Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

V кінофестиваль «Харьковская сирень» подарує місту ще декілька пам'яток історії кінематографу

«V Міжнародний фестиваль «Харьковская сирень» відбудеться з 17 по 19 травня 2013 року. Він подарує нашому місту ще кілька місць, куди можна буде приходити, приводити гостей Харкова і розповідати історію кінематографу», – заявила співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень», начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. За її словами, в рамках п'ятого, ювілейного кінофестивалю будуть встановлені дві меморіальні дошки. Перша – на фасаді будівлі по вул. Сумській, 5 – будинку, де жив і працював Дмитро Харитонов, засновник першого в Харкові кінотеатру «Ампір» і власної кіностудії. А друга – на сусідній будівлі по вул. Сумській, 3, де була майстерня та лабораторія польського фотографа, одного з перших кінематографістів Російської імперії Альфреда Федецького.

За поточний рік порушено 35 кримінальних справ за порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом

Органами і підрозділами ГУ МВС України в Харківській області постійно здійснюються заходи щодо виявлення, припинення та попередження незаконних операцій з металобрухтом кольорових та чорних металів, попередження фактів розкрадання металу на підприємствах, в установах та організаціях, припинення роботи несанкціонованих пунктів приймання металобрухту, а також пунктів, що працюють без ліцензії. Про це повідомила під час селекторної наради начальник управління економічного моніторингу розвитку регіону Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Ольга Майборода. В ході здійснення відповідних заходів за поточний рік порушено 35 кримінальних справ за ознаками ст.213 КК України (порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом) та складено 192 матеріали щодо притягнення осіб до адміністративної відповідальності за правопорушення, передбачене ст. 164-10 КУ АП (порушення законодавства, що регулює здійснення операцій з металобрухтом).

У 2012 році кількість передплатників газети «Слобідський край» зросла майже на 39 тисяч

Загальна кількість передплатників газети «Слобідський край» у січні-листопаді 2012 року зросла майже на 39 тисяч і склала 221 676 осіб. Це дозволило отримати дохід від передплати у розмірі 1 млн. 712,191 тис. грн., або на 697 тис. 957 грн. більше, ніж за минулорічний період. Про це повідомила сьогодні під час селекторної наради начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. Вона також звернула увагу на те, що станом на 1 листопада дохід від реклами становив 870 тис. грн. Це дозволило повністю ліквідувати заборгованість за послуги друку.

За 3 роки в Харківській області побудовано 204 спортивних споруди

Про це сьогодні під час наради з питання стану розвитку фізичної культури і спорту в Харківській області за 2011-2012 р.р. і перспектив подальшого розвитку сфери, яке відбулося у Балаклійському районі, розповів директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації Дмитро Перепелиця. Він зазначив, що завдяки підтримці ХОДА, сприянню органів виконавчої влади та інвесторів, протягом 2010 – 2012 років проведена позитивна робота з будівництва, реконструкції та капітального ремонту спортивної бази регіону.

Відбулося покладання квітів до меморіальної дошки Альфреду Федецькому з нагоди першого публічного кіносеансу

Сьогодні в рамках проекту «Харьковская сирень. PS» відбулося урочисте покладання квітів до меморіальної дошки польському фотографу Альфреду Федецькому з нагоди першого публічного кіносеансу у Харкові 2 грудня 1896 року. У церемонії взяли участь співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень», начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, директор і головний диригент Харківської обласної філармонії Юрій Янко, а також кінокритик, член журі кінофестивалю Володимир Миславський. «Мені дуже приємно знаходитися сьогодні тут, на цьому самому місці, яке є дуже знаковим для Харкова. 2 грудня 1896 року в цьому будинку відбувся перший публічний кіносеанс, за що ми маємо бути вдячні польському фотографу, харків'янину Альфреду Федецькому. У далекому 1896 році ним був заданий такий імпульс, який досі накладає відбиток на новітню історію України, а травень, коли традиційно відбувається кінофестиваль «Харьковская сирень», став новою відміткою в історії Харкова і кінематографу», – зазначила Вікторія Маренич.

