Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Валентин Дулуб взяв участь у відкритті монтажно-складального цеху корпорації «ЕлКор» у Зміївському районі

У Зміївському районі відкрито після реконструкції монтажно-складальний цех електротехнічної корпорації «ЕлКор», який забезпечить робочими місцями близько 140 осіб. У церемонії відкриття взяв участь перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Він привітав співробітників підприємства і зазначив: «Збільшення виробничих потужностей корпорації «ЕлКор» – дуже значуща подія для всієї Харківської області. Продукція корпорації відома далеко за межами нашої країни, і дуже добре, що у нас в Зміївському районі є таке підприємство, завдяки якому про Харківщину та Україну дізнаються у всьому світі».

Михайло Добкін передав Обласному госпіталю для інвалідів війни літературу, зібрану в рамках акції «Зроби добру справу – подаруй книгу!»

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін передав Обласному госпіталю для інвалідів війни партію історичних, художніх та науково-популярних книг. Губернатор зазначив, що ця література була зібрана в ході благодійної акції «Зроби добру справу – подаруй книгу!», яка відбулася на початку жовтня. За його словами, в майбутньому ця акція стане традиційною.

Підприємства харчової та переробної промисловості області нарощують обсяги виробництва продукції

Як інформує Департамент агропромислового розвитку ХОДА, за підсумками роботи у січні - вересні поточного року підприємства харчової та переробної промисловості Харківщини збільшили виробництво найважливіших видів продуктів харчування. Так, за 9 місяців поточного року обсяг виробництва хліба та хлібобулочних виробів збільшився на 3,2% і склав 81,7 тис. тонн, масла вершкового - на 18,7% і склав 2,8 тис. тонн, сиру свіжого неферментованого та сиру кисломолочного - на 4,4%, обсяг склав 10,4 тис. тонн. Виробництво борошна збільшено на 21,4%, макаронних виробів – на 15,1%.

В Обласному госпіталі для інвалідів війни відкрито реконструйований головний лікувальний корпус

Сьогодні відбулася церемонія відкриття реконструйованого головного лікувального корпусу комунального закладу охорони здоров’я «Обласний госпіталь для інвалідів війни». У заході взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Ігор Шурма, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. Гості оглянули та ознайомились з роботою реконструйованого корпусу, поспілкувались з пацієнтами. Після спілкування із ветеранами Михайло Добкін відзначив уважне ставлення персоналу до своїх підопічних. «Скільки зустрічаюся тут з людьми, жоден не сказав, що у госпіталі погано ставляться до пацієнтів. Тут дуже уважне відношення до людей, і це найголовніше», - сказав голова Харківщини.

Харківські підприємства отримали майже 70 млн. грн. на погашення заборгованості з різниці в тарифах

23 жовтня профінансовано 2 договори про організацію розрахунків з погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію по КП «Харківські теплові мережі» на суму 50,2 млн. грн. та Первомайському КП «Тепломережі» на суму 1,7 млн. грн. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його даними, станом на 25 жовтня всього на Харківщині профінансовано 8 договорів на суму 67,6 млн. грн. по 6-ти підприємствах області.

На Харківщині буде працювати 276 пунктів обігріву

З метою захисту населення під час можливих ускладнень погодних умов, різкого зниження температури на території області планується у разі необхідності розгорнути 237 стаціонарних та 39 пересувних пунктів обігріву. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Він додав, що для оповіщення населення у разі різкого погіршення погодних умов залучено обласну телерадіокомпанію та місцеві ефірні телерадіокомпанії в містах та районах області.

Дорогі земляки!

28 жовтня ми відзначаємо дорогу для українського народу дату – 68-у річницю визволення України від фашистських окупантів. Свобода від рабства дісталася дорогою ціною. Кожна п'ядь нашої землі залита кров'ю, освячена життями загиблих і не народжених на світ. Давайте пам'ятати про це завжди. І нехай ніколи вража нога не ступить на нашу землю. Голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін

Харківщина відзначає 68-у річницю визволення України від фашистських загарбників (доповнено)

Сьогодні на Меморіалі Слави в Лісопарку відбулося урочисте покладання квітів з нагоди 68-ї річниці визволення України від фашистських загарбників. У церемонії взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, заступники голови ХОДА Олег Анпілогов і Андрій Моченков, заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Сергій Семенов, представники облдержадміністрації, міськвиконкому, громадських організацій, ветерани та духовенство.

