Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за добу було розчищено від снігу 377 км автодоріг, у тому числі 205 км місцевого та 172 км державного значення. Було використано для забезпечення безпечного проїзду 184,93 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 79 одиниць техніки та 113 дорожніх робітників. Станом на ранок 14 березня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Представлений новий начальник Головного управління МВС у Харківській області

Сьогодні у Харкові заступник Міністра внутрішніх справ України Сергій Лекарь представив особовому складу Головного управління МВС у Харківській області нового керівника управління – генерал-майора міліції Олега Демченка. У якості почесних гостей в урочистостях взяли участь перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, Харківський міський голова Геннадій Кернес, голова Харківської облради Сергій Чернов, прокурор Харківської області Геннадій Тюрін та інші. «Наказом Міністра внутрішніх справ генерал-майор міліції Віктор Козицький, який працював начальником Головного управління МВС у Харківській області, переведений для подальшого проходження служби у Сумську область. Я хотів би від імені Міністра та колегії МВС подякувати Віктору Івановичу за його роботу, сказати, що жодних недоліків у його службі не було відзначено, – заявив Сергій Лекарь. – Також хотів би довести до вас наказ про призначення генерал-майора міліції Олега Демченка начальником Головного управління МВС України у Харківській області. Олег Михайлович є кваліфікованим спеціалістом, і ми маємо певну надію на подальше покращення результатів регіону в цілому».

Події дня

Сьогодні, 14 березня, о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75) розпочнеться відеоконференція на тему: "Державний бюджет на 2013 рік. Соціальна складова"

На державному рівні вирішується питання щодо включення ХТЗ в лізингову програму

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА Сергій Авершин. «Ми націлені на те, щоб у першому або максимум за підсумками другого кварталу вирішити питання включення ХТЗ в державну лізингову програму, тому що зараз підприємство знаходиться в складному становищі. В зв'язку з тією політикою імпортозаміщення та захистом експорту, яку проводить Російська Федерація, тепер немає можливості забезпечити той обсяг продажу сільгосптехніки, який був раніше на території Росії. Заводу потрібен час, щоб знайти нових замовників. Ми будемо намагатися всіма силами пом'якшити цей удар через лізингову схему», - сказав Сергій Авершин.

У Харківській області буде створено кілька індустріальних парків

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин, створення індустріальних парків - це гарна можливість для розвитку певної території. За його словами, в Харківській області буде створено кілька індустріальних парків в різних районах.

У 2012 році Харківській області вдалося залучити 260 млн. дол. іноземних інвестицій

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин. За його словами, для всіх країн, які знаходяться на шляху розвитку економіки, питання залучення інвестицій дуже важливе.

На ремонт комунальних доріг Харківської області в 2013 році очікується одержання близько 150 мільйонів гривень з державного бюджету

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин, на даний момент ведуться переговори щодо суми державної субвенції для ремонту комунальних доріг Харківщини в цьому році. За його словами, очікується, що це буде не менше 150 мільйонів гривень.

80 млн. грн. будуть виділені з державного бюджету 2013 року на реалізацію першого етапу проекту «Село майбутнього»

«Загальний обсяг інвестицій складе близько 1,5 млрд. грн. На першому етапі реалізації проекту з держбюджету будуть виділені 80 млн. грн. Це може бути компенсація на ввезення якогось устаткування або частина державних гарантій для покриття кредиту, або інших цілей, передбачених техніко-економічними обгрунтуваннями цього проекту», - сказав сьогодні на прес-конференції директор Департаменту економіки і міжнародних відносин облдержадміністрації Сергій Авершин.

На будівництво метро в Харкові в 2013 році планується використати понад 400 мільйонів гривень

У 2013 році планується закінчити будівництво станції метро «Перемога». Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин, на завершення будівельних робіт буде використано більше 400 мільйонів гривень.

