Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харкові відбудеться науково-практична конференція «Традиційна культура в умовах глобалізації: регіональні особливості та розвиток туризму»

24-25 травня у Харкові відбудеться науково-практична конференція «Традиційна культура в умовах глобалізації: регіональні особливості та розвиток туризму». У заході візьмуть участь відомі вчені та провідні фахівці у галузі традиційної культури, історії, краєзнавства та туризму з Харкова, Донецька, Рівного, Луцька, Полтави, Бєлгорода, Кишинева та ін. (всього більше 60 учасників).

Уряд виділив кошти на будівництво та реконструкцію 4 об'єктів у Харківському регіоні

Кабінет Міністрів України затвердив перелік пріоритетних проектів розвитку в регіонах в 2013 році. У цілому буде побудовано і реконструйовано 145 об'єктів. Серед них - лікарні, школи, дитсадки, житлові будинки, мистецькі заклади, а також об'єкти дорожньої інфраструктури, житлово-комунального господарства, фізичної культури і спорту. На реалізацію цих заходів виділено 684,2 млн. грн. з державного фонду регіонального розвитку.

У Харкові відкрито україно-канадський культурно-освітній центр

21 травня в Харківському національному університеті міського господарства імені О.М. Бекетова відбулося відкриття україно-канадського культурно-освітнього центру. У церемонії взяли участь радник та заступник посла Канади в Україні Грегорі Лемермайер, перший заступник Харківського міського голови Андрій Парамонов, директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Роман Шаповал, ректор університету Володимир Бабаєв.

Події дня

Сьогодні, 23 травня, о 10:00 у Великій залі ХДАК (Бурсацький узвіз, 4, ауд. 15) відбудеться Міжнародний симпозіум з питань культурно-мистецької освіти; о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Розвиток енергетичної галузі України»; о 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться зустріч із переможцями ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2013 році та їхніми батьками.

Віктор Янукович вручив Кубок України з футболу донецькому «Шахтарю»

22 травня в Харкові на стадіоні «Металіст» відбувся фінальний матч Кубка України з футболу, в якому зустрілися команди «Шахтар» (Донецьк) і «Чорноморець» (Одеса). За підсумками зустрічі «Шахтар» виграв у «Чорноморця» з рахунком 3 – 0. З трибун за матчем спостерігали Президент України Віктор Янукович, голова Верховної Ради України Володимир Рибак, голова ХОДА Михайло Добкін і Харківський міський голова Геннадій Кернес. По завершенні фіналу Віктор Янукович привітав переможців і вручив капітанові «Шахтаря» Кубок України з футболу. Глава держави подякував голові Харківської облдержадміністрації Михайлу Добкіну, а також президенту ФК «Металіст» Сергію Курченку за хорошу організацію матчу.

Завтра у Харкові розпочнеться Міжнародний симпозіум з питань культурно-мистецької освіти

Уперше в історії незалежної України Харківська державна академія культури 23-24 травня 2013 року у великій залі закладу (Бурсацький узвіз, 4, ауд. 15) проведе Міжнародний симпозіум з питань культурно-мистецької освіти. Захід відбудеться за ініціативи Міністерства культури України.

Потрібно постійно приділяти виняткову увагу соціально-економічному розвитку сільських територій. Віктор Янукович

Сьогодні в ході відкриття XXV Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2013» Президент України Віктор Янукович наголосив на необхідності постійної уваги до актуальних проблем розвитку сільських територій. «Слід постійно приділяти виняткову увагу соціально-економічному розвитку сільських територій, гарантуванню соціальних стандартів та підвищенню якості життя українських селян», - сказав Віктор Янукович.

1 червня закінчується прийом заявок на участь у Міжнародному конкурсі інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи»

1 червня завершиться прийом заявок на участь у Міжнародному конкурсі інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи». Як повідомив сьогодні в ході засідання організаційного комітету конкурсу заступник голови ХОДА Андрій Моченков, в даний час першорядним є питання, пов'язане з залученням в Харківську область інвестицій, а проведення подібних конкурсів – це ефективний спосіб підвищення інвестиційної привабливості регіону, а також активізації в ньому бізнес-активності. «Основна причина, що гальмує надходження в область інвестицій, пов'язана з тим, що інвестори не бачать наші території і наші умови, а також налякані можливістю корупції. Яким чином можна залучити інвесторів хоча б на першому етапі? Надати і поширити інформацію про те, що можна робити на території нашої області, які для цього є ресурси і показати, що керівники готові на перших етапах допомагати інвесторам. Це створить Харківщині конкурентні переваги», – зазначив він.

