Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Найближчим часом забезпеченість шкіл Харківської області Інтернетом досягне 100%

Про це повідомив у програмі обласного телебачення «Час влади» заступник голови ХОДА Євген Савін. Він зазначив, що в даний час до Інтернету підключені 92-94% шкіл. «Останні 2 роки ми серйозно займаємося забезпеченням Інтернетом і створенням можливостей для користувачів бібліотек. Сьогодні бібліотека стала місцем, де можливо поспілкуватися з іншими районами, ми навіть проводили міжрайонні відеоконференції. Це був пілотний проект, ми зараз допрацьовуємо технічні можливості і будемо запрошувати до спілкування письменників. З авторами книг, які ми будемо передавати в бібліотеки, безпосередньо з районів області зможуть спілкуватися люди. Це одне з багатьох завдань, які ми можемо вирішити за допомогою Інтернету», – підкреслив Євген Савін.

Події дня

Сьогодні, 18 січня, об 11:00 у  Харківській хореографічній школі (вул. Єсеніна, 8-Б) відбудеться нарада з питань реалізації Указу Президента України Віктора Януковича «Про проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості» за участю Уповноваженого Президента України з прав дитини Юрія Павленка. По закінченню наради відбудеться брифінг для ЗМІ; о 15:00 у малій залі Будинку рад (вул.Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться селекторна нарада ХОДА із порядком денним: 1. Про хід створення в області об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. 2. Про стан розрахунків теплопостачальних підприємств Харківської області за природний газ, спожитий у опалювальному періоді 2012/2013 років.

У Харкові стартував етап Східноєвропейського Кубку з лижних гонок

Сьогодні на спортивній лижній базі ОСК «Темп» стартував третій етап Східноєвропейського Кубку з лижних гонок сезону 2012-2013 рр. Участь у церемонії відкриття взяв заступник начальника Головного управління у справах сім`ї молоді та спорту ХОДА – начальник управління у справах фізичної культури та спорту Сергій Христоєв, перший віце-президент Федерації лижного спорту України Володимир Малежик та технічний делегат Міжнародної федерації лижного спорту Андрій Нестеренко. «Від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна вітаю всіх учасників змагань. Нам дуже приємно в черговий раз приймати етап Східноєвропейського кубку з лижних гонок. Ці змагання стають традиційними і все більш популярними. Бажаю всім учасникам швидкої лижні, і нехай переможе найсильніший!»- Зазначив Сергій Христоєв.

Споживачі області розрахувались за надані в 2012 році послуги водопостачання та водовідведення на 96,1%

Станом на 17 січня рівень розрахунків споживачів області за надані протягом 2012 року послуги водопостачання та водовідведення склав 96,1%, у т. ч. населення – 96,5%, установ, які фінансуються з державного бюджету, – 102,8%, з місцевих бюджетів – 101,6%, інших споживачів – 92,7%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Заборгованість населення за послуги водопостачання та водовідведення склала 14,2 млн. грн. (м. Харкова – 11,9 млн. грн.); госпрозрахункових споживачів – 18 млн. грн. (м. Харків – 18 млн. грн.).

Рівень розрахунків споживачів області за надані у 2012 році послуги теплопостачання склав 77,9%

З початку опалювального періоду 2012/2013 рр. станом на 17 січня рівень розрахунків споживачів області за надані послуги теплопостачання склав 77,9%, у т.ч. населення – 63,3%, установ, які фінансуються з державного бюджету, – 102,1%, з місцевих бюджетів – 85,5%, інших споживачів – 106,6%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Заборгованість населення за послуги теплопостачання склала 160,8 млн. грн., в т.ч. по м. Харкову – 146,9 млн. грн., установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, – 24,8 млн. грн., в т.ч. м. Харків – 15 млн. грн., з державного бюджету, – 3,2 млн. грн., госпрозрахункових споживачів – 4 млн. грн., в т.ч. м. Харків – 0,5 млн. грн.

40 млн. грн. буде виділено з держбюджету 2013 року на проведення водообміну у Краснопавлівському водосховищі

Про це під час відеоконференції на тему "Стан і проблеми реалізації державної політики щодо охорони вод від забруднення" повідомив заступник Міністра екології та природних ресурсів України Дмитро Мормуль. «У минулому році для проведення водообміну у Краснопавлівському водосховищі та здійснення технологічних попусків до р. Сіверський Донець з державного бюджету було виділено 34 млн. грн. На 2013 рік передбачено 40 млн.грн. Тож харків’яни будуть забезпечені водою нормативної якості»,- сказав Дмитро Мормуль.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Лозівському районі

Станом на 17 січня в Лозівському районі працює 8 котельних (100%), опалюються усі 76 об’єктів соціальної сфери: 24 школи, 17 дитячих садків та 35 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 52 житлові будинки (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах Лозівського району працюють диспетчерські служби.