Харківській області необхідно популяризувати заняття фізичною культурою

Таку думку висловив сьогодні під час наради з питання стану розвитку фізичної культури і спорту в Харківській області за 2011-2012 рр. і перспектив подальшого розвитку сфери, яке відбулося у Балаклійському районі, заступник голови ХОДА Євген Савін. Він зазначив, що у Харківській області є успіхи в спорті, і харків'яни виборюють медалі, але це не наслідок системної роботи, яка ведеться постійно і приносить результат, а заслуга самих спортсменів.

Прокуратурі довірено запровадити всі новації та розкрити увесь гуманістичний потенціал нового процесуального законодавства

«Новий Кримінально-процесуальний кодекс став тим документом, що кардинально змінив правові основи діяльності органів прокуратури. Нам довірено запровадити всі новації та розкрити увесь демократичний та гуманістичний потенціал цього процесуального законодавства», - зазначив прокурор Харківської області Геннадій Тюрін під час урочистостей з нагоди Дня прокуратури.

Першому заступнику директора Харківського інституту державного управління Олегу Амосову присвоєне почесне звання

Указом Президента України № 656/2012 від 29 листопада 2012 року «Про відзначення державними нагородами України працівників Національної академії державного управління при Президентові України», Амосову Олегу Юрійовичу - першому заступникові директора Харківського регіонального інституту державного управління, доктору економічних наук було присвоєно почесне звання «Заслужений діяч науки і техніки України».

Два харківських прокурора відзначені Президентом України

Президент України Віктор Янукович підписав указ «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня працівників прокуратури». Зокрема, старшому прокурору прокуратури Харківської області Віктору Цимбалюк присвоєно звання «Заслужений юрист України». Іншим указом Президента України прокурору Харківської області Геннадію Тюріну присвоєно звання державного радника юстиції другого рангу.

4 грудня у Харкові ЄБРР проведе презентацію Програми ділових консультаційних послуг «Business Advisory Services» для представників малого та середнього бізнесу в Харкові і Богодухові

4 грудня Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) на безкоштовній основі проведе презентації Програми ділових консультаційних послуг «Business Advisory Services» (BAS) для представників малого та середнього бізнесу в Харкові і Богодухові. Дана Програма забезпечує доступ суб'єктів малого та середнього підприємництва до сучасних європейських фінансових інструментів підтримки бізнесу. Експерти ЄБРР продемонструють можливості BAS для малого та середнього бізнесу і успішно реалізовані проекти в Україні. Учасники заходу зможуть отримати вичерпні відповіді на питання по Програмі, а також індивідуально проконсультуватися з фахівцями з розвитку власної справи.

За ветеранами та громадянами похилого віку в Харківській області закріплені соціальні працівники та сімейні лікарі

У Харківській області та місті Харкові проведена робота по закріпленню за громадянами, яким виповнилося 98 років і більше, медичних працівників, сімейних лікарів і соціальних працівників територіальних центрів соціального обслуговування. Про це на Пленумі Харківської обласної Ради організації ветеранів України повідомила заступник начальника Головного управління праці та соціального захисту ХОДА Тетяна Єрміліна. Також вона розповіла, що у відповідності до положень законів України фахівцями органів праці та соціального захисту населення постійно проводиться роз'яснювальна та консультативна робота серед громадян похилого віку.

Конструктивний діалог прокуратури та органів виконавчої влади сприятиме створенню умов для успішної підприємницької діяльності

Таку думку висловив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні, виступаючи перед представниками прокуратури Харківської області з нагоди їх професійного свята. «Хотів би відзначити конструктивну співпрацю органів виконавчої влади з органами прокуратури в питаннях протидії корупції, захисту інтересів держави та громадян у сфері землекористування, захисту прав громадян на оплату праці, соціальне і пенсійне забезпечення. Найяскравіший приклад – виявлення зловживань у сфері земельних відносин попередніх керівників області, які завдали істотної матеріальної шкоди інтересам територіальної громади. Я впевнений, що наш конструктивний діалог сприятиме вирішенню ще однієї важливої задачі – створенню привабливого бізнес-клімату та належних умов для законної і успішної підприємницької діяльності. Це запорука економічного процвітання нашого регіону», – зазначив губернатор.

