Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

2013 рік в Україні буде оголошено роком дитячої творчості

Як повідомив сьогодні в ході Всеукраїнської наради з питань захисту прав дітей Президент України Віктор Янукович, наступний рік в Україні стане роком дитячої творчості. За його словами, це дозволить активізувати роботу з дітьми по всій державі. «Щоб підсилити цю роботу, я оголошу наступний, 2013 рік роком дитячої творчості. Це буде не просто лозунг – ми розглянемо видатки бюджету за всіма напрямками, де роботу треба активізувати», - підкреслив голова держави.

Необхідно активізувати роботу з розробки Національної програми забезпечення житлом дітей-сиріт. Віктор Янукович

Як зазначив сьогодні під час Всеукраїнської наради з питань захисту прав дітей Президент України Віктор Янукович, потрібно терміново завершити роботу з розробки Національної програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, і починати її втілення. За словами глави держави, щороку досягають повноліття близько 13 тисяч дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування - і більшість з них потребують житла.

Уряд та місцева влада мають забезпечити повне фінансування потреб онкохворих дітей

Сьогодні в ході Всеукраїнської наради з питань захисту прав дітей Президент України Віктор Янукович наголосив на необхідності повного фінансування життєво важливих потреб дітей з онкологічними хворобами, а також з іншими складними та рідкісними захворюваннями. За його словами, забезпечити це мають уряд та керівники регіонів. «Ці фінансові програми мають фінансуватися на 100% від потреб дітей, а не від можливостей бюджету», - сказав Віктор Янукович.

Харківська область має один з найкращих результатів у дотриманні прав дитини

Про це повідомив Президент України Віктор Янукович, виступаючи сьогодні на Всеукраїнській нараді з питань захисту прав дітей. За його словами, захист дитини і дотримання її прав – це питання, яке є важливим для кожної країни світу і тісно пов’язане з національною безпекою і майбутнім держави. «Ми розглядали це питання рік тому на першій Всеукраїнській нараді з питань захисту прав дітей. Разом з вами ми спільно започаткували цю традицію і напрацювали нові підходи до вирішення проблем, що накопичилися. За рік, що минув, було проведено значну роботу. Ухвалено низку важливих рішень в сфері підтримки сімейних форм виховання, доступності освіти, збільшенні фінансування та утримання дітей-інвалідів у будинках-інтернатах. Вже є певні здобутки в таких сферах, як влаштування в сім’ї дітей з інтернатів, надання соціальної підтримки, фахових послуг, оздоровлення та відпочинок дітей. За проведеними рейтинговими дослідженнями, найкращі результати серед інших мають Дніпропетровська, Київська, Харківська, Черкаська і Тернопільська області, а також – Автономна республіка Крим», – зазначив Президент України.

Президент України відзначив харків’янина державною нагородою

За вагомий особистий внесок у реалізацію державної політики у сфері соціального захисту та реабілітації інвалідів, багаторічну сумлінну працю і високий професіоналізм та з нагоди Міжнародного дня інвалідів Указом Президента України №671/2012 орденом «За мужність» III ступеня нагороджено члена правління Дзержинського районного відділення Харківської міської спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Баходіра Равшанова.

Михайло Добкін бере участь у Всеукраїнській нараді з питань захисту прав дітей

Сьогодні у Києві під головуванням Президента України Віктора Януковича проводиться Всеукраїнська нарада з питань захисту прав дітей. У нараді бере участь голова ХОДА Михайло Добкін. Пряму трансляцію заходу можна побачити в ефірі Першого національного каналу.

Харків’янка стала срібною призеркою Кубку України зі стрільби з лука в приміщенні

З 29 листопада по 3 грудня 2012 року в м. Львів проводився Кубок України зі стрільби з лука в приміщенні. У змаганнях взяли участь понад 250 спортсменів, представників Львівської, Чернівецької, Сумської, Черкаської, Рівненської, Херсонської, Одеської, Харківської, та інших областей, а також міста Києва. В індивідуальній першості серед жінок срібною призеркою змагань стала харків'янка Вікторія Коваль, слідом за нею на третю сходинку п'єдесталу піднялася Дар`я Павличенко.

