Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харківської області є можливість розвитку медичного туризму

Про це в ході брифінгу після відкриття IV «Харківської туристичної бієнале» заявив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Сьогодні починає набирати обертів медичний туризм. Стоматологія, яка в Харкові дуже добре розвинена - нове обладнання, прекрасні лікарі і конкурентні ціни у порівнянні з Європою - це те, що зараз починає користуватися більшим попитом, ніж раніше. Те ж саме сьогодні можна сказати і про косметологію. І це добре. Тому що люди, які будуть приїжджати не на один-два дні, будуть залишати в Харкові свої гроші в готелях, ресторанах, магазинах і тим самим вносити свій внесок у подальший розвиток туризму і процвітання нашого рідного міста і регіону», - сказав Михайло Добкін.

Для розвитку туризму необхідно створити інфраструктуру. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні в ході брифінгу після відкриття IV «Харківської туристичної бієнале» голова Харківської ОДА Михайло Добкін, найголовніша проблема, яку відчуває будь-який регіон України - відсутність належної інфраструктури.

Хід посівної кампанії в Харківській області

За оперативними даними управління агротехнічного забезпечення Департаменту АПР ХОДА, станом на 11 квітня в посівну кампанію включився ще один район області – Харківський. Всього в 21 районі по області засіяно 91 тис. га, що становить 41% від запланованої площі посіву (223,6 тис. га). Посіяно 76,4 тис. га ячменю (42% від плану), 9,97 тис. га гороху (36%), 3,4 тис. га вівса (32%) і 1,26 тис. га ярої пшениці (29% від плану).

Відкрилася IV «Харківська туристична бієнале»

Сьогодні в приміщенні «Радмір – Експохол» відкрилася IV «Харківська туристична бієнале». У заході взяли участь голова Харківської ОДА Михайло Добкін, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, заступник голови Державного агентства України з туризму і курортів Валентина Гордієнко і представники дипломатичного корпусу.

ДАІ звертається до водіів з проханням обмежити виїзд в центральну частину Харкова в зв’язку з проведенням масових заходів

У зв’язку з проведенням масових заходів у м. Харкові 12 квітня поточного року з 14.00 до 17.00 за участю великої кількості людей Державтоінспекція Харківської області звертається до водіїв транспортних засобів з проханням обмежити виїзд в центральну частину міста. Про це повідомив офіційний сайт управління ДАІ в Харківській області.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Дергачівському районі

Станом на 11 квітня в Дергачівському районі працює 18 котельних (100%), опалюються усі 84 об’єкти соціальної сфери: 27 шкіл, 27 дитячих та 30 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 106 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах Дергачівського району працюють диспетчерські служби: КП «Дергачівський комунальник» телефон (05763) 3-01-48, філія ХОКП «Дирекція розвитку інфраструктури території» «Солоницівське підприємство комунального господарства» телефон (05763) 7-29-01, філія ХОКП «Дирекція розвитку інфраструктури території» «Дергачівське підприємство комунального господарства» телефон (05763) 3-10-65.

Чесність, відкритість і прозорість виборчого процесу - це чергова перемога нашої громади. Михайло Добкін

Сьогодні в Харкові відбулася церемонія вручення нагород Центральної виборчої комісії. Почесні грамоти та Подяки ЦВК членам і керівникам виборчих комісій Харківської області, які найбільше відзначилися протягом виборчого процесу, вручили голова ХОДА Михайло Добкін і перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко.

Споживачі області розрахувались за надані з початку 2013 року послуги водопостачання та водовідведення на 98,5%

Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Зокрема, станом на 11 квітня рівень розрахунків населення за надані з початку 2013 року послуги водопостачання та водовідведення склав 99,6%, установ, які фінансуються з державного бюджету, – 77,7%, з місцевих бюджетів – 92,7%, інших споживачів – 102,1%. Заборгованість населення за надані протягом 2013 року послуги складає 0,4 млн. грн., в т.ч. по м. Харкову – 0,1 млн. грн.; установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, – 1,0 млн. грн., в т.ч. по м. Харкову – 1,0 млн. грн.; з державного бюджету – 3,3 млн. грн., в т.ч. по м. Харкову – 3,0 млн. грн.

