Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Витяг з протоколу № 1 засідання колегії обласної державної адміністрації від 15.04.2013 року П.3 "Про підсумки виконання бюджету області за 2012 рік та завдання на 2013 рік".

Розглянувши питання про підсумки виконання місцевих бюджетів області за 2012 рік та завдання на 2013 рік, колегія обласної державної адміністрації відмічає, що зусилля обласної державної адміністрації, районних державних адміністрацій, їх структурних підрозділів, місцевих органів виконавчої влади у 2012 році спрямовувались і мають надалі спрямовуватись на забезпечення виконання завдань щодо мобілізації доходів до бюджетів усіх рівнів, виконання взятих на себе зобов’язань, насамперед соціального напряму, щодо своєчасної та в повному обсязі виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери.

З метою реалізації державної політики щодо забезпечення стабільного функціонування бюджетної сфери області, підвищення рівня фінансово-бюджетної дисципліни колегія обласної державної адміністрації вирішила:
 
1.Інформацію директора Департаменту фінансів Харківської обласної державної адміністрації Овсяннікова С.І. щодо виконання бюджету області за 2012 рік та завдань на 2013 рік взяти до відома.
 
2.Районним державним адміністраціям:
 
2.1. Забезпечити виконання доходної частини місцевих бюджетів області в 2013 році та посилити контроль за повнотою і своєчасністю надходжень. Провести аналіз тенденцій наповнення доходної частини місцевих бюджетів, вишукати додаткові джерела надходжень до бюджету.
 
2.2.Посилити роботу з платниками податків із викриття схем ухилення від сплати платежів до бюджету, виплати заробітної плати без оподаткування та тими суб’єктами, які виплачують заробітну плату в розмірах, менших за встановлений законодавством мінімальний рівень.
 
2.3.Проводити моніторинг стану погашення підприємствами, установами та організаціями податкового боргу до місцевих бюджетів, результати якого розглядати на засіданнях робочих груп з координації дій щодо забезпечення податкових та інших надходжень до бюджету.
 
2.4.Посилити роботу щодо упередження та виявлення порушень земельного законодавства у сфері земельних відносин.
 
2.5.Провести аналіз рішень органів місцевого самоврядування щодо доцільності встановлення пільг зі сплати податків і зборів до бюджету.
 
2.6.Забезпечити спрямування фінансових ресурсів місцевих бюджетів,
у першу чергу, на виплату заробітної плати та оплату за спожиті бюджетними установами енергоносії.
 
Рекомендувати міським головам міст обласного значення вжити аналогічних заходів.
 
3.Районним державним адміністраціям, структурним підрозділам обласної державної адміністрації для забезпечення виконання вимог статті 77 Бюджетного кодексу України щодо фінансування у повному обсязі заробітної плати та оплати за спожиті енергоносії:
 
3.1.Забезпечити своєчасність і повноту виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ та здійснення оплати за спожиті бюджетними установами енергоносії.
 
3.2.Забезпечити виконання заходів щодо оптимізації, скорочення непершочергових і непріоритетних видатків та спрямування їх, у першу чергу, на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ.
 
3.3.Посилити контроль за цільовим і ефективним використанням бюджетних коштів, вжити заходи щодо покращення фінансово-бюджетної дисципліни, не допускати зростання дебіторської та кредиторської заборгованості в місцевих бюджетах області.
 
Рекомендувати міським головам міст обласного значення вжити аналогічних заходів.
 
4.Департаменту фінансів Харківської обласної державної адміністрації (Овсянніков С.І.) підготувати проект розпорядження голови обласної державної адміністрації із означеного питання.
 
 
Голова обласної державної
адміністрації,  голова колегії                                                                          М.М. ДОБКІН