Події дня

Сьогодні, 4 грудня, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) розпочнеться прес-конференція начальника управління забезпечення доступу до публічної інформації Дмитра Ястрєбова на тему: «Підсумки роботи управління за 2012 рік»; о 14:00 у  Харківській національній академії міського господарства (вул. Революції, 12) відбудеться спільне засідання Національної та Харківської регіональної рад з питань створення та забезпечення функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та проведення «круглого столу» на тему: «ОСББ: проблеми, реалії та перспективи»; о 15:00 у Харківській національній академії міського господарства (вул. Маршала Бажанова, 17, 1 пов., зала №1) розпочнеться презентація Програми ділових консультаційних послуг «Business Advisory Services» для представників малого та середнього бізнесу Європейським банком реконструкції і розвитку; о 17:00 у галереї «Мистецтво Слобожанщини» ХООМЦКМ (пл. Свободи 5, під`їзд 4 (вхід з площі Свободи) відбудеться презентація 7-го номеру Незалежного Театрального Журналу «Коза».

В Обласному центрі культури і мистецтва відбудеться виставка  «Под небом голубым есть город золотой…»

З 6 грудня 2012 року по 19 січня 2013 року в Обласному центрі культури і мистецтва відбудеться виставка  «Под небом голубым есть город золотой…» В експозиції будуть представлені роботи двох майстрів – харків'янина Олександра Каніщева і жителя м. Саки Сергія Філіппова. Олександр Каніщев представить колекцію дерев'яних скульптур, іграшок та панно, виконаних у техніці різьблення і розпису по левкасу – спеціальному грунту, який зазвичай використовується в іконописі. Художник Сергій Філіппов продемонструє своєрідні портрети людей, виконані в стилі знакової графіки.

Харківщина стала більше експортувати в країни Африки, Америки та Азії

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, за дев'ять місяців 2012 року в країни СНД область експортувала 67,4% усіх товарів, до інших країн – 32,6%. «Протягом січня-вересня відбулося збільшення експортних поставок у порівнянні з аналогічним періодом минулого року в країни Африки в 2,9 рази, Америки – 1,5 рази, Азії – на 47,3%, Європи – на 27,7%. Найбільше ми традиційно експортували в Російську Федерацію – 48%, Казахстан – 4,5%, Єгипет – 3,7%, Білорусь та Індію – по 3,6%, Узбекистан і Грузію – по 2,7%, Молдову – 2,6%, Латвію і Туркменістан – по 2,4%, Іспанію – 1,9%», – поінформував він.

На Харківщині підприємства громадських організацій інвалідів отримують державні пільги на суму близько 7 мільйонів гривень

Сьогодні в Харкові до Міжнародного дня інвалідів відбулася виставка продукції підприємств громадських організацій інвалідів, на яких працюють інваліди. У виставці взяли участь 16 підприємств, які працевлаштовують інвалідів на Харківщині. Як повідомив в ході брифінгу за підсумками виставки заступник голови ХОДА Ігор Шурма, ті підприємства, робота яких відповідає низці спеціальних вимог, отримують серйозні пільги від держави.

Відбулися урочистості з нагоди Міжнародного дня інвалідів

Сьогодні в Харківському національному театрі опери та балету ім. М. Лисенка відбулися урочистості з нагоди Міжнародного дня інвалідів. З вітальними словами до присутніх звернулися заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма та заступник голови обласної ради Людмила Давидова. Від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна Ігор Шурма побажав всім присутнім здоров’я, міцної волі та міцного духу, а також вручив почесні нагороди. «Бажаю, щоб ви завжди знали, що навколо вас живуть та працюють люди, які разом із вами. Звертаюся до всіх тих, хто за позовом своєї душі є волонтером, меценатом: не соромтеся дарувати тепло і доброту тим людям, які цього потребують, і будьте завжди милосердними. Без людей доброї волі, всіх тих, хто здатен відчути чужий біль, не можна говорити про те, що суспільство живе повноцінним життям», - підкреслив Ігор Шурма.