Дисципліна державних фінансів є сьогодні в Україні пріоритетною

Дисципліна державних фінансів є сьогодні в Україні пріоритетною. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, відкриваючи семінар з підвищення кваліфікації працівників фінансово-бухгалтерських служб розпорядників бюджетних коштів та бюджетних організацій «Модернізація бухгалтерського обліку в державному секторі: облік і оцінка активів». Організатори семінару – державна навчально-наукова установа «Академія фінансового управління» Міністерства фінансів України спільно з ПВНЗ «Запорізький інститут економіки та інформаційних технологій» за підтримки Світового банку.

Михайло Добкін привітав харківських прокурорів із професійним святом

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні взяв участь в урочистостях з нагоди Дня прокуратури. Він побажав працівникам прокуратури успіхів у нелегкій і відповідальній праці, здоров'я і благополуччя, а також вручив почесні нагороди. «Сьогодні наша держава знаходиться на нелегкому шляху реформування. Ми розуміємо, що в численних інститутах влади пересічному громадянину іноді складно знайти справедливість або розраховувати на силу Закону. Тому зростає кількість звернень з вимогою захистити бізнес, змусити чиновника діяти згідно з вимогами Закону, викорінити корупцію. Така ситуація передбачає сильні органи з кадровим складом високої кваліфікації. Слід зазначити, що потенціал прокуратури країни в цілому та Харківського регіону зокрема, безперечно, відповідає цим вимогам», - сказав голова ХОДА, звертаючись до присутніх.

На розвиток соціально-економічної сфери Харківської області освоєно більше 55 млн. грн. за рахунок коштів Фонду регіонального розвитку

Як повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, станом на 30 листопада на соціально-економічний розвиток області за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку освоєно 55 млн. 75,31 тис. грн., в тому числі по об’єктах галузі охорони здоров’я – 16 млн. 248,61 тис. грн., культури – 9 млн. 877,11 тис. грн., освіти – 10 млн. 500,86 тис. грн., житлово-комунального господарства – 10 млн. 573,07 тис. грн., фізкультури і спорту – 7 млн. 875,66 тис. грн.

544 мешканця Харківщини готові брати участь у Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла

Станом на 30 листопада участь в Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла беруть 9 будівельних компаній, кредити видають 7 банків. Відібрані для участі в програмі 27 житлових будинків, в яких громадяни можуть придбати 2430 квартир. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його інформацією, на даний момент укладено 68 договорів на часткову компенсацію відсотків і видано кредитів на 13,67 млн. грн. Із запланованих коштів у сумі 60 млн. 183,4 тис. грн. для надання часткової компенсації профінансовано 15 млн. грн. Бажання брати участь у Програмі виявило 544 особи.

Події дня

Сьогодні, 30 листопада, о 10:00 у Держпромі (пл. Свободи, 5, 2-й під'їзд, 2-й поверх) відбудеться пленум Харківської обласної Ради організації ветеранів України; О 14:00 біля будівлі Харківської філармонії (вул. Римарська, 21) відбудеться покладання квітів до дошки Альфреду Федецькому з нагоди першого публічного кіносеансу 2 грудня 1896 року в Харкові в рамках акції «Харьковская сирень. PS»; О 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про дотримання законодавства про здійснення господарської діяльності у сфері заготівлі, переробки металобрухту кольорових і чорних металів. 2. Про хід передплати на газету «Слобідський край» на 2013 рік.

У Нововодолазькому районі з'явиться Парк археологічних культур

«Йдуть переговори про створення комплексу у Нововодолазькому районі на майданчику, біля якого є озеро і цікаві археологічні пам'ятники. Є попередня зацікавленість господарюючих суб'єктів у тому, щоб поблизу цього комплексу організувати Парк археологічних культур, який вміщував би в себе не тільки пам'ятники археології, але і зону відпочинку з туристичною інфраструктурою», – повідомив сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. За його словами, в даний час цей проект інвестиційно привабливішою, ніж історико-архітектурний музей-заповідник «Верхній Салтів» у Вовчанському районі.

