Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Для обслуговування чорнобильців у диспансері радіаційного захисту населення відкрито нові стоматологічний та фізіотерапевтичний кабінети, а також рентген-кабінет

Сьогодні в КЗОЗ «Обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення» відбулася церемонія відкриття реконструйованих стоматологічного та фізіотерапевтичного кабінетів, а також рентген-кабінету. Участь у заході взяв заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. Стоматологічні кабінети, в яких здійснюється прийом осіб, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, у 2012 році були відремонтовані та оснащені новим сучасним стоматологічним обладнанням. Придбані та встановлені 2 стоматологічні установки.

Створення в Харківській області індустріального парку буде стимулювати економічний розвиток регіону

Таку думку висловив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. За його словами, про це свідчить позитивний досвід інших країн, соціально-економічний розвиток яких суттєво прискорилося після створення низки індустріальних парків. «Наприклад, в Туреччині створюється 264 індустріальних парки, близько двох третин з них вже повноцінно працюють. Закон про організовані промислові зони був ухвалений там у 2000 році, зараз Туреччина – 15 економіка світу, в тому числі і завдяки розвитку індустріальних парків, які залучають інвестиції. Україна свій закон про індустріальні парки тільки ухвалила, тому ми не відчуваємо ілюзій щодо миттєвого покращення ситуації, але в десятирічній перспективі позитивні результати безсумнівно будуть, як для країни в цілому, так і для Харківської області, де буде створений один з пілотних індустріальних парків», – сказав Юрій Сапронов.

Для представників районних спостережних комісій було проведено семінар з роз'яснення чинного законодавства

Сьогодні пенітенціарна служба спільно з Харківським обласним управлінням юстиції провели семінар для представників районних спостережних комісій. На семінарі юристи обласного управління юстиції розповіли про процедуру реєстрації та умови розірвання шлюбу засудженими, а також про нюанси складання заповітів особами, які перебувають у місцях позбавлення волі. Заступник голови обласної спостережної комісії Григорій Мар'яновський розповів, що сьогоднішній семінар – це один із заходів, які обласна спостережна комісія проводить регулярно, починаючи з 2004 року.

У Верховній Раді створено міжфракційне об'єднання «За Харків, за Слобожанщину»

Сьогодні у Верховній Раді України депутати створили міжфракційне об'єднання «За Харків, за Слобожанщину», яке очолив Валерій Писаренко (фракція Партії регіонів). Як передає УНІАН, про це повідомив на засіданні парламенту голова Верховної Ради Володимир Рибак.

За час роботи в Харківській області пунктів обігріву в них звернулося майже 2 тисячі людей

На даний момент в Харківській області розгорнуто 186 пунктів обігріву, де в період сильних холодів люди можуть погрітися, отримати гарячий чай і їжу. Як повідомив сьогодні в ході огляду пункту обігріву в сел. Пісочин директор Департаменту цивільного захисту ХОДА Володимир Фадєєв, за час роботи пунктів їхніми послугами скористалися 1967 осіб. «На сьогоднішній день по Харківській області розгорнуто 186 пунктів обігріву. Більшість з них - це стаціонарні пункти, розташовані в районах області при лікарнях, клубах, різних соціальних об'єктах, в місті Харків у нас стоять намети, і в місті Ізюмі є пересувний пункт обігріву на базі ГАЗ-66. Звертається в пункти досить багато людей. Зокрема, за сьогоднішню добу в пункти обігріву Харківській області звернулася 441 особа, всього за час їх роботи звернулося 1967 осіб», - повідомив він.

«Єдине вікно» для інвесторів працює по системі європейських стандартів

Як зазначив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, завданням «єдиного вікна» для інвесторів, яке працює при Харківському регіональному центрі інвестицій та розвитку, є інформаційна підтримка, супровід стратегічних інвесторів і їх підтримка в реалізації проектів шляхом спрощення отримання різних дозволів і ліцензій. «Принцип «єдиного вікна» позитивно зарекомендував себе у всіх сферах бізнесу, з ним легше працюється як дрібному і середньому бізнесу, так і великим потенційним інвесторам. Це вже та система, з якою звикли мати справу іноземці – система, яка працює швидко, чітко і повністю дотримується букви закону, без зайвої бюрократії надаючи ту інформацію і надаючи ті послуги, які суттєво полегшать ведення бізнесу», – сказав заступник губернатора.