Харків став шаховою столицею України

Як заявив сьогодні в ході прес-конференції президент Харківської обласної федерації шахів Сергій Гусаров, завдяки досягненням харківських шахістів останнім часом саме Харків по праву може називатися шаховою столицею України. За його словами, не в останню чергу таких успіхів вдалося досягти завдяки планомірній підтримці цього виду спорту на обласному рівні.

На рубежі нового тисячоліття постать Григорія Сковороди набуває воістину світового значення

Про це розповів на святкуванні 290-річчя з дня народження письменника і філософа директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. "Григорій Сковорода – один з небагатьох людей, у якого слова не розходилися з ділом. Він вчив людей моральності не тільки словом, але й способом життя. Його дії і вчинки залишається актуальними і сьогодні, і я думаю, що всі ми всі свої діла повинні вимірювати за тим еталоном моральності і духовності, яким був і залишається для нас Григорій Сковорода", - підкреслив директор Департаменту.

Перемога в чемпіонаті світу харківської шахістки – виняткова подія в історії незалежної України

Таку думку висловив директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця, вітаючи міжнародного гросмейстера Ганну Ушеніну з перемогою в чемпіонаті світу з шахів серед жінок. «За всю історію нашої незалежної України і навіть СРСР у нас не було такого свята, як сьогодні. Хочу привітати вас за дорученням і від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна, ви дійсно вписали своє ім'я в історію золотими літерами і прославили наш регіон. Хочеться побажати вам, щоб ви довго залишалися в спорті і радували нас своїми перемогами, а зі свого боку обласна державна адміністрація обіцяє вам всебічну підтримку», – зазначив він.

В ефірі - пряма трансляція Всеукраїнської наради з питань захисту прав дітей

Завтра, 4 грудня, об 11.00 під головуванням Президента України Віктора Януковича відбудеться Всеукраїнська нарада з питань захисту прав дітей. Пряму трансляцію наради можна буде побачити в ефірі Першого національного каналу.

Для активного розвитку шахів в Україні необхідна державна підтримка

Як зазначила сьогодні в ході прес-конференції чемпіонка світу з шахів харків'янка Ганна Ушеніна, для більш активного розвитку шахового спорту в Україні необхідна державна підтримка, а також максимальна увага дітям-шахістам. За її словами, завдяки такій роботі серйозних результатів у розвитку шахів вдалося досягти Китайській Народній Республіці. «У Китаї зараз активно розвивають шахи, у них багато сильних дівчат, які можуть скласти серйозну конкуренцію. Там із зовсім ранніх років починають тренувати дітей, як дорослих - з 8 років діти займаються з професійним тренером, їм надається матеріальна підтримка», - розповіла вона.

Харківщина відзначає 290-річчя від дня народження Григорія Сковороди

Сьогодні в селі Сковородинівка, в музеї українського письменника і філософа Григорія Сковороди відбулися урочисті заходи, присвячені 290-річчю з дня його народження. У заходах брали участь директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, голова Золочівської райдержадміністрації Ігор Горішній, ректор Харківського національного педагогічного університету ім. Г. Сковороди Іван Прокопенко, жителі Золочівського району, а також письменники з різних районів Харківської області і всієї України. «Святкування всіх ювілейних дат в Харківській області проходить на досить високому рівні, і з кожним разом набуває все більшого розмаху. Одним з елементів сьогоднішнього урочистого заходу є оновлення надгробка могили Григорія Сковороди, яке було здійснене за розпорядженням голови ХОДА Михайла Добкіна, котре він дав після відвідування меморіального музею», – зазначив Дмитро Кузнєцов.