25 травня в Центральному парку культури і відпочинку імені Горького відбудеться урочисте відкриття «Європейського містечка»

Говорячи про святкування Дня Європи в Харківській області, заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Денис Ткачов повідомив, що в Центральному парку культури і відпочинку імені Горького відбудеться урочисте відкриття «Європейського містечка», організованого обласною державною адміністрацією, Харківською обласною радою та міською радою.

В Харкові відбудеться ІІІ Міжнародний форум «Україна - ЄС: новий рівень кооперації»

Про це на прес-конференції на тему «Святкування Дня Європи в Харківській області» розповіли заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Денис Ткачов і заступник директора Харківського регіонального інституту НАДУ при Президентові України Володимир Нікітін.

56 підприємств представляють Харківщину на 25-й Міжнародній агропромисловій виставці Агро-2013

Сьогодні делегація Харківської області на чолі з директором Департаменту АПР ХОДА Віталієм Пановим бере участь у 25-ій Міжнародній агропромисловій виставці Агро-2013, яка з 22 по 25 травня працюватиме на території Національного комплексу «Експоцентр України» (м. Київ, проспект Глушкова, 1). Харківщина традиційно представлена на виставці однією з найбільших та наймасовіших експозицій – 56 підприємств виробничої, наукової, харчової та переробної галузей демонструють здобутки регіону в аграрному секторі економіки.

Відбулися урочистості, присвячені Шевченківському літературно-мистецькому святу «В сім'ї вольній, новій...»

Сьогодні в Харкові в приміщенні ХНАТОБу відбулися урочистості, присвячені Шевченківському літературно-мистецькому святу «В сім'ї вольній, новій...». У заході взяли участь перший заступник міністра культури України Тимофій Кохан, заступник голови ХОДА Ігор Шурма, заступник міського голови Ігор Терехов, директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнецов. «Мені надзвичайно приємно, що наше літературно-мистецьке свято «В сімї вольній, новій…», яке ми проводимо на цій благословенній харківській землі, набуло статусу державного. Зі святом вас, друзі, і будемо шанувати Тараса Шевченка не тільки сьогодні, а все життя, бо то є наше життя, совість і слава», - з такими словами Тимофій Кохан звернувся до присутніх.

У Харкові відкрилася всеукраїнська художня виставка «Мальовнича Україна»

Сьогодні у Харківському відділенні Національної спілки художників України в рамках проведення Шевченківського літературно-мистецького свята «В сім'ї вольній, новій» відбулося урочисте відкриття художньої виставки «Мальовнича Україна». На заході були присутні перший заступник міністра культури України Тимофій Кохан, заступник голови ХОДА Ігор Шурма, директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнецов, а також представники Національної Спілки письменників України.

Михайлу Добкіну присвоєно звання «Почесний громадянин міста Харкова»

Сьогодні в ході сесії Харківської міської ради голові ХОДА Михайлу Добкіну було присвоєно звання Почесного громадянина міста Харкова. Також почесного звання удостоїлися начальник управління «Харківметробуд» (1971-2000 роки), заслужений будівельник України Григорій Братчун; президент - голова правління ПАТ «Хартрон», заслужений машинобудівник України Микола Вахно; Герой Радянського Союзу, генерал-майор авіації Михайло Карпеєв; голова правління АК «Харківобленерго», заслужений енергетик України Сергій Кирик; начальник Академії внутрішніх військ МВС України, генерал-лейтенант, заслужений працівник освіти України Степан Полторак; Герой Радянського Союзу, генерал-майор Федір Пуртов; генеральний директор ВАТ «Турбоатом», заслужений економіст України Віктор Субботін та український державний і громадський діяч, народний депутат України Олександр Фельдман.

Сьогодні останній день, коли харків'яни можуть сфотографуватися з Кубком України з футболу

З Кубком України з футболу, який знаходиться в Центральному парку культури та відпочинку ім. Горького, можна сфотографуватися сьогодні до 17:00. Після цього Кубок відвезуть на стадіон «Металіст». Футбольний символ встановлено біля центрального входу в парк. Нагадаємо, акція для вболівальників приурочена до фінального матчу Кубка України між командами «Шахтар» (Донецьк) і «Чорноморець» (Одеса), який відбудеться сьогодні, 22 травня, на харківському стадіоні «Металіст» (початок матчу – о 19:45). Організатор акції – Федерація футболу України. 

