Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Програма відродження Печенізького водосховища розрахована на 5 років

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов, 20 жовтня в рамках програми відродження Печенізького водосховища почалося його зариблення товстолобом і білим амуром. Адже саме ця риба добре біологічно очистить водосховище. «Робота з зариблення триває, тому що за один день технічно неможливо  близько 450 тис. особин перевести і випустити у водосховище. Хочу відзначити, що зариблення йде дволіткою, що дає можливість рибі добре перезимувати. Наступне зариблення ми плануємо здійснити вже навесні, але це зариблення з наукового обгрунтування буде більш дрібною рибою, оскільки вона зможе нормально адаптуватися. Восени знову запустимо крупну рибу. І так протягом п'яти років. Саме на такий термін розрахована програма з відродження Печенізького водосховища», - сказав Віталій Панов.

Михайло Добкін ознайомився з роботою Лозівського ковальсько-механічного заводу

Сьогодні в ході робочої поїздки в Лозівський район голова Харківської ОДА Михайло Добкін ознайомився з роботою ТОВ «Лозівський ковальсько-механічний завод». Зокрема, глава області оглянув цехи з виробництва сільгосптехніки і корпусів БТР. «Я подивився яка була виконана робота з відродження підприємства, ознайомився з продукцією, яку ви навчилися дуже якісно робити. Хочу сказати, що обласна адміністрація готова в будь-якій ситуації підставити плече трудовому колективу, щоб разом долати всі складнощі. Зараз непростий час, але наведення порядку в країні - це наша відповідальність. Я радий, що на економічній карті нашого регіону є підприємство, яке впорається з найскладнішими завданнями. А наше завдання, зі свого боку, щоб ви були забезпечені замовленнями, а значить і роботою», - звернувся Михайло Добкін до трудового колективу підприємства.

У Лозівському міжрайонному медичному центрі відкрито оновлений операційний блок

Сьогодні відбулася церемонія відкриття реконструйованого операційного блоку Лозівської центральної районної лікарні, яка входить в систему міжрайонних медичних центрів області. Участь у заході взяли голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Ігор Шурма, голова обласної ради Сергій Чернов, голова Лозівської райдержадміністрації Богдан Рева і почесний громадянин м.Лозова, президент індустріальної групи "УПЕК" Анатолій Гіршфельд. «Сьогодні ми відкрили операційний блок, куди можна привезти будь-яких іноземних фахівців, і вони будуть працювати в звичних для себе умовах. Наше завдання - створювати умови для роботи лікарів, щоб вони могли повністю реалізувати свій професіоналізм. Мова йде і про підвищення заробітної плати. На жаль, доходи нашої економіки не дозволяють всім відразу підняти заробітну плату. Ми почали з пенсій і виплат незахищеним верствам населення. Наступний етап - це вчителі, лікарі, працівники соціальних служб. Крок за кроком ми будемо наводити порядок, бо це наша задача», - зазначив Михайло Добкін у ході церемонії відкриття.

Закладено капсулу «Послання нащадкам» в фундамент фізкультурно-оздоровчого комплексу м. Лозова

Сьогодні в ході робочої поїздки в Лозівський район голова ХОДА Михайло Добкін заклав капсулу «Послання нащадкам» в фундамент фізкультурно-оздоровчого комплексу м. Лозова. У заході також взяли участь голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, голова Лозівської райдержадміністрації Богдан Рева і Почесний громадянин міста Лозова, президент індустріальної групи "УПЕК" Анатолій Гіршфельд.

