Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Події дня

Сьогодні, 19 червня, о 14:00 на площі Свободи відбудеться зустріч учасників V Міжнародного ралі на ретро-автомобілях «Пекін – Париж»; о 16:00 на літньому майданчику на території готелю «Харків-Палас» (з боку станції метро «Держпром») розпочнеться прес-конференція організаторів та учасників V Міжнародного ралі на ретро-автомобілях «Пекін – Париж».

На Харківщині буде створено відділення Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів

Про це йшла мова під час засідання установчої наради з питань взаємодії Харківської області з Всеукраїнською радою захисту прав та безпеки пацієнтів. У ньому взяли участь заступник голови ХОДА Ігор Шурма, президент Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів Віктор Сердюк, керівники медичних установ Харківщини. Як зазначив Віктор Сердюк, найважливіше завдання роботи Ради в області – встановити дієвий діалог між медиками, пацієнтами та владою, щоб харківська медицина стала доступнішою та безпечнішою.

У Харкові 21-22 червня відбудуться заходи з приводу Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв Великої Вітчизняної війни

Про це у ході прес-конференції розповіла директор Департаменту масових комунікацій Вікторія Маренич. Зокрема, 21 червня о 9:00 в Лісопарку відбудеться покладання квітів до Меморіалу Cлави. «У ці дні там потрібно бувати, тому що це повертає людину до її витоків, нагадує про те, що загинуло дуже багатьох людей. Це наша генетична пам'ять, завдяки якій ми не забуваємо, що ми є народ-переможець і скільки ми втратили на шляху до того, щоб здобути таку славу», – зазначила Вікторія Маренич.

На початку липня в Харкові відбудуться Дні польського кіно та культури

Про це повідомила сьогодні на прес-конференції директор Департаменту масових комунікацій Харківської ОДА, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. За її словами, Дні польського кіно і культури відбудуться в рамках проекту «Харьковская сирень. PS». «У ході цього заходу заплановані дві великі акції. Одна з них – виставка польського плакату. Як ви знаєте, польська школа плаката цікава певними тенденціями в світі мистецтва. З кінця 40-х до кінця 80-х років їх відрізняє лаконічність, спрощені графічні форми, акцент на шрифтове оформлення. Я думаю, що це цікаво буде подивитися. Тим більш, що в 1968 році у Польщі було відкрито Музей плаката.  Друга акція буде представлена ​​фільмом метра польського кінематографа, режисера, засновника однієї з всесвітньо відомих кіношкіл, чиї випускники давно стали не тільки учасниками, а й переможцями нашого кінофестивалю. Це фільм Анджея Вайди "Катинь"», – сказала Вікторія Маренич.

Проект «Дні відкритості Харківської області» стане щорічним

Проектом «Дні відкритості Харківської області» ми хотіли ще раз підкреслити, що влада на Харківщині відкрита, прозора і готова до діалогу. Такі акції проходитимуть щорічно. Про це повідомила в ході прес-конференції директор Департаменту масових комунікацій Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич. «Ми вирішили взяти за відправну точку наше професійне свято, День журналіста України - 6 червня, і створити деякий масований інформаційний продукт, який би ще і ще доводив, що чиновники Харківської області працюють у відкритому, прозорому, інформаційному полі. Ми і надалі будемо використовувати ті напрацювання, які з'явилися під час проведення Днів відкритості Харківської області. Це стосується і скайп-марафонів, які були вперше використані в якості одного з інструментаріїв роботи влади і громади: ми будемо продовжувати практикувати такий спосіб спілкування і не тільки з чиновниками, і не тільки з головами райдержадміністрацій, ми плануємо подібні форми роботи у різних напрямках», – підкреслила директор Департаменту.

До 1025-річчя Хрещення Київської Русі в Харківській області відбудуться Дні православного кіно

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомила директор Департаменту масових комунікацій Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич. «У рамках проекту «Харьковская сирень. PS» до 1025-річчя Хрещення Київської Русі в кінці липня планується провести Дні православного кіно. У нас вже є попередня згода режисерів, які працюють в цьому напрямку - знімають фільми на православну тематику. Буде близько 10 робіт, які в різний час були представлені на фестивалі православного кіно», - сказала Вікторія Маренич.

Глава держави наголошує на важливості демаркації українсько-білоруського кордону

Президент України Віктор Янукович наголошує на важливості демаркації українсько-білоруського кордону для подальшого розвитку міжрегіональної прикордонної співпраці. «Нами нарешті поставлено крапку в питанні договірно-правового оформлення українсько-білоруського кордону. Підписанням Протоколу про обмін Ратифікаційними Грамотами Договору про державний кордон між Україною та Білоруссю ми даємо старт демаркації нашого спільного кордону», - сказав Президент України журналістам після завершення переговорів з Президентом Республіки Білорусь Олександром Лукашенком.

