Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області розроблено програму щодо забезпечення безпеки дорожнього руху

В області розроблено програму щодо забезпечення безпеки дорожнього руху

Про це під час брифінгу 5 червня розповів заступник голови ХОДА Олександр Скакун.

Він відзначив, що завдання розробити відповідну програму поставила голова ХОДА Юлія Світлична. Проект програми винесуть на розгляд найближчої сесії обласної ради 7 червня.

«Проект містить 8 розділів. Зокрема, передбачається постійний моніторинг і вивчення дорожньої обстановки, яка складається в регіоні, та місць концентрації ДТП. Буде проводитися детальний аналіз виникнення ДТП на конкретній ділянці. Усі фактори, які сприяють ДТП, будуть усунуті. Управлінням капітального будівництва і Департаментом ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА передбачені конкретні заходи, для чого передбачається відповідне фінансування», - повідомив Олександр Скакун.

За інформацією директора Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексія Максимова, комплексна програма містить як практичні заходи з удосконалення інженерної інфраструктури й дорожнього господарства, так і організаційні заходи щодо зниження рівня дорожньо-транспортних пригод. Також будуть впроваджені заходи задля посилення контролю за виконанням правил дорожнього руху (розробка і монтаж системи відеонагляду й відеофіксації) та скорочення часу прибуття першої медичної допомоги в разі ДТП.

Під час брифінгу заступник керівника області також поінформував про реалізацію в регіоні комплексу безпекових програм, розроблених та затверджених у минулі роки.

Так, завдяки реалізації Програми територіальної оборони Харківської області здійснено підготовку регіону до оборони під час відкритої агресії. На фінансування програми в 2018 – 2019 роках передбачено виділення майже 6 млн грн. Цього року вже виділено 2,9 млн грн на забезпечення підготовки підрозділів тероборони.  

Також спільно зі Службою безпеки України і ГУ Нацполіції була розроблена програма протидії терористичній діяльності. Обсяги фінансування – 7 млн грн на 2018 рік, вже виділено на забезпечення функціонування спеціальних підрозділів 3 млн грн.

Крім того, розроблена Комплексна програма забезпечення публічної безпеки і порядку та протидії злочинності на території Харківської області на період 2018-2019 років. До її реалізації залучаються всі правоохоронні органи регіону, підрозділи ХОДА, РДА, органів місцевого самоврядування та громадські формування з охорони громадського правопорядку. Фінансування програми – 26 млн грн. Вже виділено 3 млн грн на зміцнення матеріально-технічної бази підрозділів, які виконують безпосередні обов’язки з охорони громадського правопорядку.

Було зазначено, що ці програми розроблено спільно з Консультативною місією Європейського союзу. Так, спільно з КМЄС працюють 6 робочих груп, до складу яких входять працівники ХОДА, територіальних правоохоронних органів.