Державний контроль якості та безпеки сільгосппродукції має найважливіше значення для забезпечення продовольчої безпеки будь-якої країни

Аграрний комплекс Харківської області, втім, як і будь-якого іншого регіону України, є найважливішою складовою частиною народногосподарського комплексу, а його роль у вирішенні задачі забезпечення продовольчої безпеки держави не можна порівняти з жодним іншим сектором економіки. Про це, відкриваючи роботу семінару «Державний контроль якості та безпеки сільськогосподарської продукції на території Харківської області», сказав директор Департаменту АПР ХОДА Віталій Панов.

Рівень розрахунків споживачів області за надані в опалювальному періоді 2012/2013 років послуги теплопостачання склав 73,6%

З початку опалювального періоду 2012/2013 років станом на 11 квітня рівень розрахунків споживачів області за надані послуги теплопостачання склав 79,6%, у т.ч. населення – 77,0%, установ, які фінансуються з державного бюджету, – 85,5%, з місцевих бюджетів – 81,1%, інших споживачів – 91,5%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Заборгованість населення склала 222,5 млн. грн., в т.ч. по м. Харкову – 199,9 млн. грн., установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, – 80,6 млн. грн., в т.ч. м. Харків – 70,8 млн. грн., з державного бюджету – 37,3 млн. грн., в т.ч. м. Харків – 30,2 млн. грн., госпрозрахункових споживачів – 25,2 млн. грн., в т.ч. по м. Харкову – 19,6 млн. грн.

Підприємства, що випускають конкурентоспроможну продукцію, потребують створення умов для нормального розвитку

Як заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, продукція, що випускається на підприємствах регіону, повинна стати більш конкурентоспроможною, в тому числі і на зовнішніх ринках.

Кількість створених робочих місць в області в 2 рази перевищила кількість ліквідованих

У січні – березні 2013 року в Харківській області створено 12,8 тис. нових робочих місць. За цей же час було ліквідовано 6,5 тис. робочих місць. Річне завдання зі створення робочих місць за три місяці виконано по області на 25,4%. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

У галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбудуться унікальні концерти пісочної анімації

13 і 20 квітня 2013 року в 17:00 в рамках виставки «Весняний настрій» учні студії «Art you» виступлять з концертними номерами у галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центру культури і мистецтва. Пісочна анімація – це сучасна динамічна форма візуального мистецтва. Юні артисти продемонструють художні здібності, злагодженість і спритність дій, уміння зосереджуватися і показати всі свої вміння під час виступу. Глядачі зможуть побачити, як з піску народжуються дивовижні форми, що складаються в сюжетну лінію. Кожен виступ унікальне й неповторне.

Події дня

Сьогодні, 11 квітня, об 11:00 у Харківському національному технічному університеті сільського господарства ім. П.Василенка (вул.Артема, 44) розпочнеться семінар «Державний контроль якості та безпеки сільськогосподарської продукції на території Харківської області». О 12:00 у Радмір Експохолл (вул. Академіка Павлова, 271) відбудеться відкриття IV виставки «Харківська туристична бієнале». О 16:30 у малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету.

На Харківщині створено робочу групу з питань забезпечення обговорення та роз'яснення основних положень реформи місцевого самоврядування

Найближчим часом буде затверджено склад обласної робочої групи з питань організаційного забезпечення обговорення та роз'яснення основних положень реформи місцевого самоврядування та територіальної влади в Україні. Її очолить заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома. Про це повідомив в ході наради з питань реформування місцевого самоврядування голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, група буде координувати роботу в цьому напрямку. До її складу будуть включені представники обласної адміністрації, обласної ради та органів місцевого самоврядування: сільські голови, мери міст та секретарі міськрад, депутати різних рівнів, а також вчені та фахівці.