Чемпіонка світу з шахів Ганна Ушеніна повернулася до Харкова

Харківська шахістка Ганна Ушеніна сьогодні повернулася в Харків. В аеропорту її зустріли директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця, директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської міськради Андрій Хижняк, президент Харківської обласної федерації шахів, ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Сергій Гусаров.

Суспільне обговорення ініціативи "Рідне село" стане основою державної стратегії розвитку сільгоспкооперації

Перший заступник директора Департаменту ХОДА Олена Кулик взяла участь у практичному семінарі щодо організації громадського обговорення Ініціативи соціально-економічного розвитку сільських територій «Рідне село». Захід, що відбувся у м.Київ, був організований Міністерством аграрної політики та продовольства України за участю представників ДУ НМЦ "Агроосвіта", Головних управлінь агропромислового розвитку ОДА, регіональних центрів продуктивності АПК, керівників регіональних відділень ВАССР.

Михайло Добкін привітав харківську шахістку Ганну Ушеніну з перемогою в чемпіонаті світу з шахів серед жінок

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін привітав харківську шахістку, міжнародного гросмейстера Анну Ушеніну з перемогою в чемпіонаті світу з шахів серед жінок. «Прийміть найщиріші вітання з перемогою в чемпіонаті світу з шахів серед жінок. Ви стали першою в історії української шахісткою, яка удостоєна світової шахової корони. Своєю спортивною кар'єрою Ви довели, що для перемоги наполегливість, сила волі, прагнення бути кращою важливі не менше, ніж талант. Успіху Вам в майбутньому матчі з переможницею серії Гран-прі FIDE», – йдеться у телеграмі.

Юрій Сапронов нагороджений орденом «За заслуги» III ступеня

Указом Президента України Віктора Януковича №670/2012 з нагоди річниці підтвердження всеукраїнським референдумом Акта проголошення незалежності України 1 грудня 1991 року орденом "За заслуги" III ступеня нагороджений заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.

Віктор Янукович привітав Ганну Ушеніну з перемогою на Чемпіонаті світу з шахів серед жінок

Президент України Віктор Янукович привітав Ганну Ушеніну з блискучою перемогою на Чемпіонаті світу з шахів серед жінок. «Завдяки таланту, наполегливій праці, високій професійній майстерності Ви досягли великого особистого успіху, подарували радість перемоги численним уболівальникам та продемонстрували світові досягнення української школи шахів», - йдеться у вітанні Президента.

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 3 грудня, об 11.00 у Національному університеті внутрішніх справ (пр-т 50-річчя СРСР, 27) розпочнеться прес-конференція чемпіонки світу з шахів Ганни Ушеніної; о 14:00 у Харківському Національному академічному театрі опери та балету ім. М.В. Лисенка (вул. Сумська, 25) відкриється виставка продукції підприємств громадських організацій інвалідів, на яких працюють інваліди; О 15:00 у Харківському Національному академічному театрі опери та балету ім. М.В. Лисенка (вул. Сумська, 25) відбудуться обласні заходи щодо відзначення Міжнародного дня інвалідів, проголошеного Генеральною Асамблеєю ООН.

Харків'янка стала чемпіонкою світу з шахів

Заслужений майстер спорту, міжнародний гросмейстер серед жінок, міжнародний майстер серед чоловіків, член національної збірної України Ганна Ушеніна виборола титул чемпіонки світу на змаганнях у Ханти-Мансійську (Росія), перемігши у фіналі екс-чемпіонку світу Антоанету Стефанову (Болгарія) з рахунком 3,5:2,5. Ганна стала першою в історії України чемпіонкою світу з шахів серед жінок.