У театрі ім. Пушкіна планується обладнати малу сцену

За словами начальника управління культури і туризму ХОДА Дмитра Кузнєцова проект створення малої сцени в театрі ім. Пушкіна вже практично підготовлений, все залежить від контрольної цифри бюджету. «Це досить цікавий проект, він цікавий в першу чергу тим, що на малій сцені можна відпрацьовувати постановки молодих режисерів, - зазначив Дмитро Кузнєцов, - в театрі Пушкіна малу залу планується обладнати у репетиційній залі, як показує практика, це може бути дуже затребуваним».

У планах театру ім. Шевченка – комедії, мелодрами, спектаклі для дітей і класика

Сьогодні в ході прес-конференції художній керівник Харківського академічного українського драматичного театру ім. Шевченка Олександр Аркадін-Школьник розповів про досягнення і найближчі творчі плани колективу. «У нас було дуже насичене відкриття сезону, ми відсвяткували ювілей. Ми випустили прем'єру «Лев Гурович Синичка», дуже цікавий проект. Політика така: щоб всі наші актори були зайняті. Зовсім нещодавно у нас на малій сцені відбулася прем'єра п'єси одного з найпопулярніших драматургів Мартіна МакДонаха – це перша строчка в світовій драматургії – «Королева краси», її поставив Степан Пасічник», – зазначив художній керівник.

На Харківщині розроблено проект зі створення кіностудії

На прес-конференції начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов розповів про те, що в цьому році було презентовано інвестиційний проект створення кіностудії в Харкові. «Цей проект був відзначений на інвестиційній виставці, що дає свої певні преференції, - сказав Дмитро Кузнєцов. - В даний час ми продовжуємо інвентаризацію своїх активів. КП «Харківкіно», на наш погляд, володіє такими матеріальними ресурсами, які були б потенційно цікаві для інвесторів».

Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю - досить успішний проект

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. «На мій погляд, Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю - це досить успішний проект. В даний час він успішно гастролює Харківською областю. Ансамбль вже побував у багатьох районних центрах Харківщини. Природно, процес становлення ще не закінчився, тому що за часовими мірками це ще занадто молодий колектив. Якщо говорити про фінансово-господарську діяльність, то, як мінімум, за результатами 11 місяців він обігнав своїх колег, які працюють на творчій арені Харківщини більше двадцяти років», - сказав Дмитро Кузнєцов.

Театр ім. Шевченка покаже в Києві спектакль, присвячений Лесю Курбасу

Про це розповів керівник Харківського академічного українського драматичного театру ім. Шевченко Олександр Аркадін-Школьник. Він зазначив, що на прем'єрі вистави-посвяти Лесю Курбасу «Вітри Березоля» були присутні безліч гостей з усієї України. Спектакль був високо оцінений, і театр ім. Шевченка запросили виступити з прем'єрою в Києві, на святкуванні 125-річчя з дня народження Леся Курбаса. «Ми створювали цей спектакль, щоб ще раз доторкнутися до долі людини, який визначив шляхи українського театру на довгі десятиліття, - підкреслив Олександр Аркадін-Школьник, - Лесь Курбас це ім'я видатного творця, всім відомі його заслуги і трагічна доля».

З 10 по 15 грудня в Народній українській академії відбудеться Тиждень російської культури

З 10 по 15 грудня в Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» відбудеться традиційний Тиждень російської культури. В рамках заходу 10-14 грудня відбудеться ярмарок російських сувенірів, дегустація страв російської кухні і поетичний майданчик. 11 грудня – презентація проекту Державного російського віртуального музею м. Санкт-Петербурга, літературна вітальня «Казки в російському живописі», перегляд та обговорення художнього фільму «Доживемо до понеділка».

За недотримання законодавства з питань охорони праці до адміністративної відповідальності притягнуто 3542 посадові особи

Як зазначив сьогодні в ході засідання спільної колегії ХОДА та Харківської регіональної Ради заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, протягом 9 місяців 2012 року спеціалістами органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, Територіального управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у Харківській області, Санітарно-епідеміологічної служби виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Харківській області стан дотримання чинного законодавства з питань охорони праці та проведення профілактичної роботи перевірено на 8611 підприємствах, установах та організаціях області.

