Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Аномальний крижаний дощ не завдав шкоди посівам озимих

«За оцінками вчених наших сільськогосподарських інститутів, аномальний крижаний дощ, який пройшов 22-23 січня, і вкрив крижаною кіркою всю Харківську область, в тому числі і ті землі, де засіяні озимі, з урахуванням того, що випав великий шар снігового покрову, не принесе нам багато шкоди. Дай Боже, щоб вони не помилилися. Я весну оцінюю тільки за погодними умовами для врожаю. Сподіваюся, що весна дасть нам хороші очікування, котрі виправдаються сходами озимих. Це реальний сектор, котрий наповнює казну і державну, і нашу», - зазначив під час традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін.

Для будівництва харківського метро планується залучити кошти Європейського банку реконструкції та розвитку

Одним із питань, які буде обговорювати 6 лютого на зустрічі з першим Віце-прем'єр-міністром України Михайло Добкін, стане питання подальшого будівництва метро в Харкові. «У тому проекті бюджету, який Верховна Рада ухвалила, грошей на будівництво метро немає, але приблизно в березні до нього будуть вноситися зміни, і я сподіваюся, що такий рядок з'явиться. Тим більше, що ми, використовуючи позитивний дніпропетровський досвід, зробили дуже багато для того, щоб під державну гарантію залучити на його будівництво гроші Європейського банку реконструкції та розвитку. Ми провели попередні переговори з представниками ЄБРР і отримали згоду з їхнього боку. Я також обговорив цю можливість із Міністром фінансів Юрієм Колобовим, і заручився його підтримкою», – сказав голова області.

За кошти, отримані від продажу стадіону «Металіст», ми побудуємо ряд необхідних нам об'єктів. Михайло Добкін

Про це повідомив в ефірі програми «Чай з губернатром» на ХОД ТРК голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Приблизна сума, за яку ми збираємося його реалізувати - це еквівалент 70 млн. доларів. Ці гроші підуть на розвиток нашого регіону. Принаймні, я обов'язково буду звертатися до глави держави, щоб він дозволив залишити всі без винятку кошти у нас. Раніше держава, фінансуючи Харківську область, все одно давала нам гроші не на «Металіст», а на програму соціально-економічного розвитку. А ми відривали від різних програм і спрямовували на стадіон, тому за великим рахунком ми компенсуємо ті втрати, які були. Завдяки продажу «Металіста» і стадіон залишиться у громади, і у регіону з'являться додаткові гроші, за рахунок яких ми побудуємо ще ряд об'єктів, які нам необхідні», - сказав Михайло Добкін.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, протягом доби було розчищено від снігу 1167 км автодоріг, у тому числі 724 км місцевого та 443 км державного значення. Було використано для забезпечення безпечного проїзду 885,97 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 104 одиниць техніки та 119 дорожніх робітників. Станом на ранок 1 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

В перспективі Україна зможе повністю відмовитися від імпортного газу

Під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі було підписано Угоду про розподіл видобутого нетрадиційним шляхом газу між компанією «Shell» і державою Україна, а також тими компаніями, які працюють сьогодні на Юзівському і Біляївському родовищах у Харківській області. Як зазначив у ході традиційної зустрічі з представниками регіональних ЗМІ «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Україна отримує абсолютно інші можливості. Вітчизняна наука не змогла забезпечити аналогічні технології виробникам, які промисловим способом видобувають вуглеводні, і Україна звернулася до інтелектуальної власності тих компаній, який давно видобувають газ нетрадиційним способом з дуже твердих порід в місцях більш глибокого залягання.

Головні завдання на 2013 рік - будівництво метро, реконструкція філармонії та ремонт доріг

«6 лютого у мене в Києві відбудеться зустріч з першим віце-прем'єр-міністром України Сергієм Арбузовим і практично всіма міністрами. Це нововведення. У Кабміні розписаний графік прийому керівників регіонів для того, щоб почути, які проблеми у них є, і знайти шляхи їх вирішення. Я не думаю, що ми зможемо вирішити усе, що накопичилося, але ми знайдемо відповіді на якісь з найбільш важливих питань - метро, філармонія, дороги, рухомий склад для «Міськелектротрансу», шкільні автобуси, медична допомога», - повідомив в ході традиційної зустрічі з представниками регіональних ЗМІ «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Події дня

Сьогодні, 1 лютого, о 15:00 у малій залі Будинку рад (вул.Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться селекторна нарада обласної державної адміністрації з питання "Про підсумки роботи в галузі тваринництва та виконання завдань районними державними адміністраціями, спрямованих на розвиток галузі".

