Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Михайло Добкін запропонував організувати спільне збирання українсько-білоруських тракторів в Харкові

Як повідомив у ході офіційної зустрічі з головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні Валентин Величко, в даний час обговорюється питання спільного українсько-білоруського виробництва тракторів. На 17 травня призначено засідання двосторонньої комісії, співголовами якої є Перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов і Перший заступник Прем'єр-міністра Республіки Білорусь Володимир Семашко. За словами Посла, в планах не тільки питання торгівлі тракторами, а й створення спільних підприємств, які б найкращим чином відображали інтереси обох сторін. Дві третини машинобудівного комплексу Білорусі сьогодні успішно працює на українському металі, тому поява спільних підприємств була б вигідною.

Харківське територіальне управління пенітенціарної служби є одним з кращих в Україні

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін взяв участь в урочистостях з нагоди 15-ї річниці з дня заснування Державної пенітенціарної служби України. У заході також взяли участь Харківський міський голова Геннадій Кернес, прокурор Харківської області Геннадій Тюрін. Михайло Добкін привітав працівників Служби з їх святом, побажав здоров'я, благополуччя. Крім цього він зазначив, що Харківське територіальне управління є одним з кращих у нашій країні.

Харківщина готова розвивати співробітництво з Республікою Білорусь у сфері сільського господарства

Харківська область і Білорусь - давні стратегічні партнери, і надалі ця співпраця буде активно розвиватися. Зокрема, Харківщина зацікавлена ​​у розширенні та зміцненні зв'язків у сільському господарстві. Про це сьогодні в ході зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Білорусь в Україні Валентином Величком повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

Україна прагне посісти своє місце на політичній карті світу

Зміни, які відбулися в світі за останні 5 років, поява нових сильних держав і втрата впливу старими лідерами, говорить про те, що кожна країна зобов'язана реалізувати себе в нових умовах. Таку думку висловив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у ході зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Білорусь в Україні Валентином Величком. «Вже повних 3 роки завдяки чіткій і послідовній позиції Президента України Віктора Януковича наша країна прагне посісти своє місце на політичній карті світу. Нам дуже комфортно сьогодні вести і діалог, і бізнес з тими державами, з якими ми багато десятиліть були в одній братній сім'ї. У нас одна мова, дуже інтегровані економіки, одні транспортні коридори і дуже схожі законодавства, тому бізнесу легко знаходити спільну мову. З іншого боку, це вже відомі ринки, і необхідно завойовувати нові», – підкреслив він.

На Харківщині планується організувати свято національних кухонь

Голова ХОДА Михайло Добкін на зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Білорусь в Україні Валентином Величком розповів про бажання відродити традиційне свято національних кухонь і запросив Республіку Білорусь взяти у ньому участь.

Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Білорусь в Україні Валентином Величком

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Білорусь в Україні Валентином Величком. Також на зустрічі були присутні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов та заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова. У ході зустрічі обговорювалися питання економічного, гуманітарного та культурного співробітництва між Харківською областю та Республікою Білорусь.

Сільгосппідприємства області розпочали посів пізніх зернових культур

На ранок 23 квітня, за оперативними даними Департаменту агропромислового розвитку ХОГА, посіяно 49,9 тис. га кукурудзи на зерно. Це становить 15% від запланованої площі посіву 325 тис. га (у 2012 році на цю дату було посіяно всього 21 тис. га – 6%). Темпи посівних робіт задовільні. Посів проводять 23 райони області. Не приступили до посіву господарства Валківського, Вовчанського, Краснокутського та Печенізького районів.

Тільки всі разом ми можемо вдосконалити систему правосуддя, зробити її більш прогресивною та ефективною. Михайло Добкін

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін взяв участь у Науково-практичній конференції на тему «Організація роботи та адміністрування в господарських судах України». «Однією з умов входження України до спільноти європейських держав є реформа судової системи. Сьогодні правосуддя в Україні, на жаль, не є досконалим. І тільки ми, і тільки всі разом можемо його удосконалити, зробити більш прогресивним і ефективним», - зазначив голова ХОДА в ході конференції.

Підтримка фашизму – це зло для нашого суспільства. Михайло Добкін

У заяві Польського Сейму про можливість визнання геноцидом по відношенню до польського народу дій ОУН-УПА в 1939-1947 роки немає звинувачень відносно держави Україна. У геноциді звинувачуються конкретні політичні організації: СС «Галичина», Організація українських націоналістів, Українська повстанська армія, але претензій до українського народу у Польського Сейму немає. Це зазначив в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Події дня

Сьогодні, 23 квітня о 10:00,  ПАТ «Харківська ТЕЦ-5» (Харківська область, сел. Подворки, вул. Горького, 1а) розпочнуться пожежно-тактичні навчання органів управління та сил цивільного захисту Харківської області щодо готовності до гасіння пожеж та проведення аварійно-рятувальних робіт на енергетичних підприємствах і в приміщеннях з електроустановками. Збір журналістів для організованого пересування до місця проведення навчань відбудеться о 8:15 на площі Свободи; о 15:00 у малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться нарада щодо проведення в області щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля».

