Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Події дня

Сьогодні о 14.00 у прес-центрі ОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) відбудеться прес-конференція голови Первомайської районної державної адміністрації Віктора Намчука щодо проведення етнофестивалю «Олексіївська фортеця»; о 17.00 в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) відбудеться відкриття виставки художників-оформлювачів дитячої книги "Дитячі мрії".

Михайло Добкін привітав журналістів з професійним святом

4 червня під час турніру з рибної ловлі «Акули пера», присвяченого Дню журналіста, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін привітав журналістів з їх професійним святом і вручив нагороди ХОДА.

Відбувся турнір серед журналістів з рибної ловлі «Акули пера», присвячений Дню журналіста

У селі Нестеренки Харківського району 4 червня відбувся турнір серед журналістів з рибної ловлі «Акули пера», присвячений Дню журналіста. Ініціатором проведення такого заходу став голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Завдяки безлічі факторів, які притаманні риболовлі, це один з кращих варіантів проведення часу. Можна отримати задоволення від ловлі як найбільшої, так і найменшої риби. Без такої прекрасної природи Харківського краю ми б не мали можливості провести такий турнір до Дня журналіста. Адже де б ми не були, куди б нас не заносила доля, нам завжди хочеться повернутися додому, тому що гарніше нашого краю немає», - сказав Михайло Добкін.

На Харківському державному міжобласному спецкомбінаті «Радон» у травні 2013 року не було перевищень радіаційних параметрів

За даними радіаційного моніторингу, на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, зоні спостереження Державного спеціалізованого підприємства «Харківський державний міжобласний спецкомбінат ДК УкрДО «Радон» за травень 2013 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка стабільна.

У поточному році розпочнеться реалізація близько 800 інвестиційних проектів із розвитку регіонів

Реалізація близько 800 інвестиційних проектів із розвитку регіонів розпочнеться найближчим часом, наголосив Президент України Віктор Янукович. «Щодо розвитку міст, територій, регіонів - ми вже у другому півріччі цього року поступово запускаємо по всій країні близько 800 інвестиційних проектів, які будуть фінансуватися на рівні 50 мільярдів гривень», - сказав Глава держави.

5 червня в галереї «Бузок» відкриється виставка художників-оформлювачів дитячої книги «Дитячі мрії»

Завтра о 17:00 в Інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) відбудеться урочисте відкриття виставки художників-оформлювачів дитячої книги «Дитячі мрії». В експозиції будуть представлені ілюстрації до дитячих книг виданих у видавництвах: «Ранок», «Пелікан», «Фоліо», а також творчі роботи юних художників Харківського академічного художнього ліцею.

Створення регіональних центрів міжнародних проектів і програм дасть Харківській області можливість отримувати міжнародно-технічну допомогу

Про це сьогодні в ході засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації заявив голова ОДА Михайло Добкін. «Створення регіональних центрів міжнародних проектів і програм, яке ініціює обласна рада, облдержадміністрація, Національний університет ім. Каразіна та університет міського господарства - це, насамперед, можливість отримувати інформацію, яка в подальшому дасть можливість брати участь у конкурсах на отримання міжнародно-технічної допомоги районам і містам Харківської області», - сказав він.

На Харківщині будуть створені центри міжнародних проектів

Про це на засіданні колегії ХОДА розповів заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. Він підкреслив, що для сприяння економічному розвитку Харківського регіону, протягом 2012 року ВНЗ міста велася активна робота зі створення двох регіональних центрів міжнародних проектів і програм. Юрій Сапронов також зазначив, що на засіданні ХХІІ сесії обласної ради планується провести церемонію підписання Договору про співробітництво між Харківською обласною державною адміністрацією, Харківською обласною радою, Асоціацією органів місцевого самоврядування, Харківським національним університетом імені Каразіна, Харківським національним університетом міського господарства імені Бекетова.

Показники із залучення та освоєння міжнародної технічної допомоги будуть внесені до рейтингової оцінки районів та міст області

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, говорячи на колегії ХОДА про стан справ щодо залучення міжнародної технічної допомоги на Харківщині, зазначив, що міжнародна технічна допомога Україні надається різними організаціями з 1992 року. В рамках цієї роботи здійснюється співпраця з 15 країнами, Європейським Союзом і більш ніж 20 міжнародними організаціями.