Музей історії кіно міста Харкова буде відкритий після реконструкції кінотеатру «Боммер»

Про це повідомила начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич. Музей історії кіно міста Харкова розміститься на 2 поверсі кінотеатру «Боммер», після перепланування для нього буде відведена невелика зала. Вікторія Маренич повідомила, що в даний час ведеться збір майбутніх експонатів – книг, квитків, афіш, старих фотографій. Вже закуплені афіші та вхідні квитки на фільми, які демонструвалися на початку XX століття в трьох харківських кінотеатрах. Керівництво кінотеатру буде раде допомозі харків'ян, у яких могли зберегтися пам'ятки часів становлення в місті кінематографа.

У кінотеатрі «Боммер» буде відкрито перше в Харкові кінокафе

У ході прес-туру до кінотеатру «Боммер» начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич продемонструвала представникам ЗМІ залу на другому поверсі будівлі, де після реконструкції розміститься кінокафе. «У цьому приміщенні ми хочемо створити кінокафе – такі заклади існують в інших містах, а тепер воно з'явиться і в Харкові. У нас величезна кількість різних фотографій, які могли б ілюструвати перебування у нашому місті дуже відомих людей, – вони прикрасять інтер'єр цього закладу. Також тут буде невелика бібліотечка, яку ми вже почали збирати, і вільний доступ в Інтернет по wi-fi. Відвідувач зможе спокійно взяти чашку кави або чаю і поринути у світ кіно. Ніякої серйозної їжі кафе пропонувати не буде, оскільки приміщення не відповідає санітарним нормам для закладу громадського харчування», – повідомила Вікторія Маренич.

Кінотеатр «Боммер» відродить традиції старого доброго кіно

«"Боммер" – єдиний комунальний кінотеатр міста, що залишився, підтримує старі традиції. Будівля стара, вона потребує серйозного оновлення, що потребуватиме значних фінансових вкладень, але їй потрібно дати можливість і надалі існувати в якості кінотеатру, який ми знаємо впродовж багатьох років. У кожної людини є мрія. Моєю мрією відтепер стало зробити цю будівля сучасною, привабливою, подарувати їй нове життя», – заявила директор КП «Зустріч» Тетяна Пурдіч. За її словами, в даний час через відсутність опалення кінотеатр дає всього два сеанси на день у вечірній час – о 18:00 і о 20:00. Аналіз показав, що заповнюваність зали в минулому році склала приблизно 25% – у залі 132 місця, у тому числі 88 м'яких і 44 жорстких сидіння, 25 грн. складає вартість повного квитка і 20 грн. – квитка для пенсіонерів та студентів.

Галерея «Маестро» після реконструкції отримає нову назву

Після закінчення ремонтних робіт в приміщенні галереї «Маестро» вона отримає нову назву. Як повідомила 31 січня начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, оновлена ​​галерея отримає назву «Бузок», і запропонував таку назву голова ХОДА Михайло Добкін. «Як же ще може називатися галерея з виходом на алею почесних гостей міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень». Ми плануємо відкрити її в новому вигляді і під новою вивіскою на початку березня, і в цій галереї будуть представлені всі види мистецтва, включаючи роботи сучасних зарубіжних авторів», - повідомила Вікторія Маренич. За її словами, ремонтні роботи у галереї почнуться 1 лютого. На реконструкцію планується витратити близько 1 млн.грн., питання щодо їх виділення з обласного бюджету планується поставити перед депутатами облради на найближчій сесії.

14 лютого в Харкові відбудеться зустріч з акторами фільму «ТойХтоПройшовКрізьВогонь»

Під час V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень», який розпочнеться 17 травня 2013 року, в кінотеатрі «Боммер» відбудуться різні творчі зустрічі та майстер-класи. «Я вважаю, що це місце має послужити відродженню кінематографічного Харкова», – підкреслила 31 січня в ході прес-туру в кінотеатр начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич. «Також ми плануємо раз на місяць в рамках проекту «Харьковская сирень. PS» організовувати в «Боммері» творчі зустрічі з відомими людьми. 14 лютого ми запросили до Харкова групу акторів, які зіграли у фільмі режисера Михайла Іллєнка «ТойХтоПройшовКрізьВогонь». У цей день буде продемонстровано фільм і відбудеться творча зустріч з виконавцями головних ролей», – зазначила вона.

