Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Нові соціальні ініціативи Президента України спрямовані у майбутнє країни - дітей

«На засіданні Уряду 27 лютого цього року мною висунуто нові соціальні ініціативи, спрямовані у майбутнє - для наших дітей. Ми робимо стратегічну інвестицію у тих, хто будуватиме і розвиватиме Україну практично до кінця 21 століття», - зазначив сьогодні на підсумковій прес-конференції Президент України Віктор Янукович.

Державна програма активізації розвитку економіки має змінити модель соціально-економічного розвитку України

Стратегічна мета нової Державної програми активізації розвитку економіки, яку за дорученням Президента розробив Уряд, полягає в тому, щоб змінити модель соціально-економічного розвитку країни, забезпечити зростання національної економіки за рахунок впровадження інновацій, розкриття інвестиційного потенціалу. Про це повідомив Президент України Віктор Янукович. На його думку, єдиний шлях до цього – підвищення конкурентоспроможності національного товаровиробника, забезпечення радикального покращення інвестиційного клімату.

Протягом останніх 3 років середньомісячна заробітна плата зросла на 59%

Про це повідомив під час підсумкової прес-конференції Президент України Віктор Янукович. «Розвиток реального сектору економіки дозволив реалізовувати політику соціальної справедливості і підвищити стандарти життя населення. Протягом останніх 3 років середньомісячна заробітна плата зросла на 59%. Якщо у 2010 році вона складала 2239 грн., на сьогодні – 3025 грн. Ми постійно працюємо над скороченням заборгованості із заробітної плати. Порівняно з 2010 роком на кінець минулого року вона зменшилась на 324 млн. грн.», – зазначив він.

З 2010 року доходи Державного бюджету збільшились більше ніж на 100 млрд. грн.

«Ми забезпечили зростання ВВП. У порівнянні з показником на 1 січня 2010 року торік він збільшився більш ніж на 487 млрд. гривень, або на 53%. В той час як темп росту економіки Єврозони у 2012 році впав на піввідсотка, в Україні він залишився позитивним. Ми побороли інфляцію, рівень якої торік склав мінус 0,2%, тобто була невеличка дефляція. Знизили рівень дефіциту бюджету. У порівнянні з 2010 роком він зменшився у 1,5 рази - майже з 6% до 3,8% торік. Продовження росту економіки та оздоровлення державних фінансів сприяло зростанню доходів Державного бюджету. З 2010 року вони збільшились більш ніж на 100 млрд. грн.», - зазначив сьогодні на прес-конференції Президент України Віктор Янукович.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Красноградському районі

Станом на 1 березня в Красноградському районі працює 15 котельних (100%), опалюються усі 66 об’єктів соціальної сфери: 23 школи, 13 дитячих та 30 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 132 житлових будинки (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах Красноградського району працюють диспетчерські служби: Красноградське підприємство теплових мереж телефон (05744) 7-34-09, Красноградське КП «Водоканал» телефон (05744) 7-12-93, Красноградське житлове ремонтно-експлуатаційне підприємство (05744) 7-08-42.

Реалізація реформ в Україні буде активно продовжуватися

Сьогодні в ході підсумкової прес-конференції Президент України Віктор Янукович підкреслив, що реалізація реформ в Україні буде активно продовжуватися. «Нам треба йти цим шляхом. Реформи не проводяться за рік, за два, за три - треба постійно рухатися вперед, шукати інновації. Прискорений розвиток економіки можливий тільки тоді, коли ми будемо прискорено розвивати країну, вкладати кошти», - зазначив Віктор Янукович.

Нам вдалося розпочати модернізацію, яку країна чекала майже 20 років. Віктор Янукович

Як зазначив сьогодні під час підсумкової прес-конференції Президент України Віктор Янукович, останні три роки для нашої країни були непростими. «Починаючи з 2010 року, ми балансували, можна сказати, над прірвою і з дуже складної ситуації потихеньку виходили на позитивний, стабільний розвиток країни. Але найголовніше, що поряд з жорсткими антикризовими заходами нам вдалося врешті-решт розпочати модернізацію нашої країни - модернізацію, яку країна чекала майже 20 років», - підкреслив Віктор Янукович.

Сьогодні на дорогах області щодня працює в середньому 23 ремонтні бригади

Про це в програмі ХІД ТРК «Час влади» сказав директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Роман Грива. «Ремонтні роботи з ліквідації ямковості на дорогах розпочаті відразу після сходу снігу. Вже ліквідовано 11 тисяч квадратних метрів ям. У нас повністю забезпечено проїзд на трасі Харків – Київ від Харкова до Полтавської області, ведуться роботи як на інших дорогах державного значення, так і на комунальних дорогах. В першу чергу ліквідуються ті вибоїни, які серйозно впливають на безпеку руху», – сказав Роман Грива.

