Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Художній музей презентує виставку «Між духовним і буденним»

Художній музей презентує виставку «Між духовним і буденним»

Її авторка - Хана Барак Енгель - відома ізраїльська художниця, мистецтвознавець, куратор, головний редактор і видавець арт-журналу CAN.

Хана народилася у 1954 році в Румунії, у містечку Орадя, що на кордоні з Угорщиною. У дитячому віці іммігрувала з родиною до Ізраїлю, де розпочала свій творчий шлях спочатку як скульптор, пізніше захопилася живописом. Живе і працює у Тель-Авіві. Починаючи з 1980-х років, організує персональні та бере участь у колективних виставках у Франції, США, Італії, Іспанії, Польщі, Данії, Швеції, Китаї, Кореї.

Творчу працю Хана успішно поєднує з культурологічною і промоутерською діяльністю, приділяючи значну увагу популяризації сучасного мистецтва Ізраїлю. Вона є куратором вернісажів художників-співвітчизників, авторкою публікацій про їхній доробок, а також ініціаторкою і співорганізаторкою міжнародних арт-проектів, серед яких – виставка за участю 110 митців з Лівану, об’єднана темою боротьби за мир (2000), та пересувна групова виставка «Проти насильства над жінками та дітьми» (2001).

Метою проведення серії виставок Хани Барак Енгель в Україні є прагнення ознайомити українських глядачів з надбанням сучасного образотворчого мистецтва Ізраїлю на прикладі творчості однієї з яскравих його представниць.

8 червня о 15:00 у Харківському художньому музеї розпочнеться прес-конференція Хани Барак Енгель, а о 16:00 відбудеться презентація виставки живопису.