У Харкові стартував фестиваль «Вечори французького кіно»

31 січня в кінотеатрі «Боммер» відбулася церемонія відкриття фестивалю «Вечори французького кіно». Гостей фестивалю привітали начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич, директор КП «Зустріч» Тетяна Пурдіч і директор Французького інституту в Україні Алікс де Гассар. «"Вечори французького кіно" – це щорічний фестиваль, який проводиться в Україні вже у 8 раз. Він був ініційований в 2005 році, в якості дистриб'юторів і прокатників була запрошена фірма «Артхаус-трафік», яка успішно розвиває його досі. Ми сподіваємося, що французьке кіно, незважаючи на те, що сьогодні останній день січня, привнесе трохи французького шарму і тепла в серця харків'ян, і змусить їх згадати про те, що незабаром прийде весна», – зазначила Тетяна Пурдіч.

На повну реконструкцію кінотеатру «Боммер» необхідно 8 – 10 млн. грн.

За оцінками фахівців, на ремонт приміщень кінотеатру «Боммер» необхідно 8 – 10 млн. грн. Про це повідомила 31 січня в ході прес-туру до установи начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич. «Що являє собою кінотеатр «Боммер» можна прочитати в будь-якій енциклопедії, але найцікавіше тут побувати. Коли я вперше сюди зайшла, мене вразило, у який стан можна привести об'єкт, якщо не займатися ним близько 10 років. Тим не менш, сьогодні кінотеатр працює в нормальному режимі, хоча нам дуже і дуже хотілося б, щоб в найближчі кілька років він перетворився на сучасний потужний кінотеатр, що відповідає тим вимогам, які пред'являються до кінотеатрів в Європі та Америці», – зазначила вона.

Представлений новий директор кінотеатру «Боммер»

31 січня начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич представила нового директора КП «Зустріч» Тетяну Пурдіч, яка до цього працювала заступником директора КП «Регіональний інформаційний центр». «Ми раді вас вітати в найкращому місці нашого міста. Кінотеатр «Боммер» – це частина кінематографічної історії Харкова. Хочу представити вам директора комунального підприємства «Зустріч» – так насправді офіційно іменується підприємство, яке керує кінотеатром «Боммер» – Тетяну Едуардівну Пурдіч. В даний час підприємство підпорядковане Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації, але за рішенням губернатора Михайла Добкіна в майбутньому його буде курирувати управління у справах преси та інформації. І ми докладемо всі сили для того, щоб повернути його до яскравого і насиченого життя, що вирувало тут ще століття тому», – підкреслила Вікторія Маренич.

Харківські лучники встановили новий рекорд світу

На чемпіонаті України зі стрільби з луку, що відбувався 29 - 31 січня в м.Черкаси, зустрілися близька 200 спортсменів з 12 областей України. Жіноча збірна Харківської області у складі Тетяни Бережної, Ніни Мильченко та Марини Веселовської не тільки здобула перемогу, а ще й встановила новий світовий рекорд, набравши 236 очок з 240 можливих. Друге місце у командних змаганнях здобула харківська команда у складі Вікторії Коваль, Юлії Захарченко та Дар’ї Павліченко. Чемпіонами України 2013 року серед чоловіків став Віктор Рубан, серед жінок - Вікторія Коваль. У особистих змаганнях серед жінок бронзу завоювала Юлія Захарченко.

Протягом 2,5 років всі пам'ятки архітектури Харківщини планується занести до державного реєстру

На території Харківської області 7890 пам'яток архітектури, з них 75 - національного значення. Згідно з чинним законодавством, реконструкцію таких будівель можна проводити лише за умови, що об'єкт занесений до державного реєстру пам'яток архітектури. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомів начальник управління містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабінович. «Для того, щоб внести будівлю в реєстр треба провести серйозну роботу з її технічної оцінки, паспортизації. В ході роботи було виявлено 52 об'єкти, які треба виключити зі списку - 80% з них вже існує лише на папері, а 27 будівель внести до списку пам'яток архітектури. Щоб занести весь список нам необхідно близько 3,5 млн. грн. Поки ми працюємо за рахунок обласного та районних бюджетів, намагаємося знайти кошти з різних джерел, не тільки бюджетних. Ця робота ведеться зараз по блокам, і протягом 2,5 років ми плануємо повністю занести наші пам'ятники в реєстр, щоб потім ми могли працювати у всіх державних програмах», - сказав Михайло Рабінович.