Підсумки Днів відкритості підбити неможливо, оскільки облдержадміністрація завжди відкрита для спілкування

У рамках Днів відкритості Харківській області було організовано та проведено 7 прес-конференцій, 7 брифінгів, 7 прес-турів, 28 прямих ліній в друкованих засобах масових інформації, 28 радіоефірів, 6 телеефірів, 1 Інтернет-конференція, дводенний скайп-марафон за участю керівників 20 райдержадміністрацій, 3 семінари, майстер-клас для представників ЗМІ та фото-тур. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомила директор Департаменту масових комунікацій Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич.

Україна та Білорусь домовились про спільні дії у торгово-економічній сфері

Президент України Віктор Янукович та Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко під час переговорів у Києві обговорили широкий спектр питань двосторонньої взаємодії і намітили перспективи співробітництва. Як повідомив Віктор Янукович журналістам після завершення переговорів з Президентом Республіки Білорусь Олександром Лукашенком, йшлося, передусім, про торговельно-економічну співпрацю.

До Дня Харківської області буде організована виставка «Харківщина очима фотохудожників»

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомила директор Департаменту масових комунікацій Харківської ОДА Вікторія Маренич. За її словами, у виставці будуть представлені роботи фотокореспондентів Харківського регіону, зроблені під час фото-турів. «У рамках проекту «Дні відкритості Харківської області» відбувся фото-тур у наймальовничіші місця Харківської області. Зараз, на прохання самих фотохудожників, розробляється ще кілька маршрутів в продовження цього фото-туру. В результаті, найяскравіші фотороботи будуть представлені на виставці в галереї «Бузок», присвяченій святкуванню Дня Харківської області», - сказала директор Департаменту масових комунікацій.

Україна та Білорусь мають значний потенціал для розвитку відносин. Віктор Янукович

Україна та Республіка Білорусь повинні активізувати двосторонні відносини, адже є значний потенціал для їх розвитку, заявляє Президент України Віктор Янукович. «Той значний потенціал, який є між нашими країнами, - ми вважаємо, що він використовується не повною мірою. Є резерви, і, маючи такі добрі відносини, звичайно, ми повинні мати і перспективу вирішення цих питань», - сказав Глава держави під час українсько-білоруських переговорів у розширеному складі.

У Харківській області продовжується робота з примусового стягнення боргів

Про це у ході розширеного засідання колегії ХОДА розповів заступник голови ХОДА Ігор Шурма. «Ефективність роботи з початку року склала 22,2%. Тобто, із 151,1 млн. грн., які підлягали стягненню, надійшло 33,5 млн. грн. Порівняно з минулим роком показник покращився в 4 рази. За 5 місяців 2012 року ефективність примусового стягнення складала 5,4%», - сказав Ігор Шурма.

У 2013 році 114 загальноосвітніх навчальних закладів Харківської області будуть обладнані внутрішніми туалетами

Як зазначив у ході Всеукраїнської селекторної наради під керівництвом Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула заступник голови Харківської ОДА Євген Савін, починаючи з 2010 року в Харківській області здійснюються заходи з облаштування загальноосвітніх навчальних закладів теплими туалетами.

До 2015 року у дошкільних навчальних закладах країни необхідно створити 100 тисяч місць

Сьогодні на селекторній нараді Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул нагадав про підготовку навчальних закладів до нового навчального року. Він зазначив, що це питання входить до соціальної ініціативи Президента «Діти – майбутнє України». «За 5 місяців 2013 року створено уже 8 тисяч місць у дошкільних закладах країни. Президент України Віктор Янукович поставив завдання створити 100 тисяч місць у дитсадках протягом 2013 -2014 років, і Уряд жорстко контролює процес виконання цього завдання на всіх теренах держави», - підкреслив Олександр Вілкул.

До 1 вересня 2013 року всі школи Харківщини будуть підготовлені до нового опалювального сезону

Про це сьогодні в ході Всеукраїнської селекторної наради під керівництвом Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула заявив заступник голови Харківської ОДА Євген Савін. За його словами, до роботи в осінньо-зимовий період 2013/2014 заплановано підготувати: 674 дошкільних навчальних закладів, 874 загальноосвітніх навчальних закладів, 102 позашкільних навчальних заклади.