У роботі реєстраційної служби буде наведений порядок

Сьогодні в ході засідання колегії Харківської облдержадміністрації голова ОДА Михайло Добкін акцентував увагу членів колегії на необхідності наведення порядку в роботі реєстраційної служби в області. «З 1 липня набувають чинності зміни до законодавства, згідно з якими реєстраційна служба отримує величезний набір повноважень, які вони повинні реалізовувати і вирішувати проблеми людей. Сенс, який закладався в створення окремої реєстраційної служби, був зрозумілий і простий: щоб людина в «одному вікні» могла без проблем отримати той документ, який йому потрібен, зареєструвати право власності на нерухомість або отримати довідку. Те, що я сьогодні почув від керівників органів місцевого самоврядування, членів колегії, дає мені підстави стверджувати, що реєстраційна служба в області не працює. Відповідно, не зможе справлятися з поставленими завданнями. Тому нам потрібно терміново виправити ситуацію», - сказав Михайло Добкін.

Близько 100 машин екстреної медичної допомоги планують закупити за кошти обласного та районних бюджетів Харківщини

Сьогодні в ході засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації голова ХОДА Михайло Добкін перед керівниками районних державних адміністрацій та міст обласного значення поставив завдання розробити пропозиції з придбання нових автомобілів екстреної медичної допомоги.

Для забезпечення місць у дитячих садках в області буде збільшена кількість існуючих груп і створені НВК

Про це повідомив в ході засідання колегії ХОДА голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Ми практично вичерпали ресурс для відновлення дитячих дошкільних установ за рахунок тих закладів, які були забрані з мережі. Всі, які можна було, ми відновили, відремонтували, повернули громадам. Зараз перед нами дилема: будувати нові, а це дуже дорого, або йти шляхом відкриття навчально-виховних комплексів чи збільшення кількості існуючих груп. Зробити прибудову або відремонтувати неробоче крило набагато дешевше, ніж починати будувати дитячий садок з фундаменту», – підкреслив губернатор.

Показники роботи регіональної служби екстреної медичної допомоги визнані одними із найкращих в Україні

Про це сьогодні в ході засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації заявив заступник голови ОДА Ігор Шурма. За його словами, вжиті організаційні заходи з реалізації Закону України «Про екстрену медичну допомогу» забезпечили позитивні показники роботи регіональної служби екстреної медичної допомоги, що визнані одними із найкращих серед інших регіонів України.

У Харківській області рівень охоплення дітей позашкільною освітою збільшився на 7%

Про це сьогодні в ході засідання колегії Харківської облдержадміністрації повідомив заступник голови ОДА Євген Савін. За його словами, відповідно до завдань, визначених комплексною Програмою розвитку гуманітарної сфери, в області вживаються заходи щодо збереження та розвитку мережі позашкільних навчальних закладів.

За згодою територіальної громади ухвалені рішення з реорганізації 10-ти загальноосвітніх навчальних закладів Харківщини

Як зазначив під час засідання колегії Харківської облдержадміністрації заступник голови ОДА Євген Савін, одним із головних завдань розвитку освіти в області є забезпечення умов стабільного функціонування й розвитку загальної середньої освіти та права учнів на доступність здобуття якісної освіти. Через зменшення учнівського контингенту, яке спостерігалося протягом останніх років, наповнюваність шкіл недостатня. Через це є потреба у скороченні мережі загальноосвітніх навчальних закладів.

Майбутнє промислового комплексу Харківської області полягає в підвищенні його інноваційності

Таку думку висловив в ході засідання колегії облдержадміністрації заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков. «Ми чітко розуміємо, що точкова підтримка деяких підприємств Харківської області – це важлива, але короткострокова необхідність. Довгостроковою перспективою розвитку промислового комплексу, як основи конкурентоспроможності Харківської області, є забезпечення його інноваційності. Конкретні кроки з безальтернативного впровадження механізму трансферу технологій підготовлені і направлені Харківською облдержадміністрацією на адресу Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України, в рамках відповідної угоди», – підкреслив він.