Угоду між урядом України та інвесторами нетрадиційного видобутку газу на Харківщині планується підписати до кінця січня

Як повідомив сьогодні в ході брифінгу Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков, на засіданні Кабінету міністрів на підставі того, що Донецька і Харківська обласні ради затвердили проект угоди, він буде розглянутий і затверджений як остаточний. Найімовірніше, що угода між урядом України та інвесторами – компаніями «Shell» і «Надра Юзівська» – буде підписана до кінця січня. «Після цього почнеться складання техзавдання, геологічного завдання, проект геологічного вивчення, включиться в роботу місцева громадськість та органи місцевого самоврядування, екологічні організації як суспільні, так і державні. Проект буде розроблятися, потім – проходити всі стадії узгодження. Буде проведено велику кількість різних експертиз і тільки по завершенні всіх цих робіт буде закладена перша свердловина і почнуться розвідувальні роботи по другій», – зазначив він.

У розробці родовищ газу в Харківській області компанія «Shell» буде використовувати не менше 80% українських матеріалів і послуг

Як заявив сьогодні в ході брифінгу за підсумками сесії Харківської обласної ради Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков, при нетрадиційному видобутку газу на Харківщині буде максимально задіяна українська промисловість. «В угоді прописується, що не менше 80% закупівель послуг, робіт, товарів, - всього, що необхідно для ведення цього проекту, буде українського походження. Це робочі місця, розвиток економіки, соціальної сфери, і що важливо - це зниження ціни на газ. Для промислового регіону це дуже важливо, тому що це собівартість продукції, конкурентоспроможність товарів», - підкреслив міністр.

Харківщина вшановує пам'ять Євгена Кушнарьова

Сьогодні, в день шостої річниці трагічної загибелі колишнього голови Харківської облдержадміністрації Євгена Кушнарьова, харків'яни та мешканці області вшанували його пам'ять. Квіти до могили видатного політика і державного діяча поклали перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, заступник голови ХОДА Олег Анпілогов, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, керівники структурних підрозділів ХОДА та міськвиконкому, представники місцевого самоврядування, політичних партій, громадських організацій.

Харківська облрада погодила проект угоди про розподіл вуглеводнів між Україною, компанією «Шелл» та ТОВ «Надра Юзівська»

Сьогодні в ході сесії Харківської облради депутати ухвалили рішення «Про погодження проекту угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Юзівська, між державою Україна, компанією «Шелл Експлорейшн енд Продакшн Юкрейн Інвестментс (IV) Б. В.» та ТОВ «Надра Юзівська». Ця угода буде регулювати юридичні взаємовідносини між державою та інвесторами, де прописані всі екологічні, соціальні та інші вимоги до інвесторів.

На нетрадиційну розробку родовищ газу в Харківській області не буде витрачено жодної копійки бюджетних коштів

Як заявив сьогодні в ході сесії Харківської обласної ради Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков, ні державний, ні обласний бюджети не зазнають жодних втрат від розробки родовищ газу на території області. За його словами, згідно з угодою, всі фінансові ризики несе інвестор. «Жодної копійки з державного бюджету на цей проект не піде. Всі фінансові, екологічні ризики несе інвестор. Держава не несе жодних втрат, якщо не буде комерційного відкриття. Компанія просто втратила ці гроші, ми потиснули один одному руки, подякували і будемо думати про інші проектах. Але держава жодним чином не несе відповідальності, виключаючи випадок, якщо вона не виконає взяті на себе зобов'язання в плані дозвільних документів», - зазначив Олег Проскуряков.

Нетрадиційний видобуток газу в Харківській області принесе в державний та місцевий бюджети не менше 150 млрд. грн. прибутку

Як повідомив сьогодні в ході сесії Харківської обласної ради Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков, нетрадиційний видобуток газу на території Харківщини передбачає значні надходження до державного та обласного бюджетів. «Початковий етап розвідки - 5 - 6 років, мінімальний обсяг інвестицій - 410 мільйонів доларів, планується 15 розвідувальних свердловин. Після цього, якщо буде комерційне відкриття, і ми захистимо запаси нетрадиційних вуглеводнів, вже буде розроблятися проект розробки даних площ. Базовий сценарій компанії «Shell» передбачає більше 10 млрд. доларів, оптимістичний - більше 50 млрд. доларів. Протягом 10 років за базовим сценарієм ми можемо наростити видобуток сланцевого газу до 10 млрд. кубічних метрів на рік, а на піку видобутку років через 20 дійти до 25 мільярдів кубічних метрів. Також оптимістичний сценарій передбачає, що розробка може тривати 25 років. При цьому до всіх бюджетів, як місцевого, так і державного, надійде не менше 150 мільярдів гривень прибутку», - повідомив він.