469 жителя Харківщини готові брати участь у Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла

У Харківській області ведеться активна робота з реалізації Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла. Станом на 24 жовтня участь в програмі беруть 8 будівельних компаній; кредити видають 7 банків; відібрано для участі у програмі 17 житлових будинків, в яких громадяни можуть придбати 1520 квартир. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Михайло Добкін зустрівся з жителями села Катеринівка Сахновщинського району

Сьогодні в ході робочої поїздки в Сахновщинський район голова Харківської ОДАі Михайло Добкін зустрівся з жителями села Катеринівка. У ході зустрічі люди поставили Михайлу Добкіну найбільш актуальні для життя села питання. Зокрема, мова йшла про нарахування пенсій, соціальні виплати, ремонт соціальних об'єктів: школи, сільського клубу, лікарні. Також глава області розповів про основні пріоритети розвитку регіону і країни в цілому. Окремо зупинився на розвитку сільського господарства. За його словами, в даний момент в області ведеться робота щодо погашення виплат за оренду земельних паїв.

На території Катеринівського навчально-виховного комплексу впродовж тижня буде встановлено дитячий майданчик

Сьогодні в ході робочої поїздки до Сахновщинського району області голова Харківської ОДА Михайло Добкін відвідав Катеринівський навчально-виховний комплекс Сахновщинської районної ради. В ході візиту Михайло Добкін ознайомився з результатами ремонтних робіт у Катеринівському НВК, які проведено за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку по Харківській області. Крім цього, голова області додав, що на території даного НВК необхідно встановити дитячий майданчик.

Розпочалася робоча поїздка голови ХОДА Михайла Добкіна в Лозівський і Сахновщинський райони

Розпочалася робоча поїздка голови ХОДА Михайла Добкіна в Лозівський і Сахновщинський райони. Зокрема, глава області відвідає Катеринівський навчально-виховний комплекс, огляне реконструйований операційний блок КЗОЗ «Лозівська ЦРЛ», візьме участь у закладанні капсули «Послання нащадкам» у фундамент фізкультурно-оздоровчого комплексу у м. Лозова.

Для облаштування багатоквартирних будинків Харківщини сучасними засобами обліку та регулювання води і теплової енергії в 2012 році передбачено 19 млн. 794,8 тыс. грн.

Для реалізації в Харківській області бюджетної програми "Облаштування багатоквартирних будинків сучасними засобами обліку та регулювання води і теплової енергії", в 2012 році з державного бюджету виділено 10 млн. 695,4 тис. грн., що за умови забезпечення співфінансування з місцевих бюджетів у сумі 9 млн. 99,4 тис. грн., складе загальну суму впровадження проекту 19 млн. 794,8 тис. грн. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Ремонтні роботи автомобільної дороги Київ-Харків-Довжанський виконані на загальну суму 203,8 млн. грн.

Як повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, на сьогоднішній день на автомобільній дорозі державного значення Київ-Харків-Довжанський на ділянці від м. Харкова до кордону з Донецькою областю км 516+200-646+200 виконано робіт на загальну 203,8 млн. грн.

Події дня

Сьогодні, 24 жовтня, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул.Сумська, 64, 5 поверх, к.170)розпочнеться прес-конференція директора Департаменту агропромислового комплексу ХОДА Віталія Панова на тему: "Відродження Печенізького водосховища"; о 16:00 у залі засідань Держпрому (2 під., 2 поверх - вхід через 1 або 3 під'їзди) почнеться безкоштовний семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати власну справу, на тему: "Перевірки контролюючих органів".

З військового складу в Шевченківському районі вивезено 50% запасів меланжу і ракетного палива

Як повідомив сьогодні в ході зустрічі з профспілковим активом області голова ХОДА Михайло Добкін, на даний момент продовжується активна робота з вивезення меланжу та ракетного палива з території Харківщини. Зокрема, вже вивезено 50% запасів зі складу в сел. Шевченково. «Основні зусилля були спрямовані на те, щоб вивезти меланж і ракетне паливо з Харківської області. Є спеціальна програма ЄС, яка оплачує вивезення даних складових для переробки на території Російської Федерації. Ми в цьому році вивезли 50% меланжу і ракетного палива з цього складу, до кінця року вивеземо ще близько 25% від попередньої загальної кількості. У наступному році ми цю проблему повністю вирішимо», - підкреслив глава області.

За 8 місяців поточного року реалізовано промислової продукції майже на 38,8 млрд. грн.