Харківська область посідає 4 місце серед інших регіонів України з охоплення дошкільною  освітою дітей віком від 1 до 6 років

Як зазначив сьогодні в ходе засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації заступник голови ХОДА Євген Савін, результатом наполегливої роботи останнього року щодо розвитку дошкільної освіти стало збільшення кількості дітей віком від 1 до 6 років, які отримують освіту в дошкільних навчальних закладах, на 2,8 тис. осіб. Таким чином, за статистичними даними у дошкільних закладах навчаються понад 74,3 тис. дітей.

З 1 квітня заборгованість із заробітної плати на промислових підприємствах області зменшилася на 10 млн. грн.

Про це повідомив в ході засідання колегії облдержадміністрації заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков. Він зазначив, що на Харківському державному авіаційному виробничому підприємстві повністю погашена заборгованість по заробітній платі та відшкодовано ПДВ на суму 4,5 млн. грн. Також в результаті щільної взаємодії ХОДА та ДК «Укроборонпром» досягнута принципова домовленість про підтримку діяльності заводу ім. Т.Г. Шевченка контрактами на суму понад 40 млн. грн. і виділення 5 млн. грн. на погашення заборгованості по заробітній платі.

До кінця 2013 року на Харківщині заплановано відкрити 14 дошкільних навчальних закладів

Про це сьогодні в ході засідання колегії обласної державної адміністрації повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін. За його словами, у 2012 році відкрито та відновлено діяльність 42 дошкільні навчальні заклади, з них у складі навчально-виховних комплексів – 31.

Події дня

Cьогодні, 4 червня, о 10:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться засідання колегії обласної державної адміністрації з порядком денним: 1. Про хід виконання рішення засідання колегії обласної державної адміністрації від 15 квітня 2013 року «Про підсумки роботи провідних галузей промисловості області за 2012 рік та основні завдання на 2013 рік». 2. Про формування мережі дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів на 2013-2014 навчальний рік. 3. Про хід реалізації у Харківській області Закону України «Про екстрену медичну допомогу». 4. Ефективність залучення, використання та моніторингу ресурсів міжнародної технічної допомоги на території Харківської області. 5. Про організацію контролю за виконанням актів та доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, звернень і запитів народних депутатів України та депутатів місцевих рад, інших документів органів влади вищого рівня. 6. Про порушення клопотання перед Кабінетом Міністрів України щодо нагородження Почесною грамотою Кабінету Міністрів України (за умови наявності подання на нагородження). О 16:00 в Обласній сувенірній лавці «Слобожанський сувенір» (Держпром, 4 під’їзд, 1 поверх) відбудеться майстер-клас народної майстрині Валентини Молчанової.

Вирішити питання доріг може тільки фінансування і якісний ремонт. Михайло Добкін

Найближчим часом у Києві відбудеться нарада під головуванням Прем'єр-міністра України Миколи Азарова, присвячена передачі доріг місцевого значення на обслуговування місцевої влади. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він нагадав, що дороги Харківської області, які були капітально відремонтовані за період з 2010 року, зараз перебувають у тому ж стані, що і 2-3 роки тому, коли їх тільки зробили.

На Харківщині з'являться 20 нових шкільних автобусів

В ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова ХОДА Михайло Добкін зазначив, що програма «Шкільний автобус» на Харківщині поки виконана не повністю. Він також підкреслив, що навантаження на один автобус зараз в межах норми, а в найближчих планах очікується 15-20 автобусів за рахунок коштів Міністерства освіти і науки України та ще 5-15 автобусів за рахунок місцевих бюджетів.

Дні відкритості - це додаткова можливість привернути увагу людей до того, що всі дії влади - публічні, гласні та доступні

Про це в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Дні відкритості - це додаткова можливість привернути увагу людей до того, що нові стандарти, які виробляє влада, дозволяють говорити про те, що практично все, що робиться від імені влади - публічно, гласно і доступно. Дні відкритості дають можливість робити акцент на цьому і показати тим, хто не кожен день у своєму житті стикається з обласною, районною чи міською владою, що якщо така потреба буде, людина швидко зможе отримати доступ до інформації», - сказав голова ОДА.