Харківська ОДА звернулася до Кабміну з пропозицією викупити цукор за рахунок держрезервів за ціною не нижче собівартості виробництва

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин, у зв'язку з постійним підвищенням ціни на газ вийшло так, що собівартість цукру виявилася вище ціни його реалізації на роздрібному ринку Харківської області. «Якщо в магазинах ми з вами зараз можемо купувати цукор від 5 грн. за кг, то вартість його виробництва - 6-7 грн. за кг. Виходить, що ця галузь зараз перебуває в кризовій ситуації. Ми зіткнулися з такою проблемою, що ніхто не знає чи варто засівати на наступний рік поля цією культурою, наскільки це доцільно робити. Тому це питання ми розклали на дві складові. Перша - ОДА звернулася з пропозицією в Кабмін з приводу можливості викупу цього цукру за рахунок держрезервів за ціною не нижче собівартості виробництва. Таким чином, держава може допомогти виробникам цукру перенести кризове явище до планування наступного маркетингового року. Друга пропозиція стосується квот випуску цієї продукції на наступний рік. Тут питання стоїть на державному рівні. Якщо цікаво державі підтримати цукрову галузь, її реконструкцію, оновлення технічних потужностей, тоді цій галузі треба приділяти увагу», - сказав Сергій Авершин.

На Харківщині в 2013 році будуть реалізовуватися великі проекти в різних галузях

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин, 2013 рік для економіки Харківської області, як і всієї країни в цілому, буде досить складним. Тим не менш, в регіоні буде вестися активна робота щодо реалізації низки стратегічно важливих для Харківщини проектів. «Зокрема, мова йде про реалізацію таких проектів, як «Село майбутнього», видобуток нетрадиційного газу, будівництво метро, реконструкція центральної частини міста. Також будемо вирішувати проблему з перевиробництвом цукру. Підготовлено ряд проектів соціально-гуманітарного блоку для отримання субвенцій у цьому році. Це стосується реформування охорони здоров'я, освіти, вирішення ряду питань житлово-комунального господарства. Вже передбачені в цьому році джерела фінансування великих проектів, пов'язаних із енергозбереженням», - розповів він.

У 2012 році економіка Харківської області впоралася з усіма основними завданнями

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин, незважаючи на складну економічну ситуацію в Україні і в світі в цілому, Харківщина в 2012 році змогла впоратися з усіма завданнями, які були поставлені перед регіоном. Зокрема, збільшилася дохідна частина бюджету, що дозволило збільшити видатки на найбільш важливі для мешканців області сфери.

На регіональному рівні приділяється особлива увага співробітництву з міжнародними організаціями

Про це сьогодні в ході засідання круглого столу «Стан упровадження стратегії з енергоефективності в Харківській області. Проблеми та перспективи» повідомив заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Денис Ткачов. «На регіональному рівні приділяється особлива увага співробітництву з міжнародними організаціями, в тому числі в сфері підвищення енергоефективності, використання альтернативних джерел енергії. З метою забезпечення реалізації на території Харківської області державної політики в сфері залучення, використання та моніторингу міжнародної технічної допомоги, у складі Департаменту економіки та міжнародних відносин вперше було створено сектор з координації міжнародної технічної допомоги та співпраці з міжнародними організаціями. Це невеличкий, але дуже потужний підрозділ, який вже працює над систематизацією роботи з міжнародними організаціями та міжнародною технічною допомогою, налагодженням співпраці з зазначеними організаціями та наданням консультаційно-інформаційно-методичної допомоги», - сказав Денис Ткачов.

Технологічне оновлення паливно-енергетичного комплексу Харківської області є одним із пріоритетних напрямків сталого розвитку регіону

Як зазначив сьогодні в ході засідання круглого столу «Стан упровадження стратегії з енергоефективності в Харківській області. Проблеми та перспективи» заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Денис Ткачов, основним документом, яким керуються ХОДА та облрада, є Стратегія сталого розвитку Харківської області до 2020 року, яка заклала пріоритети для розвитку регіону за кількома ключовими напрямами.

В Харківській області планується створення регіонального центру міжнародних програм та проектів

З метою поглиблення міжнародного та міжрегіонального співробітництва в сфері технічної допомоги в Харківській області планується створення регіонального центру міжнародних програм та проектів. Про це сьогодні в ході засідання круглого столу «Стан упровадження стратегії з енергоефективності в Харківській області. Проблеми та перспективи» повідомив заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Денис Ткачов.