До 1 вересня поточного року електронна інтернет-система реєстрації дітей в дитячі садки Харківщини буде введена в режим повноцінної роботи

Про це сьогодні в ході Всеукраїнської селекторної наради під керівництвом Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «В області продовжується робота з розробки та впровадження системи електронної реєстрації дітей у дитячі садки. На даному етапі створено функціонал електронної інтернет-системи надання заявок у дошкільні навчальні заклади сільських районів і міст обласного значення нашого регіону. Електронна інтернет-система наповнюється матеріалами про дошкільні навчальні заклади, які надані місцевими органами управління освіти. З 1 липня поточного року електронна інтернет-система буде введена в режим повноцінної роботи 460 дошкільних навчальних закладів. Що становить 67,5% від загальної кількості закладів. До 1 вересня ми повністю закриємо це питання», - сказав Євген Савін.

У регіонах необхідно створити єдину базу даних запису дітей у дошкільні навчальні заклади. Олександр Вілкул

Сьогодні під час Всеукраїнської селекторної наради Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул закцентував увагу регіонів на необхідності створення електронної системи запису дітей у дитячі садочки. «Це можливість для батьків записати свою дитину у чергу на вступ до дошкільного закладу через Інтернет. Ми ставимо завдання і воно буде протокольним – створити єдину базу даних у регіонах та реєстрацію дітей у дошкільних закладах. Адже наразі батьки записують свою дитину не у один, а у 3-4 садочки одночасно і персональна база даних кожного дитсадка це не враховує. Єдина база даних дозволить більш ефективно контролювати кількість дітей, які знаходяться у черзі», - сказав Оленсандр Вілкул.

Протягом 2 років всі школи України будуть забезпечені внутрішніми санвузлами

Про це повідомив під час всеукраїнської селекторної наради Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул. «Урядом поставлено завдання забезпечити всіх школярів належними санітарно-гігієнічними умовами. Зокрема в кожній школі мають працювати внутрішні санвузли. На сьогодні з майже 19,5 тисяч загальноосвітніх навчальних закладів вже більше 80% –16 тисяч – забезпечено такими приміщеннями. У цьому році за планом понад 1,5 тисяч навчальних закладів мають бути забезпечені внутрішніми санвузлами, а це ще 8%. Згідно з тими графіками, що нам дали регіони, у найближчі 2 роки робота має бути завершена», – підкреслив він.

Робота колегії облдержадміністрації буде спрямована на зміцнення авторитету влади і всієї Харківської області

Відповідно до Указу Президента України від 24 травня 2013 року №307 «Про заходи щодо забезпечення здійснення місцевими державними адміністраціями виконавчої влади на відповідній території», колегія ХОДА вводить практику розгляду інформації про роботу територіальних органів центральних органів виконавчої влади та їх структурних підрозділів. Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Перш за все, всі зусилля ми будемо спрямовувати на поліпшення роботи всієї влади в цілому. Люди не роблять різниці – міліція, реєстраційна служба, районна чи обласна адміністрація, – для них будь-яка несправедливість – образа на всю владу в цілому. Дуже зважено і відповідально підходячи до всіх питань, які виноситимуться на розгляд колегії, ми будемо працювати на зміцнення авторитету влади і всієї Харківської області. Не має бути плям на малиновому прапорі нашого регіону. Цей прапор багато років з гордістю несли люди, імена яких занесені в історію золотими літерами», – підкреслив губернатор.

До кінця серпня усі навчально-освітні заклади України мають отримати паспорта та акти готовності до нового навчального року

Сьогодні на селекторній нараді, говорячи про підготовку навчально-освітніх закладів до навчального року, Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул зазначив, що на 18 червня 2013 року вже чверть із загальної кількості шкіл, тобто 4828 шкіл та 7% - 2762 дитсадка, підготовлені до початку нового опалювального сезону та нового навчального року.

Низький рівень роботи реєстраційної служби підриває авторитет регіону. Михайло Добкін

«Через бездіяльність конкретних посадових осіб система реєстраційних органів, яка почала працювати з 1 січня 2013 року, замість спрощення процедури реєстрації майнових прав тільки ускладнила цей процес в окремих районах і містах Харківської області. Інформація, яку ми заслухали сьогодні, свідчить про грубі порушення чинного законодавства і неналежну організацію роботи державних реєстраторів», – зазначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у ході засідання колегії облдержадміністрації.

У Харківській області планується будівництво 6 нових дитячих садків

Про це сьогодні в ході Всеукраїнської селекторної наради під керівництвом Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула повідомив заступник голови Харківської ОДА Євген Савін. За його словами, за 3 роки на території Харківщини було відкрито 91 дошкільний навчальний заклад. З них 61 ДНЗ в навчально-виховних комплексах.