Члени товариства ветеранів «Жителі блокадного Ленінграда» подякували Михайлу Добкіну за допомогу і підтримку

Голова Харківського обласного товариства ветеранів «Жителі блокадного Ленінграда» Марія Фетісова в ході зустрічі «Чай з губернатором» подякувала Михайлу Добкіну за допомогу у відкритті в Санкт-Петербурзі Меморіальної плити від харків'ян всім загиблим жителям і захисникам блокадного Ленінграду. «Одним з найщасливіших днів у моєму житті був той, коли мені зателефонували від імені Михайла Марковича і повідомили, що найближчим часом буде відкритий цей пам'ятний знак, – розповіла Марія Фетісова. – Адже я, чесно кажучи, вже й не сподівалася. Ми зверталися з цим проханням до всіх, навіть намагалися встановити знак самостійно, але для нашого товариства це було занадто дорого. Це була наша мрія. І я так рада, що Михайло Маркович допоміг їй втілитися в життя».

На Харківщині планують ініціювати боротьбу з торгівлею військовими нагородами

З пропозицією розпочати боротьбу проти торгівлі військовими нагородами голова Харківської ОДА Михайло Добкін під час зустрічі в рамках проекту «Чай з губернатором» звернувся до представників ветеранських організацій Харківської області. «Пам'ять про героїзм наших предків формується з багатьох складових: жива розмова з ветераном, блиск його орденів або орденських планок змушують мовчати будь-яких, навіть найбільш бешкетних дітей, і слухати уважніше, ніж вони слухають найсуворішого вчителя. Але, в той же час, ми стикаємося сьогодні з речами, які інакше як цинічними я назвати не можу: це ситуація, коли відкрито, не соромлячись, торгують військовими нагородами. Торгують медалями та орденами тих людей, які для того, щоб їх отримати іноді віддавали життя, а дуже часто своє здоров'я. У дуже молодому віці вони отримували важкі поранення, які давали про себе знати все подальше життя. А хтось сьогодні може винести орден чи медаль діда і продати їх для того, щоб дозволити собі якісь банальні речі, які не можна порівняти з цими цінностями» - підкреслив Михайло Добкін.

Ухвалення закону про меценатство полегшить можливість надання ветеранам матеріальної допомоги

Голова Харківської обласної організації інвалідів війни та Збройних Сил Микола Тітов в рамках проекту «Чай з губернатором» висловив упевненість у тому, що в Україні в найближчий час необхідно ухвалити закон про меценатство. Ухвалення цього закону полегшить можливість надання ветеранам матеріальної допомоги. «Ми знаємо, які кошти є в розпорядженні міста та області, при всьому бажанні ви далеко не все можете зробити і допомогти, - звернувся Микола Тітов до голови ХОДА. - А якщо буде ухвалений закон про меценатство, я впевнений, з'являться спонсори, адже їм буде вигідно надавати допомогу нашим організаціям».

Парад військ в День Перемоги – це данина поваги і пам'яті всім тим, хто захищав нашу Батьківщину

Почесний голова комітету ветеранів війни Харківської обласної організації ветеранів України Дмитро Крячко в рамках проекту «Чай з губернатором» від імені всіх ветеранів подякував Михайлу Добкіну за те, що завдяки його ініціативі в Харкові відродилася традиція проведення параду військ на свято 9 травня. «Це прекрасний, чудовий захід, я дуже радий, що у нас відроджена ця традиція, – сказав Дмитро Крячко. – Паради, на жаль, не проводяться в жодному обласному центрі. Такі паради – це наша історія, це виховання нашої молоді, це данина поваги і пам'яті всім тим, хто захищав нашу Батьківщину в роки Великої Вітчизняної війни».

Ветерани відчувають підтримку влади

Голова Харківської обласної організації ветеранів України Анатолій Хіневич під час зустрічі з головю ХОДА Михайлом Добкіним підкреслив, що одне з основних завдань організації - зберегти і передати історію майбутнім поколінням. Він розповів, що саме на території України пройшло багато значущих в роки Великої Вітчизняної війни операцій із звільнення не тільки України, але і Європи. «І наше завдання - розповісти про це всім, - сказав Анатолій Хіневич, - історію про подвиг повинні знати не тільки в Харківській області, її повинні знати у всій Україні».