Михайло Добкін бере участь у засіданні Ради регіонів

У Києві розпочалося засідання Ради регіонів під головуванням Президента України Віктора Януковича, у якому бере участь голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. У ході засідання буде підведено підсумки проведеної роботи та окреслено напрямки роботи у майбутньому.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Борівському районі

Станом на 25 грудня в Борівському районі працюють 44 котельних (100%), опалюються усі 44 об’єкти соціальної сфери: 15 шкіл, 8 дитячих садків та 21 лікувальний заклад. До централізованого теплопостачання підключені 43 житлові будинки (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах Борівського району працюють диспетчерські служби.

26 грудня відбудеться комплексний семінар для підприємців «В наступному 2013 році працюємо по-новому»

26 грудня о 15:00 у залі засідань Держпрому (пл. Свободи, 5, 2 під’їзд, 2 поверх) в рамках програми «Школа малого бізнесу» відбудеться комплексний семінар для підприємців та тих, хто бажає розпочати власну справу, на тему: «В наступному 2013 році працюємо по-новому». Захід організовано Харківським регіональним фондом підтримки підприємництва спільно з Департаментом економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації та Державною податковою службою у Харківській області.

Події дня

Сьогодні, 25 грудня, о 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться засідання Харківської обласної Громадської гуманітарної ради з порядком денним: 1. Створення сприятливих умов для реалізації найбільш перспективних проектів у галузі науки, культури, мистецтва за участі студентської молоді. 2. Проблеми формування світоглядної потреби молоді в здоровому способі життя; надання можливостей громадянам різних верств населення займатися фізкультурою та спортом.

Найважливіше - якість освіти, яку можуть отримати діти

Заступник голови ХОДА Євген Савін у ході прес-конференції зазначив, що сьогодні на Харківщині малокомплектних шкіл, тобто, шкіл, де навчається менше 40 учнів, трохи більше 80. Говорячи про можливість припинення занять у таких школах, Євген Савін підкреслив, що в цьому питанні важлива якість освіти, яку можуть отримати діти. «Я приїжджаю в такі школи і запитую - в які навчальні заклади ви хочете вступати? А діти навіть не думають про це. Вони розуміють що в цій школі не отримають таких знань, які дадуть їм можливість навчатися у вищому навчальному закладі. Які секції можуть працювати в малокомплектній школі, про який розвиток спорту та фізичної культури ми можемо говорити в цій школі? Про який рівень організації харчування ми можемо говорити в цих школах?» - звернувся до присутніх Євген Савін.

У першій половині 2013 року планується закінчити будівельні роботи в органному залі Харківської філармонії

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Євген Савін, будівельні роботи в органному залі Харківської філармонії знаходяться на завершальному етапі та за умови фінансування мають бути закінчені в першому півріччі 2013 року. Після їх закінчення відразу ж почнеться монтаж нового органу, який уже доставлений до Харкова. «Інструмент доставлений до Харкова, розвантажений фахівцями фірми «Шуке», що записано в умовах контракту, і зберігається зараз в приміщеннях, які відповідають усім вимогам виробника. У нас розроблений варіант, що в разі закінчення обумовлених термінів ми визначимо новий термін монтажу органу. Я думаю, що в наступному році в першій половині року ми закінчимо будівництво і перейдемо до монтажу органу», - повідомив Євген Савін.

У 2012 році Громадська рада при ХОДА успішно виконала свою роботу

Про це на прес-конференції розповів заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін. «Було створено 12 комітетів. Члени Громадської ради входять до складу обласної колегії і до складу профільних колегій. Також членами ради вивчаються матеріали, необхідні для підготовки документів, які готуються до розгляду на сесії Харківської обласної ради і використовуються для роботи обласної державної адміністрації», - зазначив Євген Савін.

У Харківській області достатньо майданчиків «Грінфілд» і «Браунфілд», які можуть зацікавити потенційних інвесторів

Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За його словами, в області вже ведеться робота з систематизації таких майданчиків в єдину базу даних. «Як показує практика, інвестору цікаві як майданчики «Грінфілд», де будівництво об'єкта потрібно починати з нуля, так і майданчики «Браунфілд», на яких вже є готові приміщення та інфраструктура. Наше завдання – зібрати всі ці майданчики в єдиний інвестиційний каталог і надати інвестору інформацію для остаточного вибору», – сказав заступник губернатора.