Майже 124 млн. грн. передбачено у держбюджеті на утримання та ремонт доріг Харківської області в 2013 році

«123 млн. 718 тис. грн. передбачено держбюджетом цього року на утримання та ремонт доріг Харківської області. Зараз відбувається процес розподілу цих коштів. Так по м. Харкову перелік об'єктів на суму 54 млн. 846 тис. грн. вже затверджений. На узгодженні знаходяться відповідні списки по районах області та містах обласного значення, мова йде про 32 млн. 850 тис. грн.», – повідомив в програмі «Час влади» на ХОД ТРК директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Роман Грива. Також на найближчу сесію обласної ради, яка відбудеться 5 березня, Департамент підготував на підставі пропозицій райдержадміністрацій список доріг для проведення капітального та поточного ремонту на суму 36 млн. 22 тис. грн., які будуть виділятися з обласного бюджету.

Хід опалювального сезону в Харківській області знаходиться під постійним контролем влади

Як повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури Роман Грива, Департамент здійснює щоденний моніторинг проходження опалювального сезону в кожному районі та місті області, відповідні диспетчерські працювали як в Департаменті, так і в районних адміністраціях та комунальних підприємствах і департаментах Харківскої міськради. Крім того, в цьому році працювала диспетчерська служба і в ДП «Харківський облавтодор».

З початку року населення Харківської області розрахувалося за надані послуги теплопостачання на 139,5%

Про це розповів директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК. «Це свідчить про те, що населення сплачує зараз не тільки поточні платежі, але і виплачує ті борги, які накопичилися за минулі роки, – сказав Роман Грива. – Для підвищення мобілізації коштів від населення органи місцевого самоврядування спільно з підприємствами проводять постійну роз'яснювальну роботу та пропонують реструктуризацію заборгованості. А до злісних неплатників зараз застосовуються заходи з претензійно-позовної роботи».

Харківська область готується до проведення акції «За чисте довкілля»

По це директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива розповів в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК. Він повідомив, що в цьому році акція розпочнеться з середини березня, як тільки трохи потеплішає проте, підготовчі роботи проводяться вже зараз. «Вже відбулась нарада з районами, ми зараз об'їжджаємо область, складаємо плани робіт. Зійшов сніг, ми бачимо звалища сміття і вже почали їх ліквідовувати», – зазначив Роман Грива.

Заміна котелень на альтернативні види палива дозволить за опалювальний сезон зекономити до 20% бюджетних коштів

«У зв'язку із зростанням цін на газ в області проводиться робота з переведення джерел теплопостачання на альтеративні види палива. Більш точні цифри у нас будуть в кінці опалювального сезону, поки, за попередніми даними, це дозволить нам заощадити від 10 до 20% бюджетних коштів по тим установам, де ці нові котельні встановлені», – сказав директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива в програмі «Час влади» на ХОД ТРК. За його словами, у 2012 році за кошти приватного інвестора було проведено переоснащення топкової, яка забезпечує теплом загальноосвітню школу та дитячий садок пгт. Караван м. Люботин, а також побудована нова модульна котельня потужністю 800 кВт в м. Богодухові.

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 1 березня, об 11:00 у с. Таранівка Зміївського району відбудеться покладання квітів до Меморіалу гвардійців-широнінців та мітинг, присвячений 70-й річниці їхнього подвигу; о 15:00  в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться обласна селекторна нарада з питань: 1. Про організацію харчування дітей у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах. 2. Про хід виконання доручення голови обласної державної адміністрації за підсумками проведення обласної селекторної наради від 16.11.2012 з питання: «Про основні підходи до формування місцевих бюджетів по галузі «Освіта» 3. Щодо відновлення об’єктів клубного типу на селі та фінансування закладів культури області у 2012 році; о 15:00 у Національному університеті цивільного захисту України (вул. Чернишевська, 94, 2 поверх, Конференцзал НУЦЗУ) у рамках Всесвітнього дня цивільного захисту відбудеться брифінг "Цивільний захист та підготовка суспільства до попередження катастроф"; о 19:00 у великій залі Харківського національного університету мистецтв ім.Котляревського (площа Конституції,11/13) розпочнеться концерт до 20-річчя Молодіжного академічного симфонічного оркестру "Слобожанський".

Рівень розрахунків споживачів області за надані з початку 2013 року послуги водопостачання та водовідведення склав 143%

Станом на 28 лютого рівень розрахунків споживачів області за надані з початку 2013 року послуги водопостачання та водовідведення склав 143%, у т.ч. населення – 158%, установ, які фінансуються з державного бюджету – 99,4%, з місцевих бюджетів – 113,1%, інших споживачів – 149,3%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Зокрема, у населення, госпрозрахункових споживачів та установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, за 2013 рік заборгованість відсутня, а в установ, які фінансуються з державного бюджету, вона складає 0,1 млн. грн.