При оцінці діяльності керівників районного та міського рівня будуть враховані їхні успіхи в боротьбі з соціальним сирітством

«У Харківській області працює 611 соціальних інспекторів. Це наша армія людей, яка повинна за сприяння місцевих керівників займатися не усуненням наслідків, а боротьбою з причинами. Діяльність керівників районного та міського рівня буде оцінюватися, в тому числі, і за боротьбою із соціальним сирітством. Буде враховуватися забезпечення теплим одягом, підготовка до 1 вересня, допомога батькам в отриманні роботи для того, щоб не розпадалися сім'ї. Минув час, і я прошу проаналізувати роботу в розрізі кожного району і міста обласного значення», – заявив сьогодні в ході спільного засідання колегії ХОДА та Харківської регіональної Ради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він також дав доручення підбити підсумки роботи шефів, ще в 2010 році закріплених за дитячими будинками та геріатричними пансіонатами. Необхідно визначити, що було зроблено в розрізі кожної установи і які кошти були направлені їм на допомогу.

Визначений інвестор проекту «Село майбутнього»

Ним стане ТОВ «ЮКРЕЙНІАН НЬЮ АГРО ТЕКНОЛЕДЖІЗ» (ЮНАТ), що отримало одноголосну підтримку під час спільного засідання робочої групи з питань підготовки і реалізації проекту «Село майбутнього» та профільної комісії обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та природокористування. Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «У питанні реалізації інвестиційного проекту «Село майбутнього» як складової національного проекту «Відроджене скотарство» - розробка і реалізація програми розвитку скотарства» ми вийшли на фінішну пряму, - зазначив Юрій Сапронов. - Ми стали першими в Україні і зможемо ділитися своїм досвідом з усіма, хто зацікавиться. Але для нас найголовніше те, що з'явиться реальний інвестор, будуть створені сучасне виробництво і наука, нові робочі місця і почнуть вкладатися кошти в соціальну сферу».

У вирішенні проблеми сирітства немає альтернативи соціальним ініціативам Президента України

В Україні не повинно залишитися дітей, які виховуються без батьків, і у вирішенні цієї проблеми немає альтернативи соціальним ініціативам Президента України Віктора Януковича. Таку думку висловив сьогодні в ході спільного засідання колегії ХОДА та Харківської регіональної Ради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він зазначив, що для вирішення цього питання створюються нові державні інститути, і поряд з уповноваженим з прав людини у Верховній Раді з'явився уповноважений з прав дітей при Президенті. Губернатор підкреслив, що всі батьки намагаються піклуватися про своїх дітей, переживають, коли діти хворіють чи у них з'явилися якісь складнощі. Батьки роблять все для того, щоб зробити життєвий шлях своїх дітей якомога кращим і безпечнішим, це природне бажання, яке кожен реалізує в міру своїх можливостей.

Колективу Південної залізниці представлений новий начальник

Сьогодні відбулося представлення нового начальника ДП "Південна залізниця" Олександра Філатова трудовому колективу. Його представили голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, генеральний директор «Укрзалізниці» Володимир Козак, а також колишній начальник Південної залізниці Віктор Остапчук. Михайло Добкін подякував Віктору Остапчуку за виконану роботу на посаді керівника Південної залізниці. Побажав йому досягти таких же високих результатів і під час роботи у Верховній Раді.

Харківська облдержадміністрація висловлює співчуття

Харківська обласна державна адміністрація зі скорботою повідомляє про смерть Анатолія Яковича Циганенка і висловлює співчуття його рідним та близьким. Все своє життя Анатолій Якович присвятив медицині й жодного разу не порушив клятву Гіппократа. Він врятував не одне життя, навчив не одне покоління медиків. Вдячну пам'ять про Анатолія Яковича в своїх серцях зберігають всі, хто його знав. Сумуємо разом з вами.

Архів документів