Організація виборів народних депутатів України в Харківській області була на найвищому рівні

«Організація виборів народних депутатів України в Харківській області була на найвищому рівні. Судових звернень було достатньо велика кількість. Але я не пам'ятаю рішень судів, які привели б до визнання наявності грубих порушень у проведенні виборів. Це говорить про те, що вибори були проведені на високому організаційному рівні», - сказав сьогодні в ході прес-конференції заступник голови Харківської ОДА Євген Савін.

На Харківщині відновлюются сільські будинки культури

Одним із пріоритетів Харківської облдержадміністрації є відновлення сільських будинків культури. Розроблено програму на 3 роки, і в планах обласної влади зробити серйозний крок у цьому напрямку. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «Протягом 2,5 років ми займаємося відновленням районних будинків культури. Я думаю, що в наступному році виконання цієї задачі буде завершено, тому що районні будинки культури є центром роботи з сільськими будинками культури. Місцева влада, розуміючи актуальність роботи сільських будинків культури та їх затребуваність усіма категоріями населення від школярів до пенсіонерів, сама дуже багато робить для їх відновлення. Один із прикладів – село Вільшани Дергачівського району, де був заданий рівень, як слід відновлювати сільські будинки культури», – підкреслив він.

Молочне тваринництво буде розвиватися шляхом підвищення продуктивності корів

Альтернативним шляхом розвитку молочного тваринництва в Україні стане не нарощування поголів'я, а підвищення продуктивності корів. Таку думку висловив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «У ході реалізації проекту «Село майбутнього» ми будемо орієнтуватися на ізраїльську модель розвитку молочного тваринництва, яка є однією з найбільш продуктивних у світі. Ізраїльтяни не женуться за підвищенням поголів'я – молочне стадо там стабільно становить 120 тисяч корів, а працюють над генетикою. Кожна корова голштинської породи з молочного стада – племінна. Вважаю, що тільки заміна існуючого в Україні стада на голштинську породу з високою генетикою, чим і буде в перспективі займатися наш Селекційно-генетичний центр, здатна підняти на новий рівень молочне тваринництво в країні і в рази збільшити продуктивність корів і виробництво молока», – зазначив заступник губернатора.

94% шкіл Харківської області мають доступ до мережі Інтернет

Завдяки державі у цьому році було проведено дуже серйозну комп'ютеризацію шкіл Харківської області. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін. «До Харківської області надійшло понад 2 тисяч комп'ютерів. Фактично кожен район отримав від 2 до 6 комп'ютерних класів. Це дало можливість оновити комп'ютерний парк в школах, де такі класи були, і відкрити нові класи там, де їх не було. Це дало змогу вирішити питання навантаження комп'ютерів: зменшити кількість користувачів на одну одиницю та збільшити час користування. На сьогодні 94% шкіл області мають доступ до мережі Інтернет, тож у цьому плані ми теж дуже серйозно в 2012 році просунулися», - сказав Євген Савін.

У 2012 році в Харківській області виростили більше картоплі

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, за результатами 2012 року врожай картоплі в області склав 980,6 тис. т, що на 0,8% більше врожаю попереднього року. «Майже вся картопля вирощена у господарствах населення. Незважаючи на несприятливі погодні умови і брак дощів, ми отримали достатній урожай, підтвердженням чому стало те, що в листопаді на продовольчому ринку регіону ціна на картоплю знизилася», – зазначив віце-губернатор.

За 2012 рік на Харківщині було відкрито 36 дитячих садків

На прес-конференції заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін розповів, що в 2012 році дуже багато уваги приділялося матеріально-технічному забезпеченню сфери освіти. «Ми вирішували завдання будівництва і реконструкції дитячих садків, відкриття нових груп, навчально-виховних комплексів. Ми в цьому році перевиконали план і замість 28 дитячих садків відкрили 36», - підкреслив Євген Савін.