Валентин Дулуб зустрівся з делегацією Соціалістичної Республіки В'єтнам

Сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб зустрівся з делегацією Соціалістичної Республіки В'єтнам, яку очолив прем'єр-міністр республіки пан Хоанг Чун Хай. Під час зустрічі обговорювалися питання торговельно-економічного, науково-технічного і соціального співробітництва між Харківською областю і Республікою В'єтнам. «Між Україною і В'єтнамом склалися дуже давні дружні стосунки, які ми і надалі плануємо розвивати. Товарообіг між нашими країнами в 2011 році досяг 319 млн. дол. США – вважаю, що це дуже серйозний показник. Харківська область також бере активну участь у розвитку відносин між країнами – на сьогодні обсяг прямих інвестицій з В'єтнаму в наш регіон складає 3,4 млн. дол. США. Це дуже важливо для розвитку економіки області та в'єтнамського бізнесу на нашій території. В'єтнамська діаспора у Харкові – найбільша в Україні, і тому облдержадміністрація намагається приділяти співробітництву з нею максимум уваги», – зазначив перший заступник губернатора.

У кінотеатрі «Боммер» буде відкрито Музей історії кіно міста Харкова

В рамках V Міжнародного фестивалю «Харьковская сирень» в кінотеатрі «Боммер» планується відкрити Музей історії кіно міста Харкова. Про це повідомила сьогодні співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень», начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. «Кінотеатр «Боммер» має давню історію, яка пов'язана з кіно в місті Харкові. Брати Боммер – чудові люди, вони залишили нащадкам таке чудове місце, якому на сьогодні необхідно нове дихання, нові креативні проекти для того, щоб воно було справжнім центром інтелектуального кіно. Тут має бути місце, де ми могли б перегорнути сторінки історії харківського кінематографу, які пов'язані і з ім'ям Федецького, і з іншими іменами. По праву фотографії та копії знімків Альфреда Федецького займуть своє місце в експозиції, яка буде розповідати про історію кіно в місті Харкові», – зазначила вона.

Передплата на газету «Слобідський край» знаходиться в полі зору керівництва облдержадміністрації та обласної ради

Як повідомила сьогодні під час обласної селекторної наради начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, станом на 28 листопада 2012 року за обома передплатними індексами в області передплачено 8596 примірників газети «Слобідський край» при плані 40 тисяч. Найвищий показник має Печенізький район, який практично виконав план і дещо випередив Близнюківський, Барвінківський та Зачепилівський райони, де передплата становить 75-77%.

V кінофестиваль «Харьковская сирень» подарує місту ще декілька пам'яток історії кінематографу

«V Міжнародний фестиваль «Харьковская сирень» відбудеться з 17 по 19 травня 2013 року. Він подарує нашому місту ще кілька місць, куди можна буде приходити, приводити гостей Харкова і розповідати історію кінематографу», – заявила співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень», начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. За її словами, в рамках п'ятого, ювілейного кінофестивалю будуть встановлені дві меморіальні дошки. Перша – на фасаді будівлі по вул. Сумській, 5 – будинку, де жив і працював Дмитро Харитонов, засновник першого в Харкові кінотеатру «Ампір» і власної кіностудії. А друга – на сусідній будівлі по вул. Сумській, 3, де була майстерня та лабораторія польського фотографа, одного з перших кінематографістів Російської імперії Альфреда Федецького.

За поточний рік порушено 35 кримінальних справ за порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом

Органами і підрозділами ГУ МВС України в Харківській області постійно здійснюються заходи щодо виявлення, припинення та попередження незаконних операцій з металобрухтом кольорових та чорних металів, попередження фактів розкрадання металу на підприємствах, в установах та організаціях, припинення роботи несанкціонованих пунктів приймання металобрухту, а також пунктів, що працюють без ліцензії. Про це повідомила під час селекторної наради начальник управління економічного моніторингу розвитку регіону Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Ольга Майборода. В ході здійснення відповідних заходів за поточний рік порушено 35 кримінальних справ за ознаками ст.213 КК України (порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом) та складено 192 матеріали щодо притягнення осіб до адміністративної відповідальності за правопорушення, передбачене ст. 164-10 КУ АП (порушення законодавства, що регулює здійснення операцій з металобрухтом).

Архів документів