Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Реалізація програми розвитку виробництва вітчизняної агротехніки дозволить забезпечити сільгоспвиробників якісною технікою на 30% від потреби

Про це повідомив сьогодні в ході розширеного засідання Харківського регіонального комітету з економічних реформ заступник голови ХОДА Андрій Моченков. За його словами, Проект Концепції державної цільової програми розвитку виробництва вітчизняної системи машин і обладнання сільськогосподарського призначення для обробки грунту на період до 2020 року, розроблений фахівцями облдержадміністрації спільно з науковцями нашого регіону та Харківського тракторного заводу, має стати програмною основою для розвитку вітчизняного сільськогосподарського машинобудування.

Потреба України в сільськогосподарській техніці становить близько 30 тисяч машин на рік

Для розвитку потенціалу України в сільському господарстві необхідно забезпечити сільгоспвиробників сучасною і якісною технікою. Як повідомив сьогодні в ході розширеного засідання Харківського регіонального комітету з економічних реформ заступник голови ХОДА Андрій Моченков, на даний момент потреба сільського господарства в новій техніці дуже висока.

Перед Харківщиною стоять нові завдання з роботи на глобальних ринках інвестиційного капіталу

Кращий світовий досвід доводить, що країни-лідери активно використовують інформацію про міжнародні індекси, для цих цілей створені спеціальні державні структури. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов в ході розширеного засідання Харківського регіонального комітету з економічних реформ. Він підкреслив, що перед Харківщиною стоять нові завдання з роботи на глобальних ринках інвестиційного капіталу, а тому потрібні нові підходи, механізм, дозволяє оперативно управляти роботою в цьому напрямку. Орієнтуючись на досвід країн, що розвиваються, в яких спеціально створені організації для дослідження проблем підвищення конкурентоспроможності та просування інвестиційної привабливості регіонів на внутрішньому і зовнішньому ринку, в Харківській облдержадміністрації буде створено Департамент з підвищення конкурентоспроможності регіону.

На Харківщині розроблено Програму розвитку виробництва сільськогосподарських машин та устаткування до 2020 року

Про це на розширеному засіданні Харківського регіонального комітету з економічних реформ повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. Він підкреслив, що питання ухвалення державної цільової програми розвитку вітчизняного сільгоспмашинобудування дуже важливе для Харківщини.

Збереження промислових підприємств - це питання виживання для нас. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході розширеного засідання Харківського регіонального комітету з економічних реформ голова ХОДА Михайло Добкін, єдиний шлях виживання в складних економічних умовах - це підтримка промислових підприємств. За його словами, тільки конкурентоспроможна промисловість дозволить Україні бути гідно представленою на європейському ринку і розвивати економіку.

У структурі Харківської ОДА планують створити Департамент з підвищення конкурентоспроможності регіону

Як зазначив сьогодні в ході розширеного засідання Харківського регіонального комітету з економічних реформ голова ХОДА Михайло Добкін, за три роки було дуже багато зроблено для того, щоб Харківський регіон в плані конкурентоспроможності був на передових позиціях серед всіх регіонів України. Тепер настав час зробити наступний крок для поліпшення бізнес-клімату Харківського регіону - переформатувати організаційну структуру ОДА і створити Департамент з підвищення конкурентоспроможності регіону.

До Стратегії сталого розвитку Харківської області будуть внесені зміни (доповнено)

Про це сьогодні на початку розширеного засідання Харківського регіонального комітету з економічних реформ повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Стратегія сталого розвитку Харківського регіону до 2020 року - це документ, який є економічною біблією для влади. Завдяки реалізації цієї Стратегії Харківщина вже два роки поспіль посідає лідерські позиції в рейтингу оцінювання Кабінету Міністрів України. Але економічна ситуація вносить корективи в наше життя. Тому настав час переглянути низку програм. Для того, щоб дати рекомендації обласній раді, яка має ексклюзивне право вносити зміни до цього документу, я б хотів його обговорити і чітко визначити, де нам потрібно внести корективи. Хочу акцентувати увагу, що це не глобальні зміни до Стратегії сталого розвитку регіону, а точкове коригування», - сказав Михайло Добкін.