Харківська область візьме активну участь у розробці стратегії розвитку національної IT-індустрії

Про це заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. За його словами, обговорення документа почалося близько двох місяців тому. «Необхідність у такій стратегії назріла вже давно. Розвиток IT-сфери – сфери високих технологій – є одним із пріоритетів розвитку країни. Харківщина як всеукраїнський лідер з виробництва програмного забезпечення не може залишитися осторонь цього процесу. У нас в IТ досить висококласних фахівців, які можуть запропонувати своє бачення розвитку галузі. До того ж, у нас також є досвід створення своєї регіональної стратегії – Стратегії сталого розвитку області до 2020 року», – зазначив Юрій Сапронов.

Будівництво фізкультурно-оздоровчих комплексів в районах Харківщини буде продовжено в 2013 році

Нові спортивні об'єкти, які будуються в останні роки в сільських районах Харківської області, користуються великим попитом, - зазначив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Євген Савін. За його словами, робота в цьому напрямку буде продовжуватися і в наступному році. «Ми досить велику увагу приділяємо цьому питанню - побудували багато синтетичних полів, тренажерних комплексів, ввели в експлуатацію ФОК у Боровій і вже заклали 3 нових. Хочу сказати, що кількість заявок від районів на будівництво фізкультурно-оздоровчих комплексів дуже велика. Я розмовляв з главою Борівської РДА - люди їдуть з усього району, щоб займатися там спортом, синтетичний майданчик навіть у такий мороз розписано за годинами - і діти, і дорослі грають у футбол на вулиці. Це означає, що шлях, яким ми йдемо, дуже затребуваний. Люди хочуть, щоб у сільській місцевості з'являлися нові спортивні об'єкти, і ми повинні це завдання вирішити», - підкреслив заступник керівника області.

У 2012 році в Харківській області проводилась робота з впровадження енергозберігаючих технологій в школах

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Євген Савін, протягом 2012 року в Харківській області прододился активна робота з впровадження в установах освіти енергозберігаючих технологій з метою економії коштів. Зокрема, мова йде про заміну котлів і старих вікон. «У цьому році дуже багато зроблено щодо енергозабезпечення шкіл. У дуже великій кількості замінено вікна - поставлені енергозберігаючі склопакети. Дуже багато шкіл, де були застарілі котли з дуже низьким ККД, переведені на сучасні котли, що знизило витрати. Також багато шкіл переводиться на пелетні котли, тому що ціна на газ залишається дуже високою і б'є по економіці. Зменшивши тут складову опалення, ми ці гроші зможемо перенаправити на устаткування, реконструкцію, ремонти шкіл», - підкреслив Євген Савін.

Доходи харківських театрів зросли на 20-50%

Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «За останні декілька років ми створили умови для того, щоб з'явилася конкуренція між театральним установами Харкова, і результат нас радує. Кількість прем'єр в театрі ім. Шевченка, театрі ім. Пушкіна, театрі юного глядача, ляльковому театрі та ХНАТОБ в порівнянні з попередніми роками збільшилася в рази, отже, це дало можливість наповнення кас театрів. Доходи театрів в порівнянні з попередніми періодами зросли на 20-50%. Ці кошти залишаються в управлінні театру і спрямовуються як на виплату заробітної плати артистам, так і на проведення необхідних будівельних робіт», – зазначив він.

У 2012 році для Харківської області було закуплено 47 шкільних автобусів

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови Харківської ОДА Євген Савін, однією з нагальних проблем, яку необхідно було вирішувати в 2012 році, було забезпечення населених пунктів області шкільними автобусами. «Завдяки Міністерству освіти і науки, молоді та спорту України і внутрішнім резервам райадміністрацій області у 2012 році вдалося закупити 47 шкільних автобусів. Це суттєво зменшило навантаження при перевезенні дітей. Програма «Шкільний автобус» буде продовжена і в 2013 році. Тому що основним завданням на сьогодні є новий якісний рівень освіти - діти повинні вчитися в комфортабельних і конкурентних умовах. Цього неможливо забезпечити дітям в малокомплектних школах. Тому є необхідність в їх перевезенні в інші, більші загальноосвітні навчальні установи. А для того, щоб вони туди комфортно, доїжджали нам потрібно збільшити кількість маршрутів з підвезення дітей», - сказав Євген Савін.

На оздоровлення дітей в Харківській області в 2012 році з Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності було виділено 10 млн. грн.