Реформа місцевого самоврядування повинна здійснюватися за участю тих людей, які щодня стикаються з проблемами системи

Як зазначив в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Президент України поставив завдання, щоб реформа місцевого самоврядування виходила не від органів центральної державної влади, а ґрунтувалася на баченні органів місцевого самоврядування.

Регіони, які краще готові до приходу інвесторів, першими зможуть реалізувати цікаві проекти

Про це голова ХОДА Михайло Добкін розповів в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному державному радіо. Він підкреслив, що на сьогодні точиться жорстка боротьба за інвесторів між державами, як між тими, які не відчувають економічних проблем, так і між тими, які, як Україна, поки тільки намагаються стати в один ряд з іншими сильними державами.

Хрещення Русі - дуже важлива подія, яка визначила розвиток історії України. Михайло Добкін

Харківська область активно готується до святкування 1025-ї річниці Хрещення Русі. Про це в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

Для вирішення проблеми видачі актів на землю необхідно розробити правовий механізм

Щоб мешканці Харківської області змогли отримати державні акти на право власності на землю, необхідний відповідний правовий механізм. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Зміни у сфері управління повинні вести до поліпшення якості життя людей

Говорячи про оптимізацію районних адміністрацій, голова ХОДА Михайло Добкін в ефірі програми «Від влади до громади» підкреслив, якщо перетворення у сфері управління ведуть до поліпшення якості життя людей, то він згоден з такого роду нововведеннями. Але якщо реформа проводиться просто заради реформи, він категоричний противник такого підходу.

ХОДА допоможе з оформленням документів, необхідних для підготовки полігонів ТПВ

Голова ХОДА Михайло Добкін в ефірі програми «Від влади до громади» запропонував усім керівникам районного чи міського рівня, у яких виникають складності з оформленням документів, необхідних для підготовки полігонів ТПВ, звертатися безпосередньо до нього.

Ми всі зобов'язані переслідувати одну мету - розвиток сильної держави. Михайло Добкін

Як наголосив в ході програми «Від влади до громади» голова ХОДА Михайло Добкін, всі державні службовці незалежно від того, яку посаду вони обіймають, повинні переслідувати одну мету - розвиток України як сильної держави.

Аграрії Харківщини виконали планове завдання з посіву ранніх зернових і зернобобових культур

Про це в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Аграрії Харківської області, як і планували, до 19 квітня практично на всіх планованих площах завершили посів ранніх зернових і зернобобових. У нас посіяно 99,4% до плану. Там, де не були посіяні ранні зернові та зернобобові, буде посіяна кукурудза. Тому ми можемо говорити сьогодні про практично 100% виконання планового завдання. Більш того, якщо взяти аналогічний період минулого року, то ця робота була завершена тільки до 7 травня. Цього року ми фактично більш ніж на 2 тижні раніше закінчили цю роботу і сподіваємося на хороший результат», - сказав Михайло Добкін.

Використання синтетичного газу на Харківщині дозволить досягти серйозної економії коштів у комунальному господарстві області

Як наголосив сьогодні в ході програми «Від влади до громади» голова ХОДА Михайло Добкін, установка в Харківській області системи з виробництва синтетичного газу дозволить значно економити енергоресурси.

Віктор Янукович схвалив пропозицію керівництва Харківщини спрямувати кошти від продажу стадіону «Металіст» на стратегічні об'єкти області

Президент України Віктор Янукович схвалив ініціативу керівництва Харківської області щодо того, щоб кошти від продажу стадіону «Металіст» залишилися на території регіону. Про це під час програми «Від влади до громади» повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

Держава не повинна зменшувати соціальні виплати. Віктор Янукович

За словами Президента України Віктора Януковича, соціальні виплати у державі не повинні зменшуватися навіть в умовах складної економічної ситуації, а їх підвищення залежить від темпів зростання економіки. «Пенсія зростає настільки, наскільки дозволяє економіка. Головне, щоб ми не зменшували соціальні виплати так, як у деяких європейських країнах», - підкреслив Президент України.

Сьогодні Михайло Добкін візьме участь у ток-шоу «Свобода слова»

Сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін візьме участь у політичному ток-шоу «Свобода слова» на телеканалі ICTV. Початок програми о 23:00.