Харківський кінотеатр «Боммер» стане центром кіномистецтва

Як наголосила сьогодні начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, після реконструкції кінотеатр «Боммер» буде головним центром кіномистецтва в Харкові, де можна буде не лише побачити якісні фільми, але й ознайомитися з історією кіно Слобожанщини. В рамках V кінофестивалю «Харьковская сирень» тут буде відкрито Музей історії кіно міста Харкова. Вікторія Маренич зазначила, кінотеатр «Боммер», що має давню і славну історію, збереже своє головне призначення - бути кіноцентром, де харків'яни могли б дивитися нові роботи сучасних режисерів. Після реконструкції тут буде сучасний зал, гідний кіноісторії Харкова.

Інфраструктура Харкова готова до проведення Євробаскета-2015

Як підкреслив у своєму виступі під час прес-конференції начальник управління містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабінович, після проведення Євро-2012 Харків отримав ряд позитивних відгуків від європейської громадськості. «У Харкові створена інфраструктура. Тому була подана заявка на те, щоб стати приймаючим містом під час проведення чемпіонату з баскетболу. Найближчим часом питання має бути вирішене. Якщо воно вирішиться позитивно, є необхідність будівництва в Харкові баскетбольної арени мінімум на 6 тисяч глядачів. Ця робота сьогодні вже ведеться. Аналізуються майданчики, вибираються проектні напрямки для того, щоб у разі позитивного вирішення цього питання на рівні уряду буквально з весни можна було починати будувати. У квітні 2015 року арена має бути готова», - сказав Михайло Рабінович.

У Харкові визначено перспективні для освоєння райони

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив начальник управління містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабінович. «Згідно з детальним планом розвитку території міста Харкова перспективним до освоєння є район Левада, центральна частина міста та район станції метро "Імені академіка Барабашова". Зокрема, в одному з планів виявлений транспортний вузол. На базі цієї роботи виділена розв'язка в районі станції метро "Київська". Ця тема дуже активно підтримана. Сьогодні йде пошук коштів. Якщо фінансове питання буде вирішено, то буквально в цьому році будуть розпочаті роботи. Йдеться про появу додаткового зв'язку житлового масиву з центральною частиною міста», - сказав Михайло Рабінович.

На Харківщині до кінця цього року всі райони та населені пункти області будуть мати схеми розвитку території і генеральні плани

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабінович, в 2012 році набув чинності Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності». Згідно з ним вести інвестиційну діяльність, оформляти земельні ділянки, вести будівництво на тих ділянках, де відсутня містобудівна документація, в якій прописується чітке цільове призначення земельних ділянок і окремих функціональних зон, забороняється.

На Харківщині готуються до реалізації другого етапу програми «Доступне житло»

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив начальник управління містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації Михайло Рабінович. «Ми підібрали 10 майданчиків, які заявили в Києві для участі у другому етапі програми «Доступне житло» - будівництво з нуля. За цією схемою до майданчика за бюджетні кошти підводять усі необхідні інженерні мережі, що зменшує загальну вартість будівництва і, відповідно, житла. Ми сподіваємося на співфінансування з боку держави. У нас є три майданчики в області і сім майданчиків на території Харкова. Загальна площа земельних ділянок - 70 га», - сказав він.

Стан розрахунків споживачів області за надані з початку 2013 року послуги водопостачання та водовідведення становить 71,1%

Станом на 31 січня рівень розрахунків споживачів області за надані з початку 2013 року послуги водопостачання та водовідведення склав 71,1%, у т.ч. населення – 88,3%, госпрозрахункових споживачів – 86,2%. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. Заборгованість населення склала 3,8 млн. грн. (м. Харкова – 2,7 млн. грн.), установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, – 3,1 млн. грн. (м. Харкова – 2,9 млн. грн.), з державного бюджету – 4,1 млн. грн. (м. Харкова – 4,0 млн. грн.), госпрозрахункових споживачів – 3 млн. грн. (м. Харкова – 3 млн. грн.).