Тарас Шевченко – це сутність і дух українського народу. Тимофій Кохан

В рамках святкування 200-річчя з дня народження Тараса Григоровича Шевченка відбудеться дуже багато серйозних заходів, для здійснення яких передбачається хороше фінансування. Про це повідомив перший заступник міністра культури України Тимофій Кохан під час робочого візиту до Харківської області. За його словами, є указ Президента про святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, затверджена урядова програма, всі заходи якої будуть виконані. Безліч заходів вже відбувається на Харківщині, у Києві, на Львівщині – готуються до святкування практично всі області України.

На Харківщині вшанували пам'ять Тараса Шевченка

Сьогодні в Харкові в рамках Шевченківського літературно-мистецького свята «В сім’ї вольній, новій» та з нагоди 152-ої річниці від дня перепоховання Кобзаря відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку. У заході взяли участь перший заступник міністра культури України Тимофій Кохан, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Ігор Шурма, заступник міського голови Ігор Терехов, голова Національної спілки письменників України Віктор Баранов, представники дипломатичного корпусу, духовенства, громадських організацій, учнівської та студентської молоді.

6 таборів Харківщини, які отримали по 200 тисяч гривень з обласного бюджету, освоять їх до початку оздоровчого сезону

У Харківській області за Програмою збереження мережі та розвитку дитячих закладів оздоровлення щорічно таборам виділяються кошти з обласного бюджету. Цього року 6 таборів вже отримали по 200 тисяч гривень. Як повідомила сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник директора Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА – начальник управління сім'ї та молоді Лариса Козлова, всі виділені кошти будуть освоєні до початку оздоровчого сезону.

Вартість путівок у табори Харківської області коливається від 1600 до 3000 гривень

Як зазначила в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник директора Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту – начальник управління у справах сім'ї та молоді ХОДА Лариса Козлова, Департамент прикладає всі зусилля до того, щоб путівки в дитячі табори Харківської області не збільшилися у вартості. Також вона повідомила, що таборам, як і завжди, надано ряд пільг. «Вартість путівок у таборах різна: є путівки за 1600 – 1800 грн., є путівки до 3 тис. грн. Якщо путівка дешева, це не означає, що умови перебування дитини гірше. Це означає, що районна адміністрація та керівництво табору зуміли організувати роботу так, щоб за рахунок пільг, що надаються району, зменшити собівартість путівки», – заявила Лариса Козлова.

96% дітей Харківщини будуть охоплені відпочинком та оздоровленням

Влітку 2013 року в Харківській області планується оздоровити і забезпечити якісним відпочинком близько 96% всіх дітей. Як повідомила сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник директора Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА – начальник управління сім'ї та молоді Лариса Козлова, такого показника планується досягти за рахунок роботи як заміських, так і пришкільних таборів. «96% дітей Харківщини, а це понад 200 тисяч дітей, відпочиватимуть і оздоровлюватимуться. В області працюватиме 867 таборів – 36 позаміських таборів, 790 пришкільних таборів денної форми, 17 таборів праці та відпочинку і 24 наметових містечка. Крім того, ми працюємо з таборами Криму і Азова, і наші діти соціально незахищених категорій оздоровлюються там», – розповіла вона.

У 2012 році на Харківщині було оздоровлено 93% талановитих і обдарованих дітей

Як повідомила в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник директора Департаменту у справах молоді та спорту - начальник управління у справах сім'ї та молоді Лариса Козлова, у 2012 році було оздоровлено 93% талановитих і обдарованих дітей. Тобто більше 16 тисяч дітей.

На фінансування оздоровчої кампанії 2013 року виділено 50 млн. грн. за рахунок соцстраху

На фінансування оздоровчої кампанії 2013 року за рахунок Фонду соціального страхування було виділено додатково 50 млн. грн. Як зазначила в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник директора Департаменту у справах молоді та спорту – начальник управління у справах сім'ї та молоді ХОДА Лариса Козлова, допомога соцстраху дозволить оздоровити більшу кількість дітей. «Цього року соцстрах як ніколи надав велику допомогу в оздоровленні дітей Харківської області. Виділено 50 млн. грн. на придбання путівок як за повну, так і часткову вартість. Якщо людина працює і застрахована, вона отримає або 10%-путівку до таборів Харківської області чи за її межами, або на 800 грн. зменшить вартість повноцінної путівки, а решту сплачують або батьки, або профспілка», – підкреслила вона.