У програму навчання членів Президентського кадрового резерву входять тренінги та навчання за кордоном

Наказом Національного агентства України з питань державної служби затверджено програму та перелік заходів з професійного розвитку зарахованих до Президентського кадрового резерву. Про це повідомив в ході прес-конференції начальник Управління державної служби в Харківській області Леонід Коновалов. За його словами, програма складається з кількох аспектів, в першу чергу це тренінги і стажування за кордоном. У структурі агентства є Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського союзу, який основну частку навчання бере на себе. Також заходи щодо персонального розвитку осіб, зарахованих до Президентського кадрового резерву, передбачають участь у роботі державних органів і органів управління далекого і ближнього зарубіжжя.

Михайло Добкін висловив співчуття з приводу надзвичайної події в Бєлгороді

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін направив телеграму Губернатору Бєлгородської області Євгену Савченку, в якій глава Харківщини висловлює щирі співчуття з приводу надзвичайної події, яка позбавила життя мирних громадян.

Програма формування Президентського кадрового резерву - це створення стимулу для державних службовців

Формування Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації» має стимулювати державних службовців підвищувати кваліфікацію і прагнути до кар'єрного росту, - наголосив сьогодні в ході прес-конференції директор Харківського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України Вадим Ландсман. «Державним службовцям потрібно дати стимул для розвитку, щоб кар'єрний ріст був для них цікавий. Програма формування Президентського резерву - це створення стимулу для державних службовців. Головне завдання - організувати таку практику всередині нашої країни, щоб ці люди могли реалізувати отримані знання і досвід при повній підтримці керівництва країни. Президентський кадровий резерв - це потужна машина забезпечення успіху в плані розвитку країни», - підкреслив він.

У Харкові планується реалізувати проект «Харківський інкубатор підприємництва – шанс для випускників професійних курсів місцевих навчальних закладів»

Сьогодні відбулася зустріч заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Євгена Савіна з представниками польсько-української фундації співпраці ПАУСІ. У заході також взяли участь директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Роман Шаповал та заступник директора Департаменту економіки та міжнародних відносин - начальник управління зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин ОДА Денис Ткачов. Під час зустрічі представниками польсько-української фундації співпраці ПАУСІ був представлений проект «Харківський інкубатор підприємництва – шанс для випускників професійних курсів місцевих навчальних закладів», який протягом 2013-2014 років планується реалізувати спільно з Харківською національною академією міського господарства.

У Харківській області реалізується два проекти з підвищення ефективності роботи держслужбовців

В останні два роки на Харківщині підвищенню ефективності роботи державних службовців приділяється набагато більше уваги, ніж раніше. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив директор Харківського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України Вадим Ландсман. За його словами, на даний момент в області розроблені і реалізуються два інноваційні проекти в цьому напрямку.

1 травня завершується прийом документів на зарахування до Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»

Про це повідомив в ході прес-конференції начальник Управління державної служби в Харківській області Леонід Коновалов. За його словами, минулого року в Харківській області було подано 63 комплекти документів, а в поточному році на даний момент налічується близько 10 кандидатів. «Якщо людина повинна вже наступного дня ухвалювати важливі рішення і нести відповідальність за них, керувати людьми на високому державному рівні, їй необхідна спеціальна підготовка. Для цього і був створений Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації». Мета створення резерву – знайти талановитих людей, навчити і підготувати їх до вирішення великих державних завдань», – підкреслив Леонід Коновалов.

«Авантаж-Політехнік» вперше став срібним призером чемпіонату України з баскетболу

Вирішальні матчі, які визначили долю золотих медалей нинішнього чемпіонату України з баскетболу, відбулися 20-21 квітня в Харкові. Суперником харків’ян була команда з Севастополя «Муссон». Перед очною зустріччю севастопольці випереджали харків'ян всього на одне очко. У результаті перший матч з рахунком 88:73 виграв «Політехнік» та зрівнявся за очками з суперником. Але в повторному матчі перемогу з рахунком 66:74 святкували севастопольці, які стали переможцями XXII чемпіонату України з баскетболу серед чоловічих команд у вищій лізі.

В рамках всеукраїнського суботника «День довкілля» на Харківщині встановлено 17 дитячих майданчиків

На виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича в рамках всеукраїнського суботника «День довкілля», який відбувся 20 квітня, в Харківській області встановлено 17 дитячих майданчиків. За інформацією Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА, в Богодухівському та Борівському районах встановлено по 3 дитячі майданчики, Харківському - 2, Коломацькому та Лозівському по одному, містах Ізюмі та Первомайському по одному, у Харкові - 5.

Архів документів