У 2012 році всі оздоровчі заклади Харківської області були завантажені на 100%, - повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Євген Савін. За його словами, чимало цьому сприяв Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, яким було виділено 10 млн. грн. на оздоровлення дітей в регіоні. «Оздоровлення дітей завжди було пріоритетом у діяльності обласної державної адміністрації, ми другий рік поспіль посідаємо провідне місце в країні з оздоровлення дітей. На сьогодні ми зуміли досягти практично 100% завантаження всіх таборів Харківської області. Нам надав в цьому році серйозну допомогу Фонд соціального страхування, який на 10 млн. грн. викупив путівок, і навіть зараз у нас в «Бермінводах» оздоровлюються діти», - повідомив він.

Харківські спортсмени готуються до зимової Олімпіади – 2014 у Сочі

Харківську область на Зимових Олімпійських іграх 2014 року в Сочі будуть представляти біатлоністи, фігуристи та лижники. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «Спортсмени Харківської області привезли з XXX Олімпійських ігор у Лондоні 2 медалі – 1 золоту та 1 бронзову. Зараз ми готуємося до Олімпіади - 2014 в Сочі і на засіданні виконкому Харківського обласного відділення НОК України представимо кандидатів, які, ми сподіваємося, поїдуть на зимову Олімпіаду. Вони будуть претендувати на медалі в дисциплінах біатлон, лижні гонки, фігурне катання. На попередніх іграх у Ванкувері Україна не виборола жодної медалі, тому ми готуємося вже сьогодні. Я думаю, у нас є шанс на перемогу», – підкреслив заступник губернатора.

Депутатська недоторканність - це не вседозволеність. Михайло Добкін

«Я хочу звернутися до всіх депутатів обласної ради незалежно від партійної приналежності. У нас бувають дуже запеклі баталії, ми часто стоїмо на різних позиціях, але ніколи навіть при найзапекліших дискусіях ми не переходили межу дозволеного, не захоплювали трибуну, не позбавляли фізично людину права виступити, і, слава Богу, ніхто не розпускав руки. Сьогодні закинули перший пробний камінчик. Мало того, що всіх тут за один виступ зробили винними в усьому, так ще й вирішили, що вони де хочуть, там і виступають. Депутатська недоторканність це не вседозволеність. Це щось інше, кажу як депутат Верховної Ради 4 скликання. В жодному разі не можна давати безкарно так чинити», - зазначив в ході сесії обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін, коментуючи дії народного депутата України Ігоря Швайки (ВО "Свобода").

Міська станція швидкої допомоги приєднана до Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

Сьогодні у ході засідання сесії облради КЗОЗ «Харківська міська станція екстреної медичної допомоги» приєднана до КЗОЗ «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» як відокремленого структурного підрозділу. Як зазначив сьогодні заступник голови ХОДА Ігор Шурма, цей проект дозволить у межах законодавства урегулювати роботу медичних працівників. «Для того, щоб 1 січня мали право вийти на роботу всі люди, які працюють у бригадах швидкої і невідкладної допомоги, щоб вони були забезпечені медикаментами та паливно-мастильними матеріалами та отримали заробітну плату за свою роботу, потрібно пройти певну процедуру. Відповідно до законодавства у Харківській області і Україні в цілому створюється єдина вертикаль структури надання екстреної медичної допомоги», – зазначив він.

На оплату енергоносіїв та виплату зарплат працівникам бюджетної сфери Харківщини додатково направлено більше 125 мільйонів гривень

На Харківщині для виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери та оплату енергоносів бюджетним установам додатково направлено 125,3 мільйони гривень. З них 90 мільйонів гривень було отримано з державного бюджету, решту 35 мільйонів гривень було виділено з обласної казни. Рішенням сесії Харківської обласної ради сьогодні ці кошти було розподілено між районами та містами Харківської області, - повідомив у ході пленарного засідання начальник Головного фінансового управління Харківської облдержадміністрації Сергій Овсянников. «Додаткові кошти та залишок коштів додаткової дотації загальною сумою 125,3 млн. грн. спрямовуються до бюджетів районів та міст області і обласного бюджету на забезпечення виплат в першу чергу на заробітну плату працівникам бюджетних установ з метою недопущення виникнення кредиторської заборгованості», - підкреслив він.

Архів документів