Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Витяг з протоколу № 3 позачергового розширеного засідання колегії обласної державної адміністрації від 18 червня 2013 року "Про стан погашення заборгованості перед Пенсійним фондом України."

Розглянувши питання про стан погашення заборгованості перед Пенсійним фондом України, колегія обласної державної адміністрації відзначає, що стан наповнення бюджету Пенсійного фонду області знаходиться на належному рівні. Поряд з певними досягненнями в наповненні бюджету і забезпеченні виконання планових показників проблемним питанням залишається погашення наявних боргів платників перед Пенсійним фондом України (далі – Фонд), зокрема державними підприємствами та підприємствами комунальної форми власності.

З метою забезпечення скорочення існуючих боргів по платежах перед Пенсійним фондом України та недопущення їх зростання, колегія обласної державної адміністрації вважає за необхідне:

1. Інформацію заступника голови обласної державної адміністрації Шурми І.М. про стан погашення заборгованості перед Пенсійним фондом України взяти до відома.

2. Головам районних державних адміністрацій:
2.1. Вжити в межах компетенції заходів щодо покращення дисципліни розрахунків з Пенсійним фондом України.
2.2. За підсумками першого півріччя 2013 року розглянути питання про стан розрахунків з Пенсійним фондом України на засіданнях колегій районних державних адміністрацій та у подальшому забезпечити розгляд цього питання щокварталу.
2.3. Забезпечити ефективну діяльність тимчасових комісій з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат та взяти під особистий контроль виконання прийнятих рішень. Під час заслуховування керівників підприємств-боржників визначати конкретні джерела і строки погашення заборгованості перед Пенсійним фондом України.
2.4. Забезпечити здійснення належного контролю за своєчасністю розрахунків підприємств комунальної форми власності, що фінансуються з місцевого бюджету, з Пенсійним фондом України, передбачити при формуванні відповідних бюджетів необхідні видатки.
2.5. За поданням органів Пенсійного фонду України вживати у встановленому порядку необхідні заходи щодо ініціювання розгляду питання про розірвання контрактів (трудових відносин) з керівниками підприємств-боржників, які не забезпечують своєчасної та повної сплати поточних платежів до Фонду та нарощують заборгованість.
2.6. Взяти під особистий контроль виконання укладених графіків погашення заборгованості перед Пенсійним фондом України.

Рекомендувати міським головам міст обласного значення здійснити аналогічні заходи.

3. Рекомендувати головному управлінню юстиції в Харківській області (Мохончук С.М.):
3.1. Вжити в межах компетенції вичерпних заходів, визначених Законом України «Про виконавче провадження», спрямованих на погашення боргів перед Пенсійним фондом України за виконавчими документами Фонду.
3.2. Посилити контроль за роботою арбітражних керуючих у частині дотримання норм Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» та забезпечити сплату поточних платежів до Пенсійного фонду України. У разі виявлення порушень вжити відповідних заходів реагування.

4. Департаменту інноваційного розвитку промисловості і транспортної інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації (Гуренко Ю.О.), Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації (Грива Р.С.), Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації (Панов В.В.) забезпечити здійснення постійного аналізу стану розрахунків підпорядкованими підприємствами з Пенсійним фондом України та вжити заходів щодо недопущення зростання та ліквідації існуючої заборгованості. У разі необхідності ініціювати розгляд питання про розірвання контрактів з керівниками підприємств-боржників.

5. Питання погашення заборгованості перед Пенсійним фондом України заслухати на колегії обласної державної адміністрації за результатами роботи в І півріччі 2013 року.

 

Голова обласної державної
адміністрації, голова колегії                                                                           М.М. ДОБКІН