Основне завдання голів райдержадміністрацій - створення центрів надання адміністративних послуг та їх належне функціонування

Про це в ході розширеного засідання колегії облдержадміністрації розповів заступник голови ХОДА Олег Анпілогов. Він підкреслив, що в рамках реалізації програми економічних реформ на 2010-2014 рр. «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» Президентом України поставлено завдання комплексного реформування системи адміністративних послуг, в тому числі, системи надання послуг у сфері державної реєстрації.

Борг підприємств Харківщини по страхових внесках до Пенсійного фонду в червні знизиться на 5,1 млн. грн.

В Харківській області на 1 червня 2013 року загальна сума боргів по внесках до Пенсійного фонду з урахуванням фінансових санкцій та пені складає 297,4 млн. грн, з неї недоїмка – 244,9 млн. грн., в тому числі: борг по страхових внесках 182,3 млн. грн.; борг по єдиному внеску – 115,2 млн. грн. Про це повідомив під час розширеного засідання колегії облдержадміністрації заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Майже 200 школярів Харківщини розпочали підготовку до Всеукраїнських учнівських олімпіад

17 червня розпочалися заняття літньої школи з підготовки школярів до Всеукраїнських учнівських олімпіад з фізики, астрономії, інформатики, інформаційних технологій, хімії, біології, екології, географії, економіки, історії, правознавства, педагогіки і психології, трудового навчання, фізичної культури і спорту. Повідомляє офіційний сайт Департаменту науки і освіти ХОДА. У школі навчаються 190 учнів та 118 учителів районів (міст) Харківської області та м. Харкова.

Харківська область за підсумками 5 місяців перевиконала план надходжень до Пенсійного фонду

За 5 місяців 2013 року в бюджет Пенсійного фонду Харківської області надійшло 3,7 млрд. грн. власних коштів, що складає 101,2% до плану. Планові показники перевиконано на 43,4 млн. грн. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження збільшились на 224,2 млн. грн. або на 6,5 %. Про це під час засідання колегії облдержадміністрації повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

У роботі реєстраційної служби в Харківській області виявлено масові порушення

В даний час однією з головних проблем державного управління у сфері надання адміністративних послуг залишається його надмірна централізація і забюрократизованість. Будь-які, навіть елементарні рішення, ухвалюються місяцями, а іноді – роками. Про це повідомив в ході позачергового засідання колегії ХОДА голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. На його думку, основні надії в цій сфері пов'язані з організацією роботи системи спеціальних реєстраційних органів. Державна реєстраційна служба України була створена в грудні 2010 року. Реалізація відповідних повноважень на території області здійснюється через реєстраційну службу Головного управління юстиції.

Харків’яни отримали державні нагороди та почесні звання

Сьогодні під час розширеного засідання колегії облдержадміністрації голова ХОДА Михайло Добкін та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов вручили державні нагороди ряду харків’ян, що були відзначені за значний особистий внесок у соціально-економічний, культурно-освітній розвиток держави, активну громадську діяльність, вагомі трудові здобутки та багаторічну сумлінну працю. Так, Указами Президента України Орденом «За заслуги» ІІІ ступеня нагороджено ветерана Великої Вітчизняної війни Олексія Петухова та члена піклувальної ради Вірменського культурно-освітнього центру імені Г.О.Алтуняна Тарона Туняна;

Оркестр "Слобожанський" виступить разом із відомим диригентом та піаністом із США Елдредом Маршаллом

20 червня о 13:00 в фойє концертного залу Театрально-концертного центру (Сумська, 25, малий зал ХНАТОБу) відбудеться прес-конференція та репетиція концерту Віртуозів Слобожанщини «Молодіжний академічний симфонічний оркестр "Слобожанський"» за участю відомого диригента та піаніста із США. Головними темами для обговорення стануть: завершення ювілейного концертного сезону молодіжного оркестру, якому восени 2012 року виповнилося 20 років, творчі плани і перспективи участі оркестру в міжнародних проектах і майбутній концерт за участю відомого диригента та піаніста із США Елдреда Маршалла, який відбудеться 21 червня.

У Харкові відбудеться чемпіонат України з пожежно-прикладного спорту

З 19 по 21 червня у Харкові на базі спортивного комплексу Головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій у Харківській області відбудеться чемпіонат України з пожежно-прикладного спорту. В змаганнях візьмуть участь спортсмени з двадцяти семи областей України, з чотирьох вищих навчальних закладів ДСНС України, а також з Бєлгородської області Російської Федерації. В програмі спортивного свята – змагання у п’яти видах пожежно-прикладного спорту: підйом по штурмовій драбині у вікно 4-го поверху, бойове розгортання, подолання 100-метрової смуги з перешкодами, підіймання по висувній драбині, пожежна естафета 4 х100 метрів.

Архів документів