Внесено зміни до обласного бюджету на 2013 рік

Сьогодні в ході пленарного засідання позачергової сесії обласної ради депутати внесли зміни до обласного бюджету на 2013 рік. Зокрема, за рахунок перерозподілу коштів по галузі «Охорона здоров’я» надана цільова субвенція обласному бюджету Полтавської області в сумі 1 млн. 764,9 тис.грн. для компенсації витрат Полтавській обласній клінічній психіатричній лікарні ім. О.Ф. Мальцева за надання спеціалізованої психіатричної допомоги хворим Харківської області. Також цільова субвенція надана міському бюджету міста Куп’янськ в сумі 113,890 тис.грн. для компенсації витрат Куп’янської центральної міської лікарні за надання послуг з прання та приготування їжі хворим Обласного протитуберкульозного диспансеру №5.

На Харківщині працює 188 пунктів обігріву

Як повідомляє Департамент цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації, на сьогодні у населених пунктах області відкрито 188 пунктів обігріву – усі стаціонарні. За добу по допомогу звернулось 5 осіб. Всього за період холодів по допомогу звернулось 2685 осіб.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за добу було розчищено від снігу 299,7 км автодоріг, у тому числі 279,5 км місцевого та 20,2 км державного значення. Було використано для забезпечення безпечного проїзду 128,66 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювала 81 одиниця техніки та 118 дорожніх робітників. Станом на ранок 17 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 17 січня, о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему "Стан і проблеми реалізації державної політики щодо охорони вод від забруднення". О 17:30 на ОСК "Темп" (вул. Батумська, 16) відбудеться церемонія відкриття третього етапу Східноєвропейського Кубку з лижних гонок.

Рівень розрахунків підприємств водопровідно-каналізаційного господарства за спожиту у 2012 році електричну енергію склав 132%

Рівень розрахунків підприємств водопровідно-каналізаційного господарства області та м. Харкова перед АК «Харківобленерго» за спожиту електричну енергію з початку 2012 року станом на 1 січня склав 132%. Загальна заборгованість за спожиту електричну енергію підприємств водопровідно-каналізаційного господарства склала 96,5 млн. грн. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Звільнено п’ятьох голів районних державних адміністрацій Харківської області

Сьогодні з посади голови районної державної адміністрації звільнено: голову Валківської РДА Миколу Малявіна, голову Дергачівської РДА Віталія Алексейчука, голову Кегичівської РДА Андрія Хвесика, голову Сахновщиської РДА Володимира Болюка та голову Красноградської РДА Миколу Муригіна. Відповідні розпорядження підписав Президент України Віктор Янукович.

Майбутній Вовчанський ФОК стане центром фізичної культури району

В ході робочої поїздки до Вовчанського району заступник голови ХОДА Євген Савін ознайомився з ходом будівництва багатофункціонального фізкультурно-оздоровчого комплексу. Аналогічний ФОК, як пілотний проект, було побудовано у Борівському районі.  Існуючих у Вовчанському районі спортивних об’єктів не вистачає для того, щоб задовольнити потреби мешканців в заняттях фізичною культурою та спортом, тому район було обрано для реалізації другого проекту з будівництва фізкультурно-оздоровчого комплексу. За умови повного та своєчасного фінансування, комплекс буде введено в експлуатацію до кінця поточного року.

У Харкові відбудеться нарада щодо проведення в Україні Року дитячої творчості

Харківська область – перша в Україні, де відбудеться нарада з питань реалізації Указу Президента України Віктора Януковича «Про проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості». Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «Харківська область обрана для проведення наради не випадково, оскільки тут один з найвищих у країні рівень охоплення дітей позашкільною освітою – більше 45%, та 100% позашкільних закладів заповнені вихованцями», – зазначив він. Ця нарада відбудеться 18 січня об 11:00 за участю Уповноваженого Президента України з прав дитини Юрія Павленка у приміщенні Харківської хореографічної школи (вул. Єсеніна, 8Б).