У співпраці влади з ветеранськими організаціями Харківщини проблем ніколи не буде. Михайло Добкін

Про це напередодні 68-ї річниці визволення України від фашистських загарбників сказав голова ХОДА Михайло Добкін, який в рамках проекту «Чай з губернатором» зустрівся з представниками ветеранських організацій Харківської області. «У плані співпраці у нас проблем ніколи не буде. Де ми не можемо, виходячи із законодавства, надати ту чи іншу допомогу ветеранським організаціям, ми будемо звертатися до громадських організацій, до благодійних фондів, які зможуть, не використовуючи бюджетні гроші, допомогти коштами, які виділяють меценати», - зазначив глава області.

На колегію ХОДА буде винесено питання забезпечення системної взаємодії з ветеранськими організаціями на місцях

Про це розповів голова ХОДА Михайло Добкін у рамках проекту «Чай з губернатором». «Ми обговоримо питання забезпечення системної взаємодії з ветеранськими організаціями на місцях, проведемо інспекцію приміщень та матеріально-технічної бази ветеранських організацій, поговоримо про закріплення шефів серед найбільших підприємств Харківської області, які будуть курирувати ветеранські організації», - зазначив Михайло Добкін.

Події дня

Сьогодні, 26 жовтня, о 10:00 на Меморіалі Слави (Білгородське шосе, 1) відбудеться урочиста церемонія покладання квітів з нагоди 68-ї річниці визволення України від фашистських загарбників; о 14:00 в Харківському академічному російському драматичному театрі імені А.С. Пушкіна (вул. Чернишевського, 11) розпочнуться урочистості з нагоди Дня автомобіліста і дорожника.

Упевнений, що після виборів парламент буде працювати ефективніше. Віктор Янукович

Сьогодні під час брифінгу за підсумками візиту на ВАТ «Турбоатом» Президент України Віктор Янукович висловив упевненість у тому, що після виборів законодавча влада в Україні буде працювати більш ефективно. За його словами, потрібні зусилля всіх українців, щоб Україна стала сильною державою зі стабільною економікою. «Я думаю, що наші виборці будуть обирати людей, здатних ефективно працювати в нашому парламенті. Думаю, що професіоналізм депутатського корпусу від виборів до виборів буде рости, менше буде популістів, і це все буде йти на користь країні. Я дуже хотів би, щоб наша країна з кожними виборами все більше об'єднувалася, щоб полярність між сходом і заходом ставала все менше і менше, і ми розуміли, що крім нас на нашій землі ніхто нічого не зробить. Ми разом повинні будувати сильну державу з конкурентоспроможною економікою. У нас є обов'язок перед народом, і ми розуміємо свою відповідальність. Ми будемо робити все, щоб після цих виборів люди відчули, що країна наша стає сильнішою, кращою. Упевнений, що після виборів парламент буде працювати ефективніше», - підкреслив глава держави.

Україна має надзвичайно великий потенціал у видобутку газу

Україна має надзвичайно великий потенціал у видобутку газу. Про це повідомив під час церемонії початку буріння свердловини для видобутку газу «Біляївська-400» Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні Пітер Ян Волтерс. «Сьогодні ми стаємо свідками події, яка є результатом тривалої роботи. Компанія «Shell» розпочала свою діяльність в Україні 20 років тому, взявши на себе зобов’язання забезпечити енергетичну незалежність країни. Ця компанія намагається розробляти місцеві ресурси вуглеводнів у економічно, соціально та екологічно відповідальний спосіб. Очевидно, що жодна компанія України сама по собі не може подолати всіх проблем, тому дуже важливо працювати разом, обмінюватися досвідом і знаннями. Я завжди з оптимізмом дивлюся на партнерство, де сторони мають спільний інтерес», – зазначив він.

Україна готова до партнерського діалогу з Росією в питаннях ціни на газ

Як заявив сьогодні в ході брифінгу за підсумками візиту на ВАТ «Турбоатом» Президент України Віктор Янукович, українська сторона готова вести партнерський діалог з керівництвом Російської Федерації щодо ціни на газ. За словами глави держави, єдиним шляхом взаємовигідного вирішення питання є компроміс. «Компроміс - це те, що завжди відкриває шлях до вирішення, коли дві сторони в чомусь поступаються одна одній. Нам дуже невигідно, дуже дорого купувати сьогодні газ в Росії, тому ми будемо робити все, щоб купувати газ дешевше, будемо купувати його там, де можна. Не тому, що ми погано ставимося до Росії, а тому що нам це невигідно. Коли ми разом все це зважимо, тоді знайдеться рішення, тому ми готові до партнерського діалогу», - сказав Віктор Янукович.