Впровадження енергозберігаючих заходів у 2012 році дозволило заощадити близько 130 млн. грн.

Про це повідомив в ході засідання круглого столу з реалізації енергетичного компонента в рамках проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-II» в Харківській області начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Микола Муригін. За його словами, в рамках виконання регіональної програми підвищення енергоефективності в 2012 році в господарському комплексі бюджетної сфери було реалізовано 2034 енергозберігаючих заходи, на здійснення яких витрачено 428 млн. грн., в тому числі 413 млн. грн. власних коштів підприємств. Разом з тим було витрачено 4,2 млн. грн. з місцевих бюджетів, 5,2 млн. грн. з державного бюджету, 5,8 млн. грн. з інших джерел.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Сахновщинському районі

Станом на 13 березня в Сахновщинському районі автономно опалюються усі 62 об’єкти соціальної сфери: 21 школа, 9 дитячих та 32 лікувальних заклади. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

У поточному році в Харківській області буде приділено особливу увагу виробництву зерна

Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Україна увійшла в число найбільших країн – експортерів зерна. У поточному році країна планує розширити обсяг експортованого зерна і вийти на нові ринки його збуту. Для нашого регіону виробництво зернових є однією з «візитних карток». У 2012 році на Харківщині було зібрано 2,7 млн. т зернових і зернобобових культур, що майже на 22% менше, ніж в 2011, і в поточному році ми плануємо повернутися до рівня урожаю 2011 року», – сказав він.

20 березня відбудеться безкоштовний бізнес-семінар «Актуальні питання роботи в рамках діючого Митного кодексу України»

Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва організовує безкоштовний бізнес-семінар на тему: «Актуальні питання роботи в рамках діючого Митного кодексу України». Він відбудеться 20 березня 2013 року об 16:00 (зала засідань Держпрому, 2 під'їзд, 2 поверх, вхід через 1 або 3 під'їзд).  В якості експертів запрошені фахівці Харківської обласної митниці, які роз’яснять аспекти в декларуванні митної вартості товарів та здійснення контролю її визначення, питання митних платежів та зборів, нововведення Митного кодексу, митні перевірки та інше.

Майже половина експорту області у 2012 році припадала на Російську Федерацію

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, протягом 2012 року найбільша кількість товарів з Харківської області експортувалася в Російську Федерацію – 45,8% всього експорту. Згідно з даними Головного управління статистики в Харківській області, експортні поставки також здійснювалися в Казахстан (4,8%), Єгипет (3,9%), Білорусь (3,8%), Латвію (3,3%), Індію та Іспанію (по 2,9%), Молдову (2,8%), Грузію (2,6%), Узбекистан (2,4%), Туркменістан (2%).

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за добу було розчищено від снігу 1715,6 км автодоріг, у тому числі 984 км місцевого та 731,6 км державного значення. Було використано для забезпечення безпечного проїзду 565,84 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 120 одиниць техніки та 150 дорожніх робітників. Станом на ранок 13 березня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Схема проїзду до місця святкування «Масляної на Коропових хуторах»

До місця народних гулянь «Масляна на Коропових Хуторах» можна дістатися від автостанції №3 (пл. Повстання, 6, Кінний ринок) автобусом до ст. «Автовокзал Зміїв» – інтервал руху 30 хвилин, починаючи з 6:20. Від автовокзалу м. Зміїв до Коропових Хуторів кожні 10 хвилин курсує автобус – проїзд безкоштовний. Крім цього, до місця подій можна дістатись від залізничної станції Харків – Левада, доїхавши до залізничного вокзалу м. Зміїв – електропотяг з інтервалом кожну годину. Від залізничного вокзалу м. Зміїв до Коропових хуторів кожні 10 хвилин також курсує безкоштовний автобус.