Харківщина презентувала свій туристичний потенціал на IIІ Міжнародному туристичному форумі в Скадовську

В рамках IIІ Міжнародного туристичного форуму «Херсонщина - відпочинок, лікування, подорожі в екологічних умовах Таврії», який відбувся 16-17 травня у м. Скадовськ Херсонської області, представники Харківського організаційно-методичного центр туризму презентовали туристичний потенціал області, зокрема сільський та зелений туризм. У Форумі взяли участь близько 1000 осіб, серед них науковці, бізнесмени, посли, консули та торгові аташе з Австрії, Білорусії, Грузії, Італії, Кувейту, Казахстану, Киргизії, Литви, Німеччини, Росії, Словаччини, Туреччини, Угорщини, Швеції та Естонії.

В інформаційно-виставковому центрі "Бузок" відкриється виставка "Початок"

21 травня о 17:00 в інформаційно-виставковому центрі "Бузок" буде відкрито виставку "Початок" в рамках проекту "Живопис для всіх". В експозиції будуть представлені роботи Галини Мариніної, Вікторії Суворовой, Людмили Міндаревої, Олени Бандурки і Тетяни Пашко. Куратор проекту – Олена Кішкурно. 

Сільські голови допоможуть селянам у створенні сільгоспкооперативів

Як поінформував заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, сільські та селищні голови Харківщини після відповідного навчання консультуватимуть селян з питань створення та діяльності сільгоспкооперативів. «Міністерство аграрної політики та продовольства проводить в цьому році для більш 8 тис. сільських голів навчання з розробки проектів кооперативів на селі та їх практичної реалізації з урахуванням специфіки кожного окремо взятого регіону. Голова сільради завжди користувався авторитетом у селян, і кому як не йому можна довірити цю роботу, яка будується швидше на міжособистісних відносинах, щоб переконати селян, що, об'єднавшись у кооператив, разом вони отримають набагато кращий результат, ніж залишаючись господарями-одноосібниками», - зазначив віце-губернатор.

Оборот роздрібної торгівлі в області зріс на 14,6%

Як повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов, згідно зі статистичними даними оборот роздрібної торгівлі в області за січень-березень поточного року склав 13,8 млрд. грн., що на 14,6% більше обсягу за аналогічний період минулого року в порівняльних цінах. «Обсяг роздрібного товарообороту підприємств юридичних осіб, які здійснюють діяльність з роздрібної торгівлі та ресторанного господарства, за цей період склав 6,4 млрд. грн., що в порівняльних цінах на 14,1% більше, ніж за аналогічний період 2012 року. Оборот підприємств оптової торгівлі за I квартал 2013 року склав 8,5 млрд. грн.», - зазначив заступник голови ХОДА.

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 21 травня, о 10:00 в Малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться розширене засідання Харківського регіонального комітету з економічних реформ; о 12:30 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться урочистий прийом з нагоди Дня банківських працівників; о 17:00 в інформаційно-виставковому центрі "Бузок" буде відкрито виставку "Початок" проекту "Живопис для всіх".

В 2014 році всі сільські школи Харківської області будуть обладнані теплими туалетами

Як повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, в 2013 році будуть продовжені роботи з обладнання теплих туалетів у школах, розташованих у сільській місцевості. Для цього виділено кошти з обласного бюджету, і до кінця року таких шкіл стане досить багато.

Фестиваль «Харьковская сирень» став невід'ємною частиною харківського культурного простору. Михайло Добкін

Про це в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» заявив голова Харківської ОДА, голова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Михайло Добкін. «Це був перший кінофестиваль, коли я абсолютно без хвилювання сприймав все, що відбувається. Перші чотири кінофестивалі, напевно, були випробуваннями для нас на можливість проводити такі заходи. Коли я кажу «нас», я маю на увазі не тільки тих, хто його організовував, але й тих людей, кому потрібен цей фестиваль, які приходять подивитися на знаменитих акторів, на конкурсні роботи, відвідати майстер-класи, послухати людей, які в кінематографі залишили дуже серйозний слід. Я вважаю, що «Харьковская сирень» вже стала невід'ємною частиною нашого культурного простору», – сказав Михайло Добкін.