Харківська область посіла 2-е місце у рейтингу конкурентоспроможності регіонів, складеному Фондом ефективного управління

Сьогодні відбулася традиційна зустріч голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з представниками регіональних ЗМІ «Чай з губернатором». В її ході обговорювалися питання реформування медицини, розвитку агропромислового комплексу, перспективи промисловості, будівництво метро, ​​ремонт доріг та капітальні інвестиції в Харківську область. У своєму вступному слові Михайло Добкін повідомив, що на форумі в Давосі Фонд ефективного управління, який традиційно оцінює регіони України по конкурентоспроможності, представив звіт, на висновки якого будуть спиратися консалтингові компанії та будуть керуватися бізнесмени при виборі країни і регіону для вкладення інвестицій.

Ми створимо всі умови для підготовки Анни Ушеніної до наступних перемог. Михайло Добкін

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зустрівся з 14-ю чемпіонкою світу з шахів Ганною Ушеніною. Михайло Добкін привітав Ганну з отриманням Ордена княгині Ольги та побажав подальших перемог та успіхів. У ході зустрічі також обговорювалися питання створення умов для тренувань Анни Ушеніної. «Спорт це величезна праця. Для того, щоб досягати високих результатів, необхідна сучасна тренувальна база. Ми створимо всі необхідні умови для підготовки Анни Ушеніної до змагань, щоб вона й надалі своїми перемогами прославляла Харківщину та Україну», - зазначив Михайло Добкін.

Споживачі області розрахувались за надані в опалювальному періоді 2012/2013 років послуги теплопостачання на 70%

З початку опалювального періоду 2012/2013 років станом на 31 січня рівень розрахунків споживачів області за надані послуги теплопостачання склав 70,0%, у т.ч. населення – 66,6%, установ, які фінансуються з державного бюджету – 73,8%, з місцевих бюджетів – 65,4%, інших споживачів – 97,4%. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. Заборгованість населення за послуги теплопостачання склала 199,7 млн. грн., в т.ч. по м. Харкову – 179,1 млн. грн., установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, – 80,7 млн. грн., в т.ч. м. Харків – 54,6 млн. грн., з державного бюджету – 37,2 млн. грн., в т.ч. м. Харкова – 30,8 млн. грн., госпрозрахункових споживачів – 4,4 млн. грн., в т.ч. м. Харків – 0,4 млн. грн.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у м. Лозова

Станом на 31 січня в м. Лозова працюють 17 котельних (100%), опалюються усі об’єкти соціальної сфери (31 заклад – 100%): 16 дитячих закладів, 14 шкіл та 1 лікувальний заклад. До централізованого теплопостачання підключено 326 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на  КП «Житлова управляюча компанія» Лозівської міської ради працює диспетчерська служба, телефон (05745) 2-52-32.

Харківські фахівці стали переможцями у Всеукраїнському конкурсі програм для мистецьких навчальних закладів

Харківська школа сучасних театрально-сценічних напрямів стала переможцем Всеукраїнського конкурсу навчальних програм для початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів за напрямом “Театральне мистецтво” у 2012 році. Їх програма “Основи сценічної мови” (автори Мурзіна З.М., Тищенко І.В.) посіла друге місце у конкурсі та поділила перемогу з 4-ма програмами з інших областей країни. Перше місце, за рішенням Експертної Ради, не присуджувалось нікому.

Легкоатлети Харківщини вибороли перше місце на Кубку України з багатоборства

29-30 січня 2013 року в місті Запоріжжя відбувся командний чемпіонат України та Кубок України з багатоборства, в якому брали участь збірні команди Харківської області. Переможцем в бігу на 60 метрів серед чоловіків з результатом 6.76 сек. став Ігор Бодров. Друге місце у потрійному стрибку серед чоловіків з результатом 16м 10см виборов Євген Семененко. Також слід відмітити срібну призерку у стрибках з жердиною серед жінок Марину Килипко, яка стрибнула на 3м 90см і вперше виконала норматив «майстра спорту України».

Сьогодні стартує фестиваль «Вечори французького кіно»

Сьогодні в кінотеатрі «Боммер» відбудеться церемонія відкриття фестивалю «Вечори французького кіно». У 2013 році «Вечори французького кіно» відбудуться вже у 8-й раз. Триватиме фестиваль до 6 лютого. Фільми демонструватимуться з оригінальною озвучкою та українськими субтитрами. Початок сеансів о 18:00 і 20:00.

Архів документів