Компанія «Shell» планує розбудувати найбільший в світі бізнес з розробки нетрадиційного газу

«Сьогодні прекрасний день, коли ми відзначаємо початок великого шляху. На цьому шляху будуть поєднані досвід нашого партнера, державної компанії «Укргазвидобування», та наші міжнародні технології. Україна є надзвичайно важливою для компанії «Shell», тому що ми плануємо розбудувати найбільший бізнес з розробки нетрадиційного газу в світі», – зазначила під час церемонії початку буріння свердловини для видобутку газу «Біляївська-400» виконавчий віце-президент з питань геологорозвідки компанії «Shell» пані Керрі Пауел. За її словами, розвиток цього бізнесу, пошук та розробка газу можуть бути успішними лише в тому випадку, якщо вони відбуваються відповідально і безпечно. Компанія «Shell» має високі стандарти екологічної безпеки та принципи ведення робіт, які буде застосовувати в Україні починаючи з цього дня. Також вона зазначила, що успіх неможливий без глибокого розуміння урядом потреб країни і народу.

Підвищення внутрішнього попиту буде сприяти розвитку підприємств енергомашинобудування та в цілому економіки України

Сьогодні в ході робочого візиту до Харківської області Президент України Віктор Янукович ознайомився з виробничими потужностями та зустрівся з трудовим колективом ВАТ «Турбоатом». «Коли ми зустрічалися з робітниками, я їм сказав, що розвитку внутрішнього ринку енергомашинобудування буде сприяти модернізація нашої економіки. Третій рік підвищується попит на внутрішньому ринку. Це означає, що іде модернізація електроенергетичного сектору економіки країни. «Турбоатом» працює з 45 країнами світу, що стимулює випуск якісної продукції, але підвищення внутрішнього попиту буде сприяти розвитку «Турбоатома», інших підприємств енергомашинобудування та в цілому економіки України. Ми добре розуміємо, що чим менше ми залежимо від зовнішнього ринку, тим надійніше буде розвиватися наша промисловість та економіка», - підкреслив Віктор Янукович після відвідування заводу.

Початок буріння свердловини «Біляївська-400» – важливий крок до майбутньої енергетичної незалежності України

Таку думку висловив під час церемонії початку буріння свердловини для видобутку газу «Біляївська-400» в с. Веселе Первомайського району Харківської області Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко. «Це дуже важлива подія для нашої країни. Я хочу висловити подяку нашим партнерам – компанії «Shell», тим, хто брав участь у початку будівництва, монтажу обладнання, навчанні людей цьому процесу, який тільки починається, але має дуже велику перспективу для України. Це дуже важливий крок до майбутньої енергетичної незалежності нашої країни. Ми будемо йти цим шляхом для того, щоб її досягти», – підкреслив він.

У Палаці дитячої та юнацької творчості Харківської міської ради відкрито реконструйований басейн

Сьогодні Президент України Віктор Янукович і голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відкрили реконструйований басейн у Палаці дитячої та юнацької творчості Харківської міської ради. В урочистій церемонії відкриття також взяли участь Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, Міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко, Харківський міський голова Геннадій Кернес і голова Харківської облради Сергій Чернов. «Басейн не працював 8 років, і харків'яни не мали можливості займатися тут плаванням. З сьогоднішнього дня така можливість з'явилася. Я хочу подякувати всім ініціаторам і виконавцям, які відремонтували це приміщення і створили умови для занять спортом. Я хочу також сьогодні вручити сертифікат на спеціальне обладнання для басейну, яке допоможе утримувати його в чистоті і порядку», – зазначив Віктор Янукович.

Аграрії Харківщини завершили збирання пізніх круп’яних культур

Аграрії Харківщини повністю зібрали урожай пізніх круп'яних культур. Про це повідомила сьогодні під час всеукраїнської селекторної наради перший заступник директора Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олена Кулик. На нараді були розглянуті питання проведення комплексу осінньо-польових робіт, стану галузі тваринництва, цінової ситуації на споживчому ринку, формування регіональних ресурсів і ярмаркової діяльності. Зокрема, за оперативними даними Департаменту просо зібрано з площі 12,4 тис. га, валовий збір склав 23,0 тис. тонн при середній врожайності 18,8 ц/га. Гречку зібрали з площі 21,9 тис. га, валовий збір – 23,8 тис. тонн, врожайність 10,8 ц/га.