Михайло Добкін привітав ФК «Металіст» із завоюванням срібних медалей чемпіонату України з футболу та виходом до Ліги чемпіонів

Виступаючи в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади», голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін привітав ФК «Металіст» із завоюванням срібних медалей чемпіонату України з футболу та виходом до Ліги чемпіонів. «Це величезний успіх нашої рідної команди. Не забувайте, що під час чемпіонату відбулася зміна керівництва клубу, і, за великим рахунком, новий президент приймав справи «на ходу». Не було часу готуватися і реалізувати всі свої задуми, але те, що команда з приходом нового керівництва стала сильніше – це факт. Якщо порівняти перше і друге коло чемпіонату, то можна сказати, що грали за рівнем і за результатами дві різні команди. Крім того, вдалося повернути в команду Марко Девіча, який був, є і залишається душею команди. Це людина, яка заряджена на боротьбу всі 90 хвилин, яка виконує на полі величезний обсяг роботи, і неважливо, знаходиться вона в захисті або в нападі», – зазначив губернатор.

Головний критерій роботи державної влади – це відкритість, доступність і гласність

Як підкреслив голова ХОДА Михайло Добкін під час програми «Від влади до громади» на обласному радіо, доступ громадян до публічної інформації – це базова потреба в будь-якій державі для збереження стабільності та довіри людей до влади.

Робота метрополітену має бути побудована на нормальній фінансовій основі. Михайло Добкін

Сьогодні всередині Харківського метрополітену все працює на поповнення дохідної частини цього підприємства, але цих коштів недостатньо. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Я довіряю уряду нашої країни і тим фахівцям, які зробили все, щоб до нас прийшла компанія «Шелл». Михайло Добкін

Угода про видобуток в Україні нетрадиційного газу компанією «Шелл» підписувався на урядовому рівні, і ніхто з тих, хто сьогодні залякує людей повідомленнями про негативні наслідки видобутку для Харківщини і про надмірні преференції для компанії, не має доступу до достовірної інформації, - підкреслив у ході програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін.

Економіка – це найкращий зв'язок в будь-яких взаєминах будь-яких суб'єктів. Михайло Добкін

Як заявив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, коментуючи підсумки Міжнародного форуму «Пострадянський світ 2020 - ризики, виклики, сценарії», країни колишнього Радянського Союзу не мають робити вибір на користь тільки одного вектора розвитку. «Економіка – це найкращий зв'язок в будь-яких взаєминах будь-яких суб'єктів, якщо ми говоримо про сторони, які переслідують нормальний, прагматичний інтерес від взаємодії один з одним. Там, де налагоджені на належному рівні міцні економічні зв'язки, розвивається гуманітарний простір, відбувається культурний обмін. Тому, враховуючи, що ми всі родом з СРСР, наше завдання не розгубити по дорозі все, що було доброго, та залишити ті додаткові економічні можливості, які у нас до цього часу ще збереглися. Виходячи з того, що в Радянському Союзі була налагоджена дуже серйозна економічна модель взаємного проникнення всіх республік, і, маючи одну мову, одні транспортні коридори, приблизно однаковий за вимогами внутрішній ринок, ми можемо дуже багато корисного дати один одному та отримати навзаєм», – сказав Михайло Добкін.

На Харківщину завітала делегація Національної спілки письменників України

Відбулася зустріч директора Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитра Кузнєцова з членами Національної Спілки письменників України, які відвідали Харківщину в рамках проведення Шевченківського літературно-мистецького свята «В сім'ї вольній, новій». Дмитро Кузнєцов привітав гостей від імені голови ХОДА та подякував за можливість взяти участь Шевченківському літературно-мистецькому святі.

Українські фермери потребують доступних кредитів

Як заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, для розвитку сільського господарства України селян необхідно забезпечити дешевими кредитами і впровадити програму страхування врожаю.

У «Ніч музеїв» інформаційно-виставковий центр «Бузок» прийняв більше тисячі відвідувачів

18 травня інформаційно-виставковий центр «Бузок» вперше взяв участь в акції «Ніч музеїв». Як зазначила начальник відділу культури і мистецтва КП «РІЦ» Алла Суфранова, галерею в цю ніч відвідала велика кількість людей, які отримали можливість взяти участь у 3 майстер-класах, а також подивитися спектакль.