Якість продукції - одне з найголовніших питань на підприємствах харчової та переробної промисловості

Сьогодні Департамент агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації та ДП «Харківстандартметрологія» провели семінар-нараду «Впровадження та застосування систем управління безпечністю та якістю харчових продуктів на підприємствах харчової та переробної промисловості». Відкриваючи роботу семінару, перший заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Олена Кулик зазначила, що питання якості продукції на підприємствах харчової та переробної промисловості – сьогодні одне з найголовніших. Українці все більше віддають перевагу своїм, українським продуктам, і це зобов'язує виробників думати про якість. У Харківській області система НАССР запроваджена на 57 підприємствах, а законом передбачено, що система забезпечення безпечності та якості продукції на підприємствах харчової промисловості повинна бути обов’язково.

Мешканці Харківської області на 89,9% розрахувалися за надані в опалювальному періоді 2012/2013 років послуги теплопостачання

З початку опалювального періоду 2012/2013 років станом на 28 лютого рівень розрахунків споживачів області за надані послуги теплопостачання склав 89,9%, у т.ч. населення – 85,8%, установ, які фінансуються з державного бюджету – 90,2%, з місцевих бюджетів – 85,5%, інших споживачів – 117%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Заборгованість населення склала 88,4 млн. грн., в т.ч. по м. Харкову – 78,6 млн. грн., установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, – 46,5 млн. грн., в т.ч. м. Харків – 38,2 млн. грн., з державного бюджету – 15,1 млн. грн., в т.ч. м. Харкова – 10 млн. грн., госпрозрахункових споживачів – 3,5 млн. грн., в т.ч. м. Харків – 0,6 млн. грн.

В Україні планується створити Фонд гарантованих виплат заробітних плат по підприємствах-банкрутах

Як повідомила сьогодні в ході брифінгу за підсумками робочої поїздки в Харківську область Міністр соціальної політики України Наталія Королевська, на даний момент розглядається можливість створення Фонду гарантованих виплат заробітних плат по підприємствах-банкрутах, який дозволить уникнути нарощування заборгованостей на цих підприємствах. «За нашою концепцією співробітнику підприємства буде гарантована з боку держави виплата заборгованості із зарплати за 1 або 2 місяці в разі банкрутства підприємства», - повідомила Наталія Королевська.

Питання погашення заборгованості із заробітної плати буде розглядатися на урядовому рівні за участю Генеральної прокуратури

Комісія з питань погашення заборгованості із заробітної плати, стипендій, пенсій та інших соціальних виплат буде ініціювати розгляд питання про заборгованість із зарплати на засіданні Кабінету Міністрів. Про це сьогодні в ході брифінгу за підсумками робочої поїздки до Харківської області повідомила Міністр соціальної політики України Наталія Королевська. «Ми вирішили звернутися до уряду, Прем'єр-міністра з проханням окремо заслухати на засіданні уряду ситуацію по заборгованості із заробітної плати. Перед нами поставлено завдання до кінця 2014 року ліквідувати прострочену заборгованість. На 1 лютого сума перевищувала 1 мільярд гривень, і за січень ми побачили по деяких регіонах зростання заборгованості. При цьому Харківська, Донецька і Луганська області мають загальну заборгованість 386 мільйонів гривень, що становить третину заборгованості по всій країні. Ми сьогодні почули заступників губернаторів, керівників підприємств, керівників санації і вирішили наступне засідання комісії проводити спільно з Генеральною прокуратурою, Міністерством внутрішніх справ, Міністерством юстиції», - повідомила вона.

Найбільші боржники із виплати заробітної плати на Харківщині – державні підприємства

Питання виплати заборгованості із зарплати на Харківщині залишається досить проблемним. Найскладніша ситуація склалася на державних підприємствах, які розташовані в області, зокрема, найбільшими боржниками є підприємства концерну «Укроборонпром», – повідомила сьогодні у ході виїзного засідання Комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, стипендій, пенсій та інших соціальних виплат Міністр соціальної політики України Наталія Королевська.