Промисловість Харківської області в цілому працює практично на рівні минулого року. За 8 місяців поточного року промислової продукції реалізовано майже на 38,8 млрд. грн. Це становить більше 5% всієї реалізованої продукції України. Про це на зустрічі з профспілковим активом Харківщини повідомив губернатор області Михайло Добкін.

Зовнішньоторговельний оборот Харківської області стабільно зростає

Про це сьогодні в ході зустрічі з профспілковим активом області повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «За січень-серпень поточного року зовнішньоторговельний оборот склав 3,2 млрд. дол. США. У порівнянні з відповідним періодом 2011 року він зріс на 23,6%. Це свідчить про те, що при несуттєвому підвищенні цін на товари і продукти, які є у нас на внутрішньому ринку, їх оборот виріс. Це означає, товарів стало переміщатися по обидва боки кордону більше, що говорить про активність наших підприємств», - сказав Михайло Добкін.

Наповнення Пенсійного фонду – це наш прямий обов'язок. Михайло Добкін

«Наповнення Пенсійного фонду – це наш прямий обов'язок, і я можу сказати, що, незважаючи на існуючу заборгованість по заробітній платі, яка змінюється з місяця в місяць то в менший, то в більший бік, нам вдається вчасно виплачувати пенсії. Жодного разу не було затримки ні на один день», – повідомив в ході зустрічі з профспілковим активом області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, надходження власних коштів до бюджету Пенсійного фонду в січні – серпні 2012 року збільшилося в порівнянні з відповідним періодом минулого року на 729 млн. грн. На поточний момент абсолютна цифра склала 5 млрд. 772,5 млн. грн., виконання плану власних надходжень забезпечено на рівні 100,6%. Середня пенсія в регіоні зросла на 207 грн. і становить 1 тис. 355 грн. 

Роздрібний товарообіг в області збільшився на 12%

За 9 місяців поточного року роздрібний товарообіг в області склав 18,7 млрд. грн. і збільшився порівняно з аналогічним періодом минулого року на 12,1%. Про це під час зустрічі з профспілковім активом області сказав голова ХОДА Михайло Добкін. «Зростання доходів населення, роздрібний товарообіг - це те, що дає нам можливість оцінити реальну купівельну спроможність нашого населення. Його зростання в цьому році на 12% стало можливим завдяки роботі всіх галузей економіки області», - сказав Михайло Добкін.

За перше півріччя поточного року в Харківській області здано 102,5 тисяч квадратних метрів житла

У 2012 році на Харківщині збільшилися темпи будівництва житла. Як повідомив сьогодні в ході зустрічі з профспілковим активом області голова ХОДА Михайло Добкін, обсяг зданого за перше півріччя житла збільшився в 1,6 рази в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року. «Незважаючи на відсутність попиту і реально працюючої системи кредитування населення при купівлі житла, темпи будівництва в цьому році вперше за тривалий час пішли вгору. За перше півріччя в регіоні здано 102,5 тисяч квадратних метрів житла, а це в 1,6 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року. І у нас ще є серйозні резерви, тому що ряд будівельних компаній ще не до кінця виконали задекларовані зобов'язання», - повідомив глава області.

За 8 місяців поточного року в області створено 40 000 нових робочих місць

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін на зустрічі з профспілковим активом області розповів, що одна з основних вимог, які пред'являються до роботодавця, - нарощування обсягів виробництва та створення необхідних для цього нових робочих місць. «Створення нових робочих місць є сьогодні головним в економічній політиці ХОДА, - підкреслив Михайло Добкін. - Хочу сказати, що за 8 місяців поточного року в області створено 40 000 нових робочих місць. Завдяки цьому поступово стабілізується ситуація на ринку праці. Так, чисельність зареєстрованих безробітних знизилася з початку року на 21,1%».  

У жовтні заборгованість із зарплати на підприємствах Харківської області зменшилася на 37,6 млн. грн.