Змінено порядок призначення допомоги сім'ям з дітьми

17-18 квітня 2013 року набули чинності постанови Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2013 року № 233 "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України" та від 1 квітня 2013 року № 256 "Про внесення змін до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми". Зазначеними змінами з переліку документів, необхідних для призначення допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, виключено виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців. Відтепер органи праці та соціального захисту населення самостійного будуть отримувати необхідну інформацію користуючись даними, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.

Зниження податкового навантаження на заробітну плату допоможе вивести її з тіні

Таку думку висловив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. Він зазначив, що в цьому впевнені також і члени Асоціації платників податків України. «В Асоціації вважають, що зменшення нарахувань на фонд оплати праці призведе до детінізації реальних зарплат, оскільки стане на одну причину менше, щоб приховувати бізнес «в тіні», відраховуючи менше на ці цілі. Експерти вважають, що зниження податкового навантаження на зарплату також призведе до збільшення її розміру і допоможе створити більше робочих місць. Зарплата «у конвертах» - це велика проблема для економіки і боротися з нею потрібно комплексно, і в регіонах, як робили ми з «дошками ганьби», і на державному рівні, вносячи зміни до законодавства», - сказав Юрій Сапронов.

Хід весняно-польових робіт у Харківській області

За оперативними даними Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на день 20 травня всього ярих культур в області посіяно на площі 1021 тис. га, або 99% від запланованої, в тому числі ярих зернових культур посіяно 570,3 тис. га (98%).

Закупівельна ціна на молоко в Харківській області одна з найвищих в Україні

Як заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, у квітні 2013 року в Харківській області закупівельна ціна на молоко першого сорту сільгосппідприємств була однією з найвищих в Україні - 4,1 тис. грн. за т. «В Україні середня закупівельна ціна молока у сільгосппідприємств склала 3,629 тис. грн. за т, що на 11% більше минулого року. Середня закупівельна ціна молока, виробленого в господарствах населення, склала 2,554 тис. гривень за тонну, що на 18% більше торішнього показника», - поінформував він.

Протягом 2012 року в регіоні було впроваджено 276 інноваційних видів продукції

Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. Він зазначив, що 115 з впроваджених видів продукції - це машини, обладнання та різні пристрої. Також протягом минулого року було запущено 943 нові технологічні процеси. «Найбільш активно займалися інноваціями та інвестували в них хімічні та нафтохімічні підприємства (31,6% від загальної кількості підприємств цього виду діяльності), підприємства з виробництва продуктів харчування, напоїв і тютюнових виробів (29,2%), підприємства машинобудування (25,6% )», - поінформував Юрій Сапронов.

До Верховної Ради внесено законопроект, що пропонує не забороняти селянам продаж на ринках м'яса і молочних продуктів з 2015 року

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, у квітні у Верховній Раді зареєстровано законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про безпеку та якість харчових продуктів» щодо подвірного забою тварин і обігу молока та сиру домашнього виробництва». У законопроекті пропонується залишити селянам можливість продавати на ринку молоко і м'ясо власного виробництва.

21 травня відбудеться перше заняття курсу підвищення кваліфікації для суб’єктів господарювання на тему «Процедура реєстрації в якості суб’єкта господарювання»

Завтра, 21 травня, о 16:00 у залі засідань Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА (пл. Свободи, 5, 3 під'їзд, 5 поверх) відбудеться перше заняття курсу підвищення кваліфікації для суб’єктів господарювання на тему «Процедура реєстрації в якості суб’єкта господарювання». Курс проводиться за ініціативою Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва.

На Харківщині вшанували пам’ять жертв політичних репресій

18 травня у Харкові за участю начальника управління внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю обласної державної адміністрації Володимира Зінченка, голови Харківської обласної організації ветеранів України Анатолія Хіневича, голови Харківської обласної організації ВГО «Союз Чорнобиль України» Анатолія Вінника та представників інших громадських організацій, городян відбулось покладання квітів до пам’ятного знаку репресованим кобзарям до Дня пам’яті жертв політичних репресій.

Архів документів