Харківська область увійшла до числа регіонів, де максимально ефективно налагоджена робота екстреної медичної допомоги

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін взяв участь у Всеукраїнській селекторній нараді під головуванням Віце-прем'єр-міністра України Костянтина Грищенка. Нарада була присвячена питанням реалізації Закону України «Про екстрену медичну допомогу». На селекторній нараді Євген Савін зазначив, що всі питання, які стосуються виконання Закону, на Харківщині вирішуються в плановому порядку. Також він підкреслив, що в питаннях екстреної медичної допомоги місто і область успішно співпрацюють. Так, наприклад, міська диспетчерська доповнює роботу центральної диспетчерської області.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Коломацькому районі

Станом на 28 лютого в Коломацькому районі в роботі 2 котельні (100%), опалюються усі 17 об’єктів соціальної сфери: 4 школи, 4 дитячих та 9 лікувальних закладів. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

У Харкові найбільша кількість лікарів, ознайомлених з кримською оздоровчою практикою

Про це під час XXII Міжнародного туристичного ярмарку «Крим. Курорти. Туризм. 2013» повідомив Міністр курортів і туризму АР Крим Олександр Лієв. За його словами, Харківщина була першим регіоном України, де відбулися курси і були навчені лікарі. «За допомогою Харківської облдержадміністрації та мерії м. Харкова ми збирали фахівців з різних напрямків з області і міста, яких запрошували до Криму і проводили для них інфотур оздоровницями. У результаті на сьогоднішній день поняття про те, що, таке кримський санаторний продукт, отримали 120 харківських лікарів. Вони можуть призначати не тільки медикаментозне, але і санаторне лікування», – зазначив Олександр Лієв.

Харків входить до трійки найбільших туристичних партнерів Криму

Про це під час XXII Міжнародного туристичного ярмарку «Крим. Курорти. Туризм. 2013» повідомив Міністр курортів і туризму АР Крим Олександр Лієв. За його словами, Харків входить до трійки найбільших туристичних партнерів Криму, щорічно звідси до Криму їде більше 200 тисяч туристів. «Ми плануємо найближчим часом відкрити в Харкові курортно-туристичний офіс. Він буде знаходитися в центрі міста, щоб кожен міг зайти і дізнатися щось про Крим з перших вуст. Це повинно ще збільшити потік туристів до Криму», – підкреслив він.

Наше завдання – захистити людей від чиновників і керівників підприємств, які безвідповідально ставляться до своїх обов’язків. Наталія Королевська

Заборгованість із заробітної плати на сьогодні є гострою соціальною проблемою, яка потребує нагального вирішення, - зазначила сьогодні у ході виїзного засідання Комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, стипендій, пенсій та інших соціальних виплат Міністр соціальної політики України Наталія Королевська. «Заборгованість із заробітної плати - найгостріша соціальна проблема, яка сьогодні є в суспільстві. Я щодня отримую звернення людей, які вчасно не отримують заробітну плату. Такий стан справ є неприпустимим, і наше завдання – захистити людей від чиновників і керівників підприємств, які безвідповідально ставляться до своїх обов’язків. На попередньому засіданні 17 січня та на селекторній нараді 5 лютого були визначені завдання щодо погашення заборгованості із зарплати, але останні дані щодо сум заборгованості свідчать про відсутність позитивної динаміки у вирішенні цього питання», - зазначила Міністр.

Державне фінансування українського протезування в 2013 році буде збільшено

Протезування України перебуває на досить високому конкурентному рівні, але вимагає інвестування та державної підтримки. Про це повідомила сьогодні в ході брифінгу Міністр соціальної політики України Наталія Королевська. За її словами, в цьому році вся сфера протезування отримає з держбюджету понад 500 млн. грн., але цього все ще недостатньо, тому Міністерство буде подавати зміни до бюджету 2013 року для збільшення цієї суми як мінімум на 30 млн. грн.

У Харкові розпочалось виїзне засідання Комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати та інших соціальних виплат

У Харкові розпочалось виїзне засідання Комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, стипендій, пенсій та інших соціальних виплат під головуванням Міністра соціальної політики України Наталії Королевської. У засіданні беруть участь керівники державних органів та структур, курівники відповідних структурних підрозділів Харківської, Донецької та Луганської обласних адміністрацій, а також керівники найбільших підприємств названих регіонів.

Система розрахунку прожиткового мінімуму може бути змінена з 2014 року

В першу чергу в Україні необхідно змінити систему розрахунку прожиткового мінімуму. Про це повідомила сьогодні в ході брифінгу Міністр соціальної політики України Наталія Королевська. За її словами, Міністерством розроблено новий проект розрахунку прожиткового мінімуму, який буде відправлений на узгодження з іншими Міністерствами. «Будемо сподіватися, що вже в бюджет 2014 року увійде новий стандарт розрахунку», – підкреслила Наталія Королевська.

За 11 років роботи в штаті Техас компанія «Шелл» створила більше 400 тис. робочих місць

У ході візиту в штат Техас делегація Харківської області на чолі з головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним 27 лютого зустрілася з представниками Railroad commission Of Texas, яка є державним органом, що відповідає за транспорт, енергетику, видобуток корисних копалин, екологічну безпеку та інші питання.

Увага! Відеоконференцію відмінено

Відеоконференцію для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Здійснення розрахунків за спожиті енергоносії», яка повинна була відбутися сьогодні у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України, відмінено.

Архів документів