Протягом 2012 року на Харківщині приватизували свої кімнати 16,5% мешканців гуртожитків

В Харківській області загальна кількість мешканців, які проживають більше 5 років у гуртожитках та згідно з Законом України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків» мають право на приватизацію своїх помешкань, складає 8758 осіб. Протягом 2012 року приватизували свої кімнати 1450 мешканців гуртожитків або 16,5% від загальної кількості. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, протягом 2012 року до комунальної власності територіальних громад Харківської області було прийнято 3 гуртожитки загальною площею 4,5 тис. кв. м.

Реконструкція Коробочкинського навчально-виховного комплексу практично завершена

На даний час роботи з реконструкції навчального закладу виконано практично на 100%. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. У березні заплановано проведення робіт з благоустрою прилеглої території. Після введення об’єкта в експлуатацію в ньому буде знаходитись 11 класів, їдальня, спортзал з роздягальнями і душем, актовий зал на 400 місць, бібліотека. Наразі проводиться оформлення дозвільної документації у відповідних службах.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Куп’янському районі

Станом на 16 січня в Куп’янському районі працюють 26 котельних (100%), опалюються усі 69 об’єктів соціальної сфери: 22 школи, 8 дитячих садків та 39 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 23 житлові будинки (100%).  

Будівництво нових елеваторів та зерносховищ - обов'язкова умова розвитку сільськогосподарської галузі Харківщини

У Харківській області діє 59 зерносховищ. Як зазначив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації Віталій Панов, на даний момент будівництво нових сучасних зерносховищ - одне з найважливіших завдань для розвитку АПК в області. «Загальний обсяг діючих в області зерносховищ становить 2 млн. 237,1 тис. тонн. Якщо говорити про врожай 2012 року, то на хлібоприймальні підприємства області надійшло на зберігання 1 млн. 558 тис. тонн зерна, тобто, у нас був резерв. Але я вважаю, зараз вже потрібно замислюватися про створення нових складів зберігання, тому що Міністерство АПК і губернатор Харківської області Михайло Добкін ставлять перед сільгоспвиробниками області завдання збільшення обсягів виробництва зернових культур, і для його виконання потрібні нові, більш сучасні склади зберігання, які зможуть конкурувати з існуючими за цінами на обробку і зберігання», - підкреслив він.

На Харківщині працює 188 пунктів обігріву

Як повідомляє Департамент цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації, на сьогодні у населених пунктах області відкрито 188 пунктів обігріву – усі стаціонарні. За добу по допомогу звернулось 13 осіб. Всього за період холодів по допомогу звернулось 2680 осіб.

У 2012 році Україна значно збільшила обсяг експорту зернових

Як зазначив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації Віталій Панов, будь-які квоти на реалізацію зерна вибивають Україну з ринку гравців сільгосппродукції. А утриматися на ринку сільгосппродукції і стабільно пропонувати своїм партнерам постійні обсяги продукції дуже важливо.

Озимі на полях Харківської області знаходяться в доброму стані

Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов. «У цілому рік дав добрі результати, але найбільш важливий той економічний результат, який отримують сільгосппідприємства – це дає їм можливість вкладати прибуток у подальший розвиток виробництва. Ми невипадково при складних погодних умовах отримали гідний урожай, тому що наші сільгосппідприємства використовують нові технології виробництва та підвищують аграрну культуру. Я сподіваюся, що ця тенденція збережеться, і надалі ми будемо тільки збільшувати обсяги виробництва. На сьогодні посіяні озимі в доброму стані. Будемо сподіватися на погодні умови, які дадуть нам можливість покращити результати», – підкреслив він.

Ціни на сільськогосподарську продукцію в Харківській області стабільні

Минулий сільськогосподарський рік для аграріїв Харківської області був досить непростим, і рівень виробництва зернових культур був нижчим, ніж у 2011 році. Урожай в цілому по Україні склав близько 46 млн. тонн зерна, на Харківщині – близько 2,7 млн. тонн. У той же час, це більше, ніж середній урожай в 2006-2010 роках – 2,3 млн. тонн. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов. За його словами, 15 районів Харківської області перевищили 100-тисячний рубіж по виробництву зернових культур: найбільший валовий збір у Вовчанському районі – 168,1 тис. тонн, Великобурлуцькому – 167,4 тис. тонн, Балаклійському – 146 тис. тонн і Куп'янському – 142,7 тис. тонн.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за добу було розчищено від снігу 257 км автодоріг, у тому числі 232 км місцевого та 25 км державного значення. Було використано для забезпечення безпечного проїзду 71,8 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 72 одиниці техніки та 101 дорожній робітник. Станом на ранок 16 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Архів документів