Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Витяг з протоколу № 1 засідання колегії обласної державної адміністрації від 26 червня 2014 року "Про формування мережі дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів на 2014/2015 навчальний рік".

Розглянувши питання про формування мережі дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів на 2014/2015 навчальний рік, колегія Харківської обласної державної адміністрації відзначає, що в минулому 2013/2014 навчальному році відбулися позитивні зміни в процесі розвитку мережі навчальних закладів. Поряд з певними досягненнями існують проблемні питання, а саме: перевантаження груп у дошкільних навчальних закладах, низькі показники наповнюваності класів у загальноосвітніх навчальних закладах, велика питома вага учнів, які навчаються за індивідуальною формою через відсутність класів у загальноосвітніх навчальних закладах, що функціонують у сільській місцевості.
З метою формування мережі дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів області на 2014/2015 навчальний рік відповідно до освітніх потреб громадян, колегія Харківської обласної державної адміністрації вважає за необхідне:

1. Інформацію заступника голови обласної державної адміністрації Георгієвського Ю.В. про формування мережі дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів області на 2014/2015 навчальний рік взяти до відома.

2. Головам районних державних адміністрацій:
2.1. Розглянути на засіданнях відповідних колегій питання щодо формування мережі дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів на 2014/2015 навчальний рік.
2.2. Забезпечити максимальну наповнюваність класів відповідно до нормативних вимог.
2.3. Забезпечити проведення роботи щодо охоплення дітей різними формами дошкільної освіти та стовідсоткового охоплення обов’язковою дошкільною освітою дітей 5-річного віку.
2.4. Здійснювати контроль за станом проведення робіт з підготовки навчальних закладів області до роботи в осінньо-зимовий період 2014/2015 років.
2.5. Затвердити мережу навчальних закладів на 2014/2015 навчальний рік станом на 05 вересня 2014 року.

2.6. Забезпечити під час формування мережі дошкільних, загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів області на 2014/2015 навчальний рік врахування наявних фінансових ресурсів місцевих бюджетів та обов’язкове виконання вимог статті 77 Бюджетного кодексу України стосовно першочергового врахування потреби на оплату праці працівників та оплату енергоносіїв.

Запропонувати міським головам міст обласного значення здійснити аналогічні заходи.

3. Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації (Бабічев А.В.) підготувати проект розпорядження голови обласної державної адміністрації з означеного питання.

 

Голова обласної державної
адміністрації, голова колегії                                                                           І.М. БАЛУТА