Жителям області будуть надані пільгові кредити для виконання робіт з газифікації житла

Як повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, на сьогодні активність жителів в питанні газифікації приватних домоволодінь невисока, враховуючи високу вартість робіт – від 4 до 7 тис. грн. з урахуванням матеріалів і устаткування. Він зазначив, що завдання обласної влади і держави – підвести газ до села, а далі місцева влада організовує кооперативи та товариства для того, щоб жителі за особисті гроші провели газ в кожну квартиру. За словами Валентина Дулуба, в селах, де ведуться роботи з будівництва підвідних та вуличних газопроводів, кількість бажаючих газифікувати свої домоволодіння складає від 10% до 30%.

За кошти НАК «Нафтогаз України» на Харківщині щорічно проводиться комплекс заходів щодо розвитку соціальної сфери регіону

Як наголосив сьогодні в ході програми «Ранковий ексклюзив» в ефірі обласного радіо перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, керівництво Харківської області веде стабільний і конструктивний діалог з правлінням НАК «Нафтогаз України». Завдяки успішним переговорам на кошти компанії щорічно в регіоні реалізується низка важливих соціальних програм. В першу чергу мова йде про газифікацію віддалених населених пунктів.

У Харківській області планується газифікувати більше 20 сіл

У поточному році буде продовжена реалізація розпорядження Кабінету Міністрів України «Про добудову підвідних газопроводів». Обласною державною адміністрацією затверджено і направлено в НАК «Нафтогаз України» оновлений перелік об'єктів. Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб.

На Харківщині щорічно використовується на будівництво об'єктів газопостачання 15–80 млн. грн.

Щорічно на будівництво об'єктів газопостачання області витрачається 15–80 млн. грн. У минулому році ця сума склала 85,2 млн. грн. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, в 2012 році в області введено в експлуатацію більше 50 км газопроводів, газифіковано більше 2 тисяч квартир та домоволодінь. В даний час з 1761 населеного пункту газифіковано 770.

Харківщина - один із найбільш газифікованих регіонів України

Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «За даними статистики, в Україні газифіковано 78,1% міських населених пунктів і лише 38,2% - сіл. Такий показник газифікації на селі свідчить, що понад 60% сільського населення продовжують жити в некомфортних умовах. Показник газифікації міст і селищ міського типу Харківської області складає 82,7%, сіл - 53,9%. Загальний рівень газифікації складає 70,7%. Тобто на фоні загальної ситуації в цілому по країні Харківщина - це один із найбільш газифікованих регіонів України. Це серйозне наше досягнення. Тому що робота в цьому напрямку почалася давно і ведеться дуже активно. Ми намагаємося зробити все можливе, щоб блакитне паливо зайшло в максимальну кількість житлових будинків Харківської області», - сказав Валентин Дулуб.

Події дня

Сьогодні, 13 березня, об 11:00 у малій залі ХОДА (вул.Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться засідання круглого столу з реалізації енергетичного компонента в рамках проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІ» у Харківській області; о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх) відбудеться прес-конференція директора Департаменту економіки і міжнародних відносин облдержадміністрації Сергія Авершина на тему: «Підсумки роботи департаменту за 2012 рік. Плани роботи на 2013 рік».

Протягом доби до пунктів обігріву Харківської області звернулося 13 осіб

Як повідомляє Департамент цивільного захисту Харківської облдержадміністрації, на сьогодні в населених пунктах області відкрито 187 пунктів обігріву, всі стаціонарні. Протягом доби за допомогою до діючих пунктів обігріву звернулося 13 осіб. Всього за період холодів за допомогою звернулося 3095 осіб.

Щодо оптимізації навчального процесу у с. Киселі Первомайського району Харьківської області

Згідно з інформацією Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації (далі – Департамент) Первомайською районною державною адміністрацією спільно з районним відділом освіти було детально проаналізовано функціонування Киселівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. 07.02.2013 головою Первомайської районної державної адміністрації Намчуком В.А. у с. Киселі проводився виїзний прийом громадян, під час якого розглядалися питання надання якісної освіти, підвищення ефективності функціонування навчального закладу в районі, раціонального використання бюджетних коштів.

Архів документів