Події дня

Сьогодні, 22 травня, о 10:00 відбудеться урочисте покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченку в рамках Шевченківського літературно-мистецького свята «В сім’ї вольній, новій»; О 10:30 у Харківському відділенні Національної спілки художників України (вул. Дарвіна, 11) відбудеться урочисте відкриття художньої виставки «Мальовнича Україна»; О 12:00 у Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.В. Лисенка (вул. Сумська, 25) розпочнуться урочистості, присвячені проведенню Шевченківського літературно-мистецького свята «В сім'ї вольній, новій»; О 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) розпочнеться прес-конференція заступника директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Дениса Ткачова та заступника директора Харківського регіонального інституту НАДУ при Президентові України Володимира Нікітіна на тему «Святкування Дня Європи в Харківській області»

У галереї «Бузок» відкрилася виставка художників-аматорів «Початок»

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбулася урочиста церемонія відкриття виставки «Початок» арт-студії «Живопис для всіх», що об'єднала людей різного віку, професій і світоглядів. В експозиції представлені картини, виконані як професіоналами, так і художниками-початківцями, які лише нещодавно взяли пензлі і фарби в руки. Це роботи художників Галини Мариніної, Вікторії Суворової, Людмили Міндаревої, Олени Бандурки і Тетяни Пашко. Куратор проекту – член Спілки художників України, викладач кафедри реставрації Харківської державної академії дизайну і мистецтв Олена Кішкурно.

Ветерану ВВВ Дмитру Шевченко вручено орден «Червона Зірка», який він не міг отримати 68 років

Сьогодні у селі Мартинівка Красноградського району відбулося урочисте вручення ордену «Червона Зірка» ветерану Великої Вітчизняної війни Дмитру Івановичу Шевченко, який з невідомих причин до нинішнього часу не був йому вручений. Відзнаку вручали голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Сергій Семенов.

Розвиток спорту є одним з пріоритетів України. Віктор Янукович

Розвиток спорту, підтримка здорового способу життя та будівництво спортивної інфраструктури є одним із пріоритетів державної політики України, наголошує Президент України Віктор Янукович.

Хід весняно-польових робіт у Харківській області

За оперативними даними Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на день 21 травня всього ярих культур в області посіяно на площі 1023 тис. га або 99% від запланованої площі, в тому числі ярих зернових культур посіяно 570,7 тис. га (98%).

Десятки тисяч харків'ян долучилися до міжнародної акції «Ніч музеїв»

Харків взяв участь у традиційній культурній акції «Ніч музеїв». 18 травня в Харківській області 18 музеїв, галерей та арт-центрів відкрили свої двері для відвідувачів ввечері і вночі з пропозиціями незвичайних видовищ: бліц-екскурсії, виставки-продажі, майстер-класи, концерти, літературні та музичні перфоманси, квести, файершоу і багато іншого. Так, Харківський історичний музей вже вдруге долучився до міжнародної акції. Гості свята змогли безкоштовно ознайомитися з експозиціями та виставками музею, прослухати екскурсії та стати учасниками різноманітних інтерактивних музейних заходів: подорож у дивовижну країну книг від давніх часів до сучасності, літературні конкурси та вікторини, виготовлення оберегів своїми руками тощо. Головною розвагою для відвідувачів став музейний квест «Подорож у часі» – мандрівка різними історичними епохами в пошуках таємничих музейних скарбів.

На Харківщині нагороджені кращі працівники банківських установ

Сьогодні у Малій залі Будинку рад відбувся урочистий прийом з нагоди професійного свята - Дня банківських працівників. У заході взяли участь заступник голови Харківської ОДА Андрій Моченков, голова постійної комісії з питань бюджету Харківської обласної ради Людмила Немикіна. Андрій Моченков від імені голови ОДА Михайла Добкіна привітав працівників банківської системи з їх професійним святом, побажав надійних партнерів, збільшення капіталів і заслуженого визнання клієнтів.

Визначені переможці III Дельфійських ігор Слобожанщини

Серед заходів, присвячених Року дитячої творчості, оголошеному Президентом України Віктором Януковичем, в Харкові з 16 по 18 травня відбулись III Дельфійські ігри Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант». Кожного разу Ігри присвячують різним напрямкам творчої діяльності, з метою активізації їх розвитку. Цього року вони були спрямовані на підвищення виконавської майстерності гри на струнно-смичкових та духових інструментах, а також класу вокалу. За результатами відбіркових турів, під час яких комісіями було прослухано близько 1000 дітей. У фінальному етапі Ігор участь взяли участь понад 250 учнів шкіл естетичного виховання м. Харкова та Харківської області. Учасники змагалися у трьох номінаціях – академічного співу, струнно-смичкових інструментів, духових та ударних інструментів по дві вікових групи у кожній номінації – від 11 до 13 років та від 14 до 16 років.

Архів документів