Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протокол № 2 засідання обласної Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА від “16 ” лютого 2012 р.

КОМІСІЯ
З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО – ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ
ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ЗАТВЕРДЖУЮ
голова обласної державної адміністрації

М.М. Добкін
„___” ____________ 2012 року

Протокол № 2
засідання обласної Комісії
“16 ” лютого 2012 р. м. Харків

 
Головував:
перший заступник голови обласної державної адміністрації,
голова обласної Комісії В.Г.Дулуб
 
Присутні:
-                     члени Комісії (за окремим списком);
-                     запрошені особи (за окремим списком).
 
Слухали:
І. Стан захисту населення і територій області від зсувонебезпечних процесів.
(Гриву Р.С., Полякова М.І., Варжеїнова Ю.К., Керімова В.К.)
 

 

За результатами доповіді та з урахуванням обговорення
Комісія вирішила:
 
1. Визнати незадовільною роботу керівництва Чугуївської районної державної адміністрації, Чугуївського міськвиконкому, Куп’янського міськвиконкому у вирішенні питань стосовно захисту населення і територій від зсувонебезпечних процесів.
2. Голові Чугуївської районної державної адміністрації, Чугуївському міському голові, Куп’янському міському голові сумісно з Головним управлінням житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації, Головним управлінням з питань надзвичайних ситуацій Харківської обласної державної адміністрації:
2.1. Підготувати та направити пакет документів до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України для виділення коштів з Державного бюджету України на заходи, пов’язані із інженерним захистом населення і територій від зсувонебезпечних процесів. Копії надіслати до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Міністерства надзвичайних ситуацій України.
Термін виконання: до 01.05.2012
2.2. Підготувати матеріали для розгляду питання на сесії обласної ради щодо виділення коштів на заходи, пов’язані із інженерним захистом населення і територій від зсувонебезпечних процесів.
Термін виконання: 01.06.2012
 
3. Голові Чугуївської районної державної адміністрації, Чугуївському міському голові, Куп’янському міському голові:
3.2. Заборонити надання дозволів на виділення земельних ділянок під будівництво об’єктів будь-якого призначення на зсувонебезпечних ділянках, а також проведення на цих територіях реконструкції, добудови чи капітального ремонту існуючих будівель та споруд без висновку «УкрНДІІНТВ» та погодження з управлінням архітектури та земельних відносин міської ради.
Термін виконання: постійно
 
3.3. Організувати нагляд за станом мереж житлово-комунального господарства, які проходять по зсувонебезпечним ділянкам (тепло-, газо-, водопостачання та водовідведення).
Термін виконання: постійно
3.4. Поповнити місцевий матеріальний резерв з урахуванням проведення першочергових заходів із запобігання та ліквідації зсувних процесів.
Термін виконання: постійно
3.5. Забезпечити через ЗМІ інформування населення щодо стану зсувних процесів, особливо під час їх активізації, правил перебування в цих зонах, заходів, які вживаються органами виконавчої влади для забезпечення безпеки населення.
Термін виконання: постійно
3.6. Організувати моніторинг стану зсувонебезпечних ділянок, особливо з початком весняного паводку та дощів.
Термін виконання: постійно
 
3.7. Провести коригування наявної проектно-кошторисної документації на проведення запобіжних робіт на зсувонебезпечних ділянках.
Термін виконання: до 01.05.2012
 
4. Голові Чугуївської районної державної адміністрації забезпечити розробку проектно-кошторисної документації для проведення першочергових заходів по захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій природного характеру, відповідно до розробленої місцевої «Програми укріплення берегів поверхневих водних об’єктів та їх інженерного захисту на період до 2015року».
Термін виконання: до 01.05.2012
 
5. Рекомендувати Куп’янському міському голові зважаючи на значну кількість геологічно небезпечних ділянок в місті Куп’янськ утворити у складі Куп’янського міськвиконкому відділ з питань надзвичайних ситуацій.
6. Головному управлінню з питань надзвичайних ситуацій Харківської обласної державної адміністрації, Головному управлінню житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації, Державному управлінню охорони навколишнього природного середовища в Харківській області, Державній
 
екологічній інспекції в Харківській області, Чугуївському міському голові, Куп’янському міському голові, голові Чугуївської РДА організуватикомісійне обстеження найбільш проблемних зсувонебезпечних ділянок м. Куп’янськ, м. Чугуїв, Чугуївського району. За результатами перевірки підготувати аналітичну довідку з пропозиціями, відео-, фотоматеріалами та надати голові обласної комісії з питань ТЕБ та НС.
Термін виконання: 16.03.2012
 
ІІ. Проведення масової роз’яснювальної роботи серед населення щодо запобігання загибелі людей на пожежах.
(Федоренка І.П.)
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення
Комісія вирішила:
1. Головному управлінню Держтехногенбезпеки у Харківській областізабезпечити виготовлення агітаційних матеріалів на протипожежну тематику та надати Головному управлінню праці та соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації, Головному управлінню МВС України в Харківській області, Головному управлінню житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації, . Головному управлінню освіти та науки Харківської обласної державної адміністрації, Головному управлінню охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністраціїдля організації проведення масово-роз’яснювальної роботи серед населення.
 Термін виконання: 1.04.2012
 
2. Головному управлінню житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністраціїзабезпечити розміщення в коридорах загального користування, на сходових клітинах, ліфтах, холах житлових будинків листівок, табличок, плакатів про заходи попередження пожеж у побуті.
Термін виконання: до 21.05.2012
 
3. Головному управлінню у справах преси та інформації Харківської обласної державної адміністраціїпроводити масово-роз’яснювальну роботу серед населення через засоби масової інформації щодо попередження пожеж та загибелі людей при них, забезпечити розміщення звернень до населення та соціальної реклами в ЗМІ.
Термін виконання: постійно
 
4. Головному управлінню освіти та науки Харківської обласної державної адміністраціїспільно з Головним управлінням Держтехногенбезпеки у Харківській області Головним територіальним управлінням МНС України у Харківській областіпроводити роботуу дошкільних та середніх навчальних закладах щодо навчання дітей правилам безпечної поведінки, організувати проведення Тижнів безпеки життєдіяльності, фестивалів Дружин юних пожежників-рятівників.
Термін виконання: постійно
 
 
5. Районним державним адміністраціяморганізувати розгляд на засіданнях комісій з питань ТЕБ та НС питання щодо проведення заходів з попередження пожеж та загибелі людей на них.
Термін виконання: 15.03.2012
 
Міським головам міст обласного значення запропонувати здійснити аналогічні заходи.
 
Інформацію щодо виконання протокольних рішень надавати у встановлені терміни до секретаріату обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за факсом: 738-03-60 та на електронну адресу: uchs_kteb@mail.ru
Інформацію про виконання рішень з терміном виконання “постійно”, надавати щоквартально до 25 числа останнього місяця кварталу протягом 2012 року.
 
 
Голова обласної Комісії                                                                          В.Г. Дулуб
 
Відповідальний секретар
обласної Комісії                                                                                 О.В. Ільєнко