У Харківській області розпочинається робота над реформуванням місцевого самоврядування

Як відзначив у ході наради з питань реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, сьогодні в Харківській області розпочинається робота над реформою. Будуть визначені умови, в яких вона буде відбуватися, запрошені до широкого обговорення громадськість, органи місцевого самоврядування, науковці, фахівці та експерти. «Єдиний шлях зрушити справу з мертвої точки – створити всі умови для експертів у питаннях місцевого самоврядування та самоорганізації населення, підключити до обговорення фахівців з фінансів, з земельних відносин, юристів і поставити такі акценти при обговоренні, щоб люди розуміли, про що йде мова, навіщо їм це потрібно і що вони отримають на виході», – підкреслив губернатор.

В результаті реформи Україна отримає збалансовану і ефективну систему регіонального управління

«В результаті реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні ми отримаємо збалансовану і ефективну систему регіонального управління, з чітким і логічним розподілом повноважень, яка в повній мірі відповідатиме Європейській хартії місцевого самоврядування», - зазначив сьогодні під час наради з питань реформування місцевого самоврядування голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Сьогодні в Харківській області працює єдина команда, яка розуміє поставлені завдання і знає, як їх вирішити

Про це сьогодні під час координаційної наради керівників правоохоронних органів Харківської області заявив прокурор області Геннадій Тюрін. «Відвідування губернатором області і керівниками правоохоронних органів таких нарад допомагає нам спілкуватися на одному рівні, розуміти проблеми, які існують в області, спільно і оперативно їх вирішувати. Сьогодні в області працює єдина команда, яка розуміє поставлені завдання і знає, як їх вирішити. У кожного є своя компетенція. Ми не підміняємо один одного, а доповнюємо. Але спрямованість одна - щоб жителям нашої області жилося краще, спокійніше і впевненіше», - сказав Геннадій Тюрін.

Необхідно об'єднати зусилля всіх силових структур і влади з інформування населення про їх роботу

Як наголосив сьогодні в ході координаційної наради керівників правоохоронних органів Харківської області голова ХОДА Михайло Добкін, сьогодні важливою проблемою роботи силових структур і влади залишається недостатнє інформування населення про їх діяльність. За його словами, це часто стає перешкодою для ефективної роботи.

Проблему грального бізнесу можна вирішити. Михайло Добкін

Сьогодні під час координаційної наради керівників правоохоронних органів Харківської області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін виступив з пропозицією створити міжвідомчу координаційну групу з боротьби з гральним бізнесом.

Реформу органів місцевого самоврядування необхідно завершити в 2014 – 2015 роках

«Ми зобов'язані зробити все, щоб в 2014 або 2015 році ініційована знизу реформа органів місцевого самоврядування дійшла до законодавця, отримала конституційну більшість у Верховній Раді, була підписана Президентом і стала частиною нашого національного законодавства», – заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час наради з питань реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

Координація силових структур, органів місцевої влади та місцевого самоврядування - це необхідний чинник для успішної роботи в умовах нового КПК

Сьогодні в ході координаційної наради керівників правоохоронних органів Харківської області голова ХОДА Михайло Добкін звернув увагу на першочергове значення, яке має в нинішніх умовах координація між усіма силовими структурами та органами влади. За його словами, тільки за такої умови можна гарантувати всім громадянам України справедливе рішення всіх питань.

У Харківській області налагоджена взаємодія з правоохоронними органами. Михайло Добкін

Про це сьогодні після координаційної наради керівників правоохоронних органів Харківської області заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «По всіх напрямках в нинішньому законодавстві - законі про прокуратуру, законі про міліцію, законі про місцеві державні адміністрації, чітко виписана сфера компетенцій всієї державної влади. Сьогодні неодноразово під час координаційної наради звучало, що в Харківській області налагоджена взаємодія по всіх напрямках. Глибина проблем, які сьогодні є в нашому суспільстві, вимагає достатньо часу, щоб викорінити корупцію, побороти середовище, в якій корупція процвітає. Затверджений сьогодні під час наради проект постанови дасть можливість всім разом, спираючись на свою компетенцію, дану чинним законодавством, наводити порядок в області. Замість нас цього ніхто не зробить», - сказав Михайло Добкін.