Енергонезалежність України повинна збільшуватись з року в рік. Віктор Янукович

Сьогодні в ході відкриття вишки для початку буріння першої пошукової газової свердловини «Біляївська-400» в с. Веселе Первомайського району Харківської області Президент України Віктор Янукович зазначив, що успішна реалізація цього проекту дозволить збільшити енергонезалежність України. «Технології, за якими буде буритися ця свердловина і добуватися газ на великій глибині при дуже високій щільності пісковика – одні з найкращих у світі. Дуже мало видобувається газу за такими технологіями, і Україна стане однією з небагатьох країн, які отримають газ на таких глибинах і такому щільному грунті. Для нас дуже важливо, щоб ми з року в рік збільшували енергонезалежність країни, щоб ми використовували ті природні ресурси, які є в Україні. Ми на правильному шляху, і я хочу побажати цьому проекту великого майбутнього», – підкреслив Президент.

На ремонт доріг комунальної власності у Харківській області використано 68,5 млн. грн.

Станом на 25 жовтня загальний обсяг виконаних робіт по Субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах складає 68,5 млн. грн., або 60% при середньому по Україні 50%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Найкраще організована робота з виконання цієї бюджетної програми у Близнюківському, Борівському, Зачепилівському, та Зміївському районах, де в повному обсязі виконані затверджені обсяги робіт. На належному рівні виконується робота у Лозівському (94%), Краснокутському (88%), Нововодолазькому (82%), Вовчанському (78%), Харківському (74%), Красноградському (73%), Кегичівскому (72%), Дергачівському (72%) районах, а також в містах Первомайському (97%), Ізюмі (61%) і Харкові (60%).

Початок видобутку газу новим способом – знаменна подія для всієї нашої країни

«Сьогодні ми стали учасниками події, знаменної не лише для Харківської області, але і для всієї нашої країни. Ми відкриваємо першу вишку, яка буде бурити свердловину для добування газу на глибину 5250 метрів. Умови для ведення бізнесу та вкладення інвестицій, які створені за останній час в Україні, є хорошою мотивацією для інвесторів. Можливість відкриття бізнесу і початку робіт протягом короткого періоду часу, оформлення всіх документів для таких масштабних проектів, які пов'язані з екологією і життєдіяльністю нашої країни, підтримуються на державному рівні», – підкреслив сьогодні в ході відкриття вишки для початку буріння першої пошукової газової свердловини «Біляївська-400» Президент України Віктор Янукович.

Віктор Янукович взяв участь у церемонії початку буріння першої пошукової газової свердловини «Біляївська-400»

Сьогодні Президент України Віктор Янукович, Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов та керівник компаній «Shell» в Україні Грехем Джон Тайлі взяли участь у церемонії початку буріння першої пошукової свердловини «Біляївська-400». Буріння відбувається згідно з договором про спільну діяльність ДК «Укргазвидобування» та компанії «Shell», який передбачає проведення пошуку, розвідки та видобування вуглеводнів на території Харківської області в ущільнених пісковиках загальною площею близько 1300 кв. м. Співпраця відкриває для України можливість видобутку газу новим, нетрадиційним способом. Завдяки сучасним технологіям та інвестиціям вперше будуть задіяні значні ресурси газу ущільнених пісковиків.

Рівень розрахунків споживачів області за послуги теплопостачання в опалювальному періоді 2011/2012 р.р. становить 94,5%

Станом на 25 жовтня рівень розрахунків споживачів області за опалювальний період 2011/2012 р.р. склав 94,5%, у т.ч. населення – 96,7%, установ, які фінансуються з державного бюджету, – 98,2%, з місцевих бюджетів – 78,6%, інших споживачів – 99,1%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Зокрема, заборгованість населення за послуги теплопостачання, отримані в опалювальному періоді 2011/2012 р.р., станом на 23 жовтня склала 42,2 млн. грн., установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, – 107,9 млн. грн., установ, які фінансуються з державного бюджету, – 6,7 млн. грн., госпрозрахункових споживачів – 8,8 млн. грн.

На Харківщину з робочим візитом прибув Президент України Віктор Янукович

У міжнародному аеропорту "Харків" приземлився літак Президента України Віктора Януковича. Главу держави зустріли голова ХОДА Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, а також керівники правоохоронних органів області. У ході робочого візиту на Харківщину Віктор Янукович візьме участь у церемонії початку буріння свердловини для видобутку газу середнього залягання, відвідає ВАТ «Турбоатом», а також ознайомиться з роботою реконструйованого плавального басейну в Міському палаці дитячої та юнацької творчості.

Архів документів