Всі роботи з поліпшення екологічного стану Краснопавлівського водосховища будуть виконані в повному обсязі. Михайло Добкін

Про це в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. За його словами, нещодавно Кабінет Міністрів України ухвалив постанову "Про поліпшення екологічного стану Краснопавлівського водосховища у Харківській області на р. Сіверський Донець". Цією постановою виділено 40 млн.грн. на заходи щодо поліпшення екологічного стану водосховища.

У Харківській області планується довести середній розмір плати за гектар орендованої землі до 1 тис. грн.

Відповідаючи на запитання жителів області в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади», голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін підкреслив, що всі питання, які викликають тривогу у власників земельних паїв, знаходяться на контролі обласної влади. Він зазначив, що увагу влади пригортає у першу чергу виплата орендної плати нижче середньої по області, а також некоректне ставлення до орендодавців. Михайло Добкін додав, що по всіх конфліктних випадках, про які стає відомо, буде проведена перевірка і ситуація буде врегульована.

Указ Президента, який має посилити роль виконавчих органів влади на місцях, дає як додаткові права, так і обов'язки. Михайло Добкін

Як зазначив в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова Харківської ОДА Михайло Добкін, Указ Президента України, який має посилити роль виконавчих органів влади на місцях, з одного боку, дає можливість місцевій державній владі більш чітко взаємодіяти з усіма територіальними представництвами центральних органів влади, з іншого боку, підвищується відповідальність і роль органів місцевої державної влади при виконанні повноважень тими, хто веде політику від імені держави в регіонах. Тому, даний закон дає і права, і додаткові обов'язки.

Агрокомбінат «Слобожанський» повністю відновив роботу і суттєво підвищив обсяги виробництва

Сьогодні в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відповів на запитання жителів області, задані в рамках акції «Дні відкритості Харківської області». Зокрема, він повідомив, що агропідприємство «Слобожанський» Чугуївського району повністю відновило роботу та істотно підвищило обсяги виробництва порівняно з попереднім роком.  

У рамках Днів відкритості Харківської області Михайло Добкін відповів на запитання радіослухачів

В ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відповів на запитання жителів області, поставлені в рамках акції «Дні відкритості Харківської області». Проблеми, які турбують жителів Харківської області, стосуються соціальної сфери, земельних паїв, роботи агропідприємств та ремонту шкіл. «При підготовці до нового навчального року ми обов'язково врахуємо всі побажання, які висловлюють педагогічні колективи та батьки учнів, для того, щоб зробити максимально комфортними підходи до школи і шкільні території. З одного боку, ми обмежені бюджетом, а з іншого – неодноразово демонстрували, що вміємо залучати і позабюджетні кошти для того, щоб вирішувати соціальні та гуманітарні проблеми на місцях. До 1 вересня проблеми будуть вирішені», – заявив губернатор, відповідаючи на запитання щодо облаштування території школи у Балаклійському районі.

Ми завжди намагаємось знайти в бюджеті кошти на будівництво дитячих садків. Михайло Добкін

Говорячи про будівництво дитячих садків на Харківщині, Михайло Добкін в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» підкреслив, що в 2010-2012 роках була можливість знайти будівлі, які можна було в короткі терміни відремонтувати і відкрити їх як дошкільні установи. Але, на жаль, на сьогодні, список таких будівель практично вичерпаний.

В лавці «Слобожанський сувенір» відбудеться майстер-клас з виготовлення ляльок-мотанок народної майстрині Валентини Молчанової

4 червня в Обласній сувенірній лавці «Слобожанський сувенір» відбудеться майстер-клас народної майстрині Валентини Молчанової, яка вже протягом багатьох років демонструє майстерність у виготовленні ляльок-мотанок «Бажальниця» (лялька-оберіг, котра відводить біду від своєї господині, допомагає їй і справджує найпотаємніші мрії).

Архів документів