У жовтні в Харківській області заборгованість із заробітної плати на підприємствах усіх форм власності – і економічно активних, і тих, що перебувають у процедурі банкрутства або санації – вдалося зменшити на 37,6 млн. грн. або 31,5%. Про це повідомив в ході зустрічі з профспілковим активом області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Якщо у нас на 1 вересня заборгованість із заробітної плати становила 115,8 млн. грн., то на 1 жовтня вона зменшилася до 82,2 млн. грн.», – підкреслив губернатор.

Під урожай наступного року озимих культур на зерно та зелений корм посіяно на площі 479,5 тис. га

Під урожай наступного року посіяно озимих культур на зерно та зелений корм на 479,5 тис. га, що становить 105% до прогнозованої площі посівів озимих. Харківська область одна з перших завершила посів озимих. Про це сьогодні на зустрічі з профспілковим активом області повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Також він зазначив, що врожай цього року досить хороший.

Прибуток підприємств Харківської області у першому півріччі 2012 року склав близько 1,8 млрд. грн.

Незважаючи на складні економічні умови, Харківська область у поточному році демонструє гарні результати. «Прибуток всіх підприємств без урахування малого бізнесу, банків та бюджетних установ за січень-червень поточного року склав майже 1,8 млрд. гривень. Тобто, прибуток стабільно працюючих підприємств на цю суму перевищив збитки тих підприємств, які в цьому році не змогли заробити», - повідомив сьогодні в ході зустрічі з профспілковим активом області голова ХОДА Михайло Добкін.

Громадяни, що постраждали від торгівлі людьми, можуть отримати матеріальну допомогу від держави

Про це сьогодні на прес-конференції повідомила заступник начальника Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту - начальник управління у справах сім'ї та молоді ХОДА Лариса Козлова. «З 1 січня 2012 року набув чинності Закон України «Про протидію торгівлі людьми», який ввів новий статус - статус людини, що постраждала від торгівлі людьми. Якщо особа була шахрайським способом вивезена в іншу країну, де піддавалася експлуатації, то вона має право на матеріальну допомогу від держави, - зазначила Лариса Козлова. - Щоб підтвердити цей статус, людині потрібно надати ряд документів. Для цього необхідно звернутися за допомогою до наших фахівців управління у справах сім'ї та молоді, що знаходяться у кожному районі та місті області».

Харківський «Артек» планується створювати на базі дитячого табору «Сонячний»

Харківський «Артек» планується створювати не на базі табору «АИСТ» у Зміївському районі, як планувалося раніше, а на базі табору «Сонячний», що належить Південній залізниці. Остаточне рішення буде ухвалено, якщо в ході  реформування залізниці її соціальні установи будуть передані в комунальну власність області. Про це сьогодні сказала на прес-конференції заступник начальника Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту - начальник управління у справах сім'ї та молоді ХОДА Лариса Козлова.

Зміни до законодавства дозволять регулювати земельні відносини більш прозоро та ефективно

Протягом 2012 року в Україні було ухвалено кілька законодавчих актів щодо внесення змін до процедури регулювання земельних питань. Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції начальник ГУ Держкомзему у Харківській області Юрій Перекупський, всі ці зміни покликані зробити регуляцію земельних відносин в країні більш прозорою для громадян, а вирішення всіх земельних питань - більш оперативним та ефективним. «Ухвалені в останні місяці законодавчі акти змінюють підходи до регулювання земельних відносин та шляхи їх реформування. Зокрема, ці зміни дають нам можливість більш оперативно розглядати звернення, вносити зміни в базу даних. Також ухвалено рішення збільшити чисельність реєстраторів в два рази і підвищити їм заробітну плату, що також позитивно позначиться на якості роботи. Крім цього в 2013 році буде введено електронний підпис реєстратора, прямий канал зв'язку з базою даних, і реєстратор нестиме персональну відповідальність не тільки за те, як і скільки документів він приймає, але і за терміни роботи з ними», - сказав Юрій Перекупський.

700 гектарів землі поблизу Харкова, незаконно захоплені підприємством «Дора», отримали статус земель запасу

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник ГУ Держкомзему у Харківській області Юрій Перекупський, на даний момент 700 гектарів землі, які в 2007 - 2009 рр. були незаконно захоплені підприємством «Дора», за рішенням суду отримали статус земель запасу. «На сьогодні пройшли всі судові інстанції за позовом прокуратури, і всі землі повернуті до земель запасу. Вони нікому не передавалися у власність, і на сьогодні розглядається питання відновлення прав на користування цими землями державних підприємств, які раніше ними користувалися, і колективу городництва «Фрунзенець». Зараз розглядаються можливості реалізації цих планів на основі чинного законодавства», - сказав Юрій Перекупскій.

Всі житлові будинки Харківської області забезпечені теплопостачанням

Як повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, в області завершена робота з подачі тепла в житлові будинки. Станом на 14:00 23 жовтня, забезпечено теплопостачанням 8371 житловий будинок Харківської області.

Забезпеченість виборчих дільниць усіма комунальними послугами складає 100%

Про це сьогодні в ході обласної селекторної наради повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «Всі виборчі дільниці опалюються, забезпечено їх централізоване водопостачання та водовідведення, електропостачання. Приведені у відповідність під'їзні дороги, перевірена наявність освітлення прилеглих вулиць. У тих населених пунктах, де відсутнє централізоване водопостачання та водовідведення, на виборчі дільниці організовано підвезення води і приведені в належний санітарний стан вуличні туалети», - підкреслив перший віце-губернатор.

У Харківській області готується до видачі близько 60 тисяч державних актів на пасовища і сінокоси

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник ГУ Держкомзему у Харківській області Юрій Перекупський, в регіоні ведеться активна робота по підготовці державних актів на кормові земельні угіддя. «Зараз триває реалізація проекту Світового банку із заміни сертифікатів на державні акти на кормові угіддя. У нас в Харківській області над цим питанням працює 2 фірми, і загальна кількість бланків, які вони отримали, заповнюють, підписують і передають на реєстрацію, - 62,5 тисячі. З них 4,5 тисячі актів вже видано людям. З рештою ведеться робота - вони друкуються, перевіряються, підписуються, реєструються, і кожен день в районах видаються людям державні акти. Робота триває, і намічені плани з видачі актів будуть реалізовані у встановлені терміни», - підкреслив він.

Усі багатодітні сім'ї Харківської області отримали посвідчення, що дають їм право на соціальні пільги

За останні 5 років на Харківщині збільшилася кількість багатодітних сімей. Якщо в 2008 році їх було понад 5 тисяч, то зараз в області налічується 8760 багатодітних сімей, які виховують більше 28 тисяч дітей. Протягом останніх двох років і сім'ї, і діти отримують посвідчення, що підтверджують їх соціальний статус для отримання певних пільг. За словами заступника начальника Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту - начальника управління у справах сім'ї та молоді ХОДА Лариси Козлової, на сьогодні всі багатодітні сім'ї ці посвідчення отримали.

Михайло Добкін зустрівся з представниками обласних ветеранських організацій

Напередодні 68-ї річниці визволення України від фашистських загарбників голова ХОДА Михайло Добкін у рамках проекту «Чай з губернатором» зустрівся з представниками ветеранських організацій Харківської області. У зустрічі взяли участь голова Харківської обласної організації ветеранів України Анатолій Хіневич, почесний голова комітету ветеранів війни Харківської обласної організації ветеранів України Дмитро Крячко, голова Харківської обласної організації інвалідів війни та Збройних Сил Микола Тітов, голова Харківського обласного товариства ветеранів «Мешканці блокадного Ленінграда» Марія Фетісова. Також учасниками зустрічі стали автор і ведуча програми «Не підлягає забуттю» на ХОД ТРК Галина Конобієвська і керівник служби інформації Харківського обласного державного радіо Роман Кривко.

Архів документів