У Харківській області стартувала весняна призовна кампанія 2013 року

Про це сьогодні на прес-конференції розповів обласний військовий комісар, заступник голови обласної призовної комісії Олексій Середа. Він підкреслив, що в Харківській області на строкову військову службу має бути призвано 535 осіб. «З них 60% будуть відправлені в Збройні сили України і 40% в інші військові формування: 170 - у внутрішні війська і 55 - в державну спеціальну службу транспорту. Як правило, близько 40% призовників залишається в Харківській області», - зазначив Олексій Середа.

9 районних газет Харківщини стануть учасниками пілотного проекту з реформування комунальних ЗМІ

Про це повідомила сьогодні в ході наради з питань роздержавлення районних комунальних ЗМІ начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич. Це «Сільські новини» Валківського, «Червона зірка» Чугуївського, «Трибуна трудящих» Харківського, «Зоря» Золочівського, «Промінь» Краснокутського, «Маяк» Богодухівського, «Наш край» Кегичівського районів, а також «Обрії Ізюмщини» та «Вісник Куп'янщіни».

Державні і комунальні ЗМІ мають відійти від будь-якого впливу органів влади і місцевого самоврядування на редакційну політику

Як підкреслила сьогодні в ході семінару для редакторів районних ЗМІ при управлінні у справах преси та інформації ХОДА головний юрисконсульт Національної спілки журналістів України Тетяна Котюжинська, в результаті реформування державних та комунальних ЗМІ видання мають повністю звільнитися від будь-якого впливу органів влади на редакційну політику.

Завтра відбудеться засідання регіонального антикорупційного комітету

Завтра, 11 квітня, в малій залі Будинку рад відбудеться засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету. Початок о 16:30. Захід транслюватиметься в прямому ефірі на ХОД ТРК.

20 районів Харківської області приступили до сівби ранніх зернових

В Харківській області розпочався весняний сів. Про це в ході селекторної наради Міністерства аграрної політики та продовольства України з питань проведення комплексу весняно-польових робіт повідомив директор Департаменту АПР ХОДА Віталій Панов. «За оперативною інформацією Департаменту, на 10 квітня 20 районів Харківської області вже приступили до сівби ранніх зернових і зернобобових культур. Всього по області засіяно 68 тис. га, що становить 30% від запланованої площі посіву (223,6 тис. га). Посіяно 58 тис. га ячменю (32% від плану), 6,9 тис. га гороху (25%), 2,4 тис. га вівса (22%) і 745 га ярої пшениці (17% від плану)», – зазначив він.

Завдяки ініціативі Президента України робляться реальні кроки до реформування комунальних друкованих ЗМІ

Таку думку висловив голова обласного відділення Спілки журналістів України Олександр Голуб під час наради з питань роздержавлення районних комунальних ЗМІ, проведеної управлінням у справах преси та інформації ХОДА. Він зазначив, що така потреба з’явилася ще 12 років тому, але протягом цього часу конкретних заходів не було вжито. «Спілка журналістів давно дотримується тієї позиції, що роздержавлення просто необхідне. Разом з тим, ми усвідомлюємо, що коли провести його швидко і гамузом, ймовірно, що 80% районної преси просто зникне. Райони у нас мають не дуже велике населення, не всі передплачують районні газети і ще треба враховувати той факт, що зараз районна газета – рупор, який подає політику місцевої і загальнодержавної влади. Потім, гадаю, це вичерпається, і необхідно буде працювати в зовсім інших умовах. Вам доведеться вчитися плавати на глибокому», – підкреслив Олександр Голуб.

На першому етапі реформування комунальних і державних ЗМІ видання будуть забезпечені державною підтримкою

На даний момент в Україні готується реформа державних і комунальних ЗМІ. Як наголосив сьогодні в ході семінару для редакторів районних ЗМІ керівник асоціації районної преси Костянтин Григоренко, відповідно до існуючої домовленості з керівництвом країни, реформу планується здійснювати поступово і з максимальною підтримкою від держави. Зокрема, на першому етапі засоби масової інформації, що реформуються, будуть отримувати певну фінансову допомогу.

Архів документів