоквартально до 25 числа останнього місяця кварталу протягом 2012 року.
Інформацію про виконання рішень з терміном «на період проведення ЄВРО 2012» надати до 30 травня і до 30 червня 2012 року.
 
Перший заступник голови
обласної державної адміністрації,
голова обласної Комісії                                                                    В.Г. Дулуб
 
Відповідальний секретар
обласної Комісії